عاشورا در روز دهم محرم برگزار میشود و مقدسترین روز در بین تمام روزهای آن است.
برخی قداست این روز را به شهادت حسین بن علی (ع) نسبت میدهند، اما مقدس بودن "روز عاشورا" را نمی توان به این رویداد نسبت داد، زیرا قداست این روز در دوران پیامبر (ص) برقرار بود. بسیار زودتر از تولد حسین بن علی (ع). شهادت حسین بن علی (ع) یکی از غم انگیزترین قسمتهای تاریخ ما است و این از محاسن امام حسین(ع) است که این واقعه غم انگیز در کربلا در روز عاشورا رخ داد، زیرا خداوند روزهای مهم را برای تصمیمات مهم انتخاب می کند.
روزه عاشورا
روزه گرفتن در عاشورا حتی قبل از ظهور اسلام شناخته شده بود. وقتی پیامبر (ص) هنگام هجرت به مدینه رسید، یهودیان در روز عاشورا روزه میگرفتند و گفتند:
"این روزی است که موسی بر فرعون پیروز شد".
پیامبر (ص) به اصحاب خود فرمود:
شما (مسلمانان) بیشتر از آنها حق دارید که پیروزی موسی را جشن بگیرید، بنابراین در این روز روزه بگیرید".
هنگامی که صحابه مختلف به پیامبر (ص) گفتند روزه گرفتن در روز عاشورا در بین یهودیان و مسیحیان تجلیل می شود، پیامبر (ص) آنها را تشویق کرد و فرمود:
"اگر تا سال آینده زنده بمانم، روز نهم (محرم) را نیز روزه خواهم گرفت. "
متأسفانه پیامبر (ص) زنده نماند تا سال بعد را ببیند. بنابراین، مسلمانان روزهای ۹ و ۱۰ محرم را در تقویم اسلامی از روزهای مهم میدانند و در این روزها روزه میگیرند.
با توجه به حدیث روایت شده، توصیه میشود که روزه دهم محرم با روزه دیگری ترجیحا در ۹ محرم بسته شود، زیرا حضرت محمد (ص) میخواست روش روزهداری اسلامی را از یهودیان تشخیص دهد. زیرا آنها فقط در دهم محرم روزه میگیرند. با این حال، اکثر محققان متفق القول هستند که روزه عاشورا باید با روزهداری در روزهای ۹ یا ۱۱ محرم انجام شود.
روزه گرفتن در دهم محرم اختیاری است.
اما پیامبر (ص) در روز عاشورا روزه میگرفت حتی پس از واجب شدن روزه در ماه رمضان.
بنابراین روزه گرفتن در روز عاشورا سنت مورد تأیید پیامبر اکرم است و باعث میشود فرد پاداش بزرگی از جانب خداوند دریافت کند.
باورهای غلط درباره عاشورا
بحث فوق بدون تردید اهمیت و فضیلت روز عاشورا را نشان میدهد، زیرا این روز از برکات خداوند است و سنت گرفتن روزه در این روز تأیید شده است. با این حال، برخی تصورات غلط در مورد روز عاشورا وجود دارد که به ذهن برخی از مسلمانان راه پیدا کرده است. برخی از تصورات غلط و خرافات بسیار رایج عبارتند از:
· حضرت آدم (ع) در این روز توسط خداوند خلق شده است.
· حضرت ابراهیم (ع) در دهم محرم به دنیا آمد.
· توبه حضرت آدم (ع) در این روز مورد قبول خداوند قرار گرفت.
· روز قیامت در روز جمعه دهم محرم برگزار میشود.
· هرکس دهم محرم غسل کند هرگز بیمار نمیشود.
· کسی که در این روز سرمه در چشم خود قرار دهد، از هیچ بیماری چشمی رنج نمیبرد.
· برخی میگویند سنت است که در این روز یک نوع غذای خاص تهیه شود و سپس توزیع شود.
· بسیاری از مسلمانان در ماه محرم ازدواج نمیکنند زیرا فکر میکنند که این ماه بدشانسی است.
در هیچ حدیث موثقی از پیامبر (ص) یا اصحابش در مورد هیچ یک از حوادث ذکر شده چیزی گفته نشده است. حتی هیچ یک از علمای معتبر اسلامی نیز چنین چیزی را نقل نکردهاند. بنابراین همه اینها فقط افسانه است و ربطی به اسلام و شریعت ندارد. بنابراین باید از همه این موارد اجتناب شود و هیچ مسلمانی نباید از آن پیروی کند.
علاوه بر این، به گفته صحیح مسلم: ۱۱۶۳ (الف) و ترمذی: ۴۳۸، محرم ماه خداست. پس چگونه ماه خدا میتواند برای بندگانش بدشانس باشد؟ پس خود را از این دروغها دور نگه دارید و سعی کنید خود را در مسیر صحیح، در مسیر پیامبر عزیزمان و اصحابش حفظ کنید.
در حدیث ذیل، از انس بن مالک (رض) نقل شده است که رسول خدا (ص) فرمود:
"هر کس سنت مرا زنده کند، پس او مرا دوست داشته است و هر که مرا دوست داشته باشد، در بهشت با من خواهد بود".
همچنین با ذکر و دعای منظم و با کمک به مسلمانان دیگر، ارتباط خود را با خدا تقویت کنید و خداوند به هر کار نیکی پاداش میدهد.
خداوند ما را در تقویت ایمانمان یاری دهد و اعمال نیک همه مسلمانان را بپذیرد.
آمین
نظر شما