به گزارش سلام نوبه نقل از ایسنا، معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: افراد باید هرگونه علائم گوارشی و تنفسی شبیه سرماخوردگی را کرونا تلقی کرده و سریعا به مراکز ۱۶ ساعته تشخیص و درمان بیماران سرپایی مراجعه کنند.
دکتر سارا شاه آبادی اظهار کرد: با توجه به جهش ویروس کرونا، بررسیها نشان میدهد که افراد مبتلا به این ویروس با علائم گوارشی به مراکز درمانی مراجعه میکنند، در نتیجه افراد نباید به راحتی از کنار این علائم عبور کنند و فرصت طلایی درمان در روزهای اولیه را از دست دهند.
وی با بیان اینکه از هفته دوم فروردین تعداد بیماران بستری و سرپایی کرونا در حال افزایش است، افزود: با قرار گرفتن استان کرمانشاه در وضعیت قرمز تعداد بیماران بستری در هفته گذشته تقریبا برابر با تعداد بیماران در اوج پیک دوم بود و متاسفانه در هفتههای آینده تعداد بیشتری مبتلا به کرونا خواهیم داشت.
شاهآبادی با بیان اینکه ابتلا به ویروس ارتباطی با نوع اقلیم و ژنتیک افراد ندارد و همه مردم دنیا با این ویروس درگیر هستند، گفت: یکی از دلایلی که باعث شده تعداد مبتلایان افزایش پیدا کند، سرعت انتقال ویروس انگلیسی و تکثیر شدید آن است.
وی اظهار کرد: این ویروس همه افراد در همه سنین از جمله کودکان و نوجوانان و جوانان را درگیر میکند و جوانانی که جان خود را از دست داده اند هیچ بیماری زمینهای نداشته اند.
وی افزود: کودکان ونوجوانان درک درستی از خطر این ویروس ندارند و بزرگترها باید آموزشهای لازم را به آنها یاد دهند و مراقب سلامتشان باشند.
معاون مرکز بهداشت استان با بیان اینکه ویروس جهش یافته انگلیسی و چینی در بروز علائم تفاوت چندانی ندارد، گفت: این بیماری در برخی از افراد با بدن درد شدید مخصوصا در قسمت پاها شروع میشود و در برخی افراد با علائم گوارشی از جمله اسهال، استفراغ، تهوع و درد شکم بروز میکند.
شاه آبادی ادامه داد: در ویروس چینی اگر یک نفر در خانوادهای مبتلا و اقدامات جداسازی و درمان انجام میشد احتمال اینکه بقیه افراد خانواده درگیر شوند، کمتر بود، اما در ویروس انگلیسی به دلیل تکثیر شدید در زمان کوتاه همه افراد خانواده درگیر میشوند.
وی گفت: تفاوت دیگری که ویروس کرونای چینی و انگلیسی باهم دارند در دوره کمون آنهاست. در کرونای انگلیسی ظرف مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت علائم در فرد بروز میکند و بد حال میشود، اما در ویروس کرونای چینی افراد در هفته دوم دچار علائم شدید بیماری میشوند.
وی افزود: خیلی از افرادی که مبتلا میشوند نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارند و باید در اولین قدم برای تشخیص این ویروس به مراکز ۱۶ ساعته که از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب فعالند، مراجعه کنند.
شاهآبادی اظهار کرد: در این مراکز پزشک مقیم، پرستار و نمونه گیر حضور دارند.
وی با اعلام اینکه این مراکز در هر شهرستان با نصب بنر مشخص و همچنین در فضای مجازی اطلاع رسانی شده، گفت: در مرکز استان با توجه به گستردگی جمعیت، پنج مرکز ۱۶ ساعته شامل مرکز سینا در کمربندی غربی کرمانشاه، مرکز ثامن الائمه در شهرک آبادانی و مسکن، مرکز امام(ره) در شهرک امام خمینی، مرکز جعفر آباد در شهرک جعفرآباد و مرکز امید در میدان فردوسی آماده خدمت رسانی به مردم هستند.
به گفته شاهآبادی اگر افراد دارای علائم سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند، در روزهای اول با درمانهای ساده درصد زیادی از این افراد بد حال نمیشوند و کارشان به بستری نمیرسد.
وی گفت: در طول این ۱۴ ماه با رصد بیماران به این نتیجه رسیدهایم کسانی که علامتها را پشت گوش انداخته اند و به امید داشتن سرماخوردگی به مراکز درمانی مراجعه نکرده اند، کارشان به ICU کشیده شده است.
نظر شما