شانه‌ساز، رییس سازمان غذا و دارو گفت: ما مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری درباره واردات واکسن حرکت می‌کنیم و اجازه واردات فایزر و مدرنا را از منابع مجاز آن‌ها داده‌ایم و خواهیم داد و نام یک واکسن باعث ممنوعیت و محدودیت نمی‌شود!

صدور مجوز واردات واکسن‌های "فایزر و مدرنا" از منابع مجاز

به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا، محمدرضا شانه ساز در پاسخ به سؤالی درباره واردات واکسن فایزر اظهار کرد: خرید و فروش واکسن در دنیا بین دولت‌ها صورت می‌گیرد حتی فایزر اعلام کرد که ما فقط به دولت‌ها فایزر را تحویل دادیم و هیچ بخش خصوصی در خرید و فروش دخیل نیست.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ما مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری درباره واردات واکسن حرکت می‌کنیم، گفت: ما اجازه واردات فایزر و مدرنا را از منابع مجاز آن‌ها داده‌ایم و خواهیم داد و نام یک واکسن باعث ممنوعیت و محدودیت نمی‌شود بلکه منبع آن باید مورد اعتماد باشد.

شانه ساز درباره شرکت‌های بازرسی بین المللی نیز تصریح کرد: شرکت‌های بازرسی بین المللی که اعتبار بین المللی دارند و برای کشورهای مختلف مورد وثوق هستند در کشورهای مختلف تولیدکننده واکسن حضور دارند و نیاز به این نیست که از هر کشور نماینده‌ای برای بازدید از کارخانه برود. گزارش بازرسی برای ما مورد وثوق است. اگر شرکتی تأییدیه بین المللی داشته باشد از نظر ما مشکلی برای واردات ندارد؛ بحث ما این است که باید مراقب باشیم که واکسن‌های فیک وارد کشور نشوند. در حالی که سازمان جهانی بهداشت از وجود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دوز واکسن فیک خبر داده است، ما باید مراقبت های خود را داشته باشیم و نمی شود و سهل و ساده با این موضوع برخورد کرد.

وزارت بهداشت در واردات واکسن کارشکنی کرد

شانه ساز درباره ادعای اتاق بازرگانی مبنی بر کارشکنی وزارت بهداشت در مسیر واردات واکسن کرونا تصریح کرد: علیرغم فضاسازی رسانه‌ای شد که عمدتاً از سوی تعدادی از تجار نیز بود، ما ۴۷ معرفی نامه به شرکت‌های مختلف بخش خصوصی برای واردات واکسن کرونا دادیم و از زمانی که در فرودین ماه ستاد کرونا مصوب کرد که بخش خصوصی می‌تواند واکسن وارد کند، این معرفی نامه‌ها توسط سازمان غذا و دارو صادر شده است و ما هیچ محدودیتی نداشتیم البته واکسن فرآورده حساسی است زیرا واکسن را به فرد سالم تزریق می‌کنیم.  

وی ادامه داد: ما ۵ معرفی نامه به شرکت هایی که ازطرف اتاق بازرگانی تهران معرفی شده بودند دادیم و نمی‌دانیم وقتی دولت عوض شده چرا بحث را تازه می‌کنند.

شانه ساز گفت: در فاز اول بخش خصوصی ۳۱۴ هزار دوز واکسن کرونا وارد کرد و در فاز بعدی نیز اخیراً تعدادی واکسن وارد کرده که آن را تحویل هیئت امنای ارزی وزارت بهداشت و سپس معاونت بهداشتی داد که با احتساب این میزان واکسن وارد شده توسط بخش خصوصی، مجموع واکسن های وارد شده توسط بخش خصوصی به یک میلیون دوز رسید. ما حتی قبل از اینکه ستاد ملی کرونا مصوبه واردات توسط بخش خصوصی را صادر کند از واردات واکسن توسط این بخش استقبال کرده بودیم. یکی از شرکت‌های خصوصی با هند وارد مذاکره شد و پول ۵۰۰ هزار دوز آن پرداخت شد اما فقط ۱۲۵ هزار دوز آن را توانست وارد کند و مابقی را دادستانی هند بلوکه کرد و ما بقیه واکسن‌ها را از طرف هندی طلب داریم.

اسپوتنیک ایرانی به کجا رسید؟

شانه ساز درباره تولید مشترک واکسن اسپوتنیک بین ایران و روسیه گفت: مراحل انتقال بانک سلولی و دانش فنی از روسیه انجام شده و نمونه‌های تولیدی به شرکت روسی ارسال شده تا تاییدیه اخذ شود. نتایج خوب بوده و ما منتظریم که این واکسن را نیز در کشور تولید کنیم.

وی درباره اظهارات ضد و نقیض درباره واکسن برکت نیز گفت: هیچ موضوع ضد و نقیضی وجود ندارد. کسانی که در صنعت کار کرده‌اند، می‌دانند که وقتی خط تولید فرآورده جدیدی قرار است راه بیفتد، هماهنگ شدن همه ابعاد تولید خصوصا برای فرآورده حساس و های‌تکی مانند واکسن زمان‌بر است. دوستان برنامه ریزی داشتند، زیرساخت هایی ایجاد شده و نیاز به هماهنگی میان اجزای مختلف است. ما با برکت اختلاف نظری نداریم. واکسنی که تولید و تحویل می‌شود، دو هفته زمان می‌برد تا ارزیابی‌اش در آزمایشگاه‌های مرجع غذا و دارو نهایی شود. به عنوان مثال برکت اعلام می‌کند که تاکنون ۵ میلیون تحویل داده‌ام، سازمان غذا و دارو میزانی را که ارزیابی کرده اعلام می‌کند و اجازه مصرف همان میزان را می‌دهد. معاونت بهداشتی هم می‌گوید من از این میزانی که به دستم رسیده، میزانی را تزریق کردم و مابقی در انبار دانشگاه‌های علوم پزشکی است. ممکن است افرادی که از بیرون این اعداد را می‌شنوید، تصور کنید که اعداد باهم تناقض دارد، اما تناقض نیست بلکه زنجیره ای که در زمینه تولید، تایید و مصرف واکسن وجود دارد، اعداد مختلفی دارد. جالب و نگران‌کننده اینجاست که کسانی این مباحث را مطرح می‌کنند که می‌دانند داستان چیست و دانسته می‌خواهند افکار عمومی را مشوش کنند که امیدوارم با این توضیحات نگرانی مردم برطرف شود.

به گفته وی پس از تولید واکسن‌ها، باید هر "بچ" حدود ۱۴ روز باقی بمانند تا تست‌های مورد نیاز برای آنها انجام شود.

 کاهش ارزبری از ۴.۲ به ۲.۸ میلیارد دلار سازمان غذاودارو  طی سه سال

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این‌که این سازمان مسئولیت حمایت از تولید داخل و مدیریت ارز مورد نیاز در کشور را برعهده دارد، اظهار داشت: برنامه‌ریزی در جهت حمایت از تولید داخلی بوده است. سازمان غذا و دارو متولی تامین اقلام سلامت محور بوده و وظیفه ما دسترسی آسان مردم به کالاهای سلامت محور و در عین حال حمایت از تولید داخل و مدیریت ارز مورد نیاز در کشور است. در سال ٩٧ برنامه‌ریزی در جهت حمایت از تولید داخلی در قالب تشکیل قرارگاهی که مقابله با تحریم‌های ظالمانه را سرلوحه خود قرار داده بود، در دستور کار قرار گرفت. ما حصل اقدامات این بود که ارزبری ما در مجموع ارز نیمایی و بانکی در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۷ از ۴.۲ میلیارد به ٢.٨ میلیارد کاهش پیدا کرد که عدد بسیار بزرگ و قابل توجهی است و اگر ارزبری ۵۶ میلیون دلاری کرونا و اقلام مرتبط با آن در سال ۱۳۹۹ نبود، رکورد بی‌سابقه‌ای به جا می ماند.

شانه ساز یادآور شد: بازار واردات کالاهای مشابه داخل را کوچک و از تولید داخل حمایت کردیم تا جایی که امکان داشت و فضا را برای تولید داخلی باز کردیم، اشتغالزایی ایجاد شد. ۳۰ درصد ارزبری واردات را کاهش و در مقابل ١ درصد ارزبری تولید داخل را در سه حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک افزایش دادیم و این در راستای سیاست حمایت از تولید داخل بود. بین سال‌های ۹۷ تا ۹۹، بازار کالای سلامت محور تولید داخل به ۹۲ درصد رسید. درحالی که بازار واردات ۲۱ درصد کوچک شد.

با امضاهای طلایی برخورد کردیم!

رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: ماحصل این اقدامات برخورد با تخلفات و امضاهای طلایی بود. با این حال در قالب آنچه که مردم به عنوان مافیا می‌شناسند، مخالفت‌های جدی را در این سال‌ها و به خصوص در ایام پایانی کار دولت برای دست اندرکاران نظام سلامت ایجاد کردند. در عین حال ما از اسفند ۹۸ با یک پدیده بی سابقه بین المللی و بی‌سابقه به نام کرونا برخورد کردیم. اینکه چه شد که تولید ماسک از ١۵ هزار در روز ظرف کمتر از دو ماه به ۴ تا ۴۵ میلیون در روز ارتقا پیدا کرد و تامین ونتیلاتور، اکسیژن ساز و داروهای مورد نیاز برای مقابله با بیماری کرونا، مهم است که هر کدام از آنها افتخار بزرگی برای کشور است.

ماجرای رسوب دارو در گمرک 

شانه ساز درباره اخباری مبنی بر رسوب دارو و مواد اولیه در گمرگ، گفت: بحثی که در زمینه گمرکات طی این چند روز اخیر مطرح شد و به نوعی در ادامه تحرکاتی است که علیه وزارت بهداشت راه افتاده بود، عمدتاً در جهت واردات کالاهای مشابه تولید داخلی است. ما از روز جمعه شب و بامداد شنبه دو بار از انبارها به اتفاق همکارانمان بازدید داشتیم. آنچه در انبارها مشاهده شد، جدای از اینکه بسیاری از اقلام ارتباطی به ما نداشت و بذر یا مواد خوارکی مانند خیارشور و کشک و ... بخش عمده‌ای هم داروها و واکسن‌های دامی بود، یک بخشی هم دارو بود. آنچه که دیده شد، هیچ یک از اقلام مرتبط با کرونا نبود. حتی ما در همان جا دیدیم که یک محموله‌ای برای مواد اولیه فاویپیراویر چند ساعت قبلش رسیده بود و فردا صبحش که ما مجدداً برای بازدید رفتیم، ترخیص شده بود. محموله‌ای هم شامل تعداد زیادی رمدسیویر بود که بدون مجوز سازمان غذا و دارو و از یک منبع تایید نشده، بود و نیاز به بررسی دارد. به هر حال دارو است و ما درگیر جنگ‌های بیولوژیک در دنیا هستیم و باید مراقب باشیم که هر دارویی وارد کشور نشود.

آیین نامه تأسیس داروخانه‌ها ابلاغ شد

رئیس سازمان غذا ودارو درباره آیین‌نامه تاسیس داروخانه‌ها نیز گفت: بعد از کشمکش‌های فراوانی که به دنبال شکایت تعدادی از متقاضیان تاسیس داروخانه به دیوان عدالت انجام شد، آیین‌نامه ابتدا با کمک دست‌اندرکاران و افراد درگیر و بعد با بررسی‌های کامل و مفصل حقوقی تنظیم شد. تلاش بر این بود که تنظیم این آیین‌نامه به نحوی انجام شود که هم خواسته‌های دستگاه‌ها برآورده شود و هم سیاست‌های سلامت در زمینه سطح‌بندی مورد غفلت قرار نگیرد. اکنون آیین‌نامه تدوین شده و به امضای وزیر بهداشت رسیده است. طبیعی است که تعدادی از همکارانی که قبلا داروخانه داشتند، با تصور اینکه ممکن است تعداد زیادی داروخانه در اطراف آنها تاسیس شود و با توجه به محدودیت‌های اقتصادی و قیمت‌گذاری که در حوزه دارو انجام می‌شود، نگرانی‌هایی برایشان ایجاد شود که البته مطمئنم بخش مهمی از این نگرانی‌ها به دلیل ندانستن ابعاد دقیق مهندسی این آیین‌نامه است. به هر حال ضابطه آیین‌نامه تدوین شده و ابلاغ می‌شود. امیدواریم نظر دستگاه‌های نظارتی و قانونی تامین شده و همکارانی هم که داروخانه دارند، این نگرانی را به سرعت متوجه باشند که بجا نیست و جوی که به راه افتاده، عمدتا فضاسازی است و واقعیت صحیح ندارد. آیین‌نامه تدوین شده و قابلیت اجرا دارد و به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

کد خبرنگار: ۱۸
۱دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
    0 0
    عججججججججججججججججججججججججججببب

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***