۱۱ شهریور روز ملی صنعت چاپ است. سالها پیش در چنین روزی به صنعت چاپ هویت بخشیده شد. تاکنون به این موضوع اندیشیدهاید که اگر چاپ نبود، هیچ دانشی منتقل نمیشد و پویایی و تحرک در جامعه نیز بیمعنا بود؟
چاپ چیست و چه اهمیتی دارد؟
چاپ هنوز هم یک روش مهم تبلیغاتی است زیرا مردم به طور کلی نسبت به روزنامه ها و مجلات علاقه زیادی دارند. بسیاری از مردم تبلیغات چاپی را معتبر، آموزنده و طولانی مدت می دانند. مهمترین اهمیت چاپ در تبلیغات طول عمر آن است.
تاریخچه چاپ چیست؟
تاریخ چاپ از ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد شروع می شود، زمانی که تمدن های اولیه ایلامی و سومری از مهر و موم استوانه ای برای تأیید اسناد نوشته شده با خاک رس استفاده کردند. سایر اشکال اولیه شامل مهر و موم بلوک، ضرب سکه، چاپ سفال و چاپ پارچه است.
طلا ساز و مخترع یوهانس گوتنبرگ تبعیدی سیاسی از ماینتس آلمان بود و در سال ۱۴۴۰ آزمایش چاپ را در استراسبورگ فرانسه آغاز کرد. چندین سال بعد به ماینتس بازگشت و در سال ۴۵۰، یک دستگاه چاپ کامل و آماده استفاده تجاری داشت.
اهمیت چاپ
یکی از دلایل اهمیت رسانه های مکتوب، ایجاد اعتبار است. سرمایه گذاری روی مواد چاپی به مشتریان نشان میدهد که شما در تجارت خود جدی هستید و محصول یا خدمات ارزشمندی را ارائه میدهید. مواد چاپ شده همچنین میتوانند بین مشتری و نام تجاری تعامل ایجاد کنند.
مزایای چاپ
مزایای دستگاه چاپ عبارتند از:
· هزینه کتاب را کاهش داد
· زمان و نیروی لازم برای تولید هر کتاب کاهش یافت
· چندین نسخه با سهولت بیشتری تولید میشود
پیش از این، خواندن فقط به نخبگان محدود میشد، اما اکنون مردم میتوانند به بخش وسیعی از کتاب ها دسترسی داشته باشند.
چاپخانه چگونه جهان را تغییر داد؟
در قرن پانزدهم، این نوآوری به مردم امکان داد تا دانش خود را سریعتر و گسترده تر به اشتراک بگذارند. به قول معروف دانش قدرت است و اختراع دستگاه چاپ مکانیکی از نوع متحرک، به اشاعه دانش بیشتر و سریعتر از گذشته کمک کرد.
پیدایش صنعت چاپ در ایران
پیدایش صنعت چاپ در ایران به ۵ قرن پیش از میلاد و به زمان هخامنشیان برمیگردد. در اواخر قرن هفتم هجری و در دوره سلطنت گیخاتوخان، واژه چاپ وارد زبان فارسی شد. به گفته برخی افراد، واژه چاپ همان ˮچهاب“ یا ˮچهابه“ در زبان هندی است که لغات چاپ و چاپخانه نیز از این کلمات گرفته شده اند. دهخدا ریشه چاپ را چهاب میداند و آن را به سانسکریت نسبت میدهد.
نظر شما