به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، شرکت ملی نفت و گاز قطر (قطر پترولیوم) برای فروش گاز مایع به چین با شرکت بازرگانی، بازاریابی گاز و انرژی چین ( CNOOC ) زیر مجموعه شرکت نفت فلات قاره این کشور قرارداد ۱۵ ساله امضا کرد.
این قرارداد امروز (چهارشنبه) در مراسمی که بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد به امضای «سعد بن شریده الکعبی» وزیر انرژی قطر که عضو هیات مدیره و مدیرعامل شرکت قطر پترولیوم نیز هست و «وو وانگ دونگجین» رئیس هیات مدیره شرکت بازرگانی و بازاریابی گاز و انرژی چین (سی ان او او سی» رسید.
شرکت ملی نفت و گاز قطر (قطر پترولیوم) اعلام کرد که بر اساس این قرارداد طرف چینی سالانه سه میلیون و ۵۰۰ هزار تُن گاز طبیعی مایع در طول ۱۵ سال دریافت میکند.
زمان شروع این قرارداد از ژانویه ۲۰۲۲ اعلام شده است.
همکاری شرکت قطر پترولیوم با شرکت ملی نفت فلات قاره چین در زمینه گاز مایع (LNG) از سپتامبر ۲۰۰۹ آغاز شد و طرف چینی در همان سال اولین محموله گاز طبیعی مایع (LNG) را از شرکت قطر پترولیوم دریافت کرد.
تا آگوست ۲۰۲۱، قطر در مجموع ۷۱۵ محموله [گاز طبیعی مایع ] را به چین تحویل داده که از بین آنها ۲۷۰ محموله (بیش از ۲۴ میلیون تُن) به شرکت فلات قاره چین تحویل شده است.
شرکت قطر پترولیوم در ماه جولای گذشته نیز یک قرارداد خرید و فروش جدید با شرکت گاز کره (KOGAZ) امضا کرد تا در طی ۲۰ سال، سالانه ۲ میلیون تُن گاز طبیعی مایع به جمهوری کره صادر کند.
در همان ماه نیز شرکت یاد شده قرارداد ۱۵ ساله فروش یک میلیون و ۲۵ هزار تُن گاز طبیعی مایع در سال به شرکت «سی پی سی» (CPC) تایوان را امضا کرد.
«سعد الکعبی» وزیر انرژی قطر ۳۰ شهریور امسال در حاشیه کنفرانس بین المللی «گاستیک» ( GASTIC) در مرکز بین المللی بازرگانی «دُبی» امارات گفت: قطر یک کشور پیشرو در زمینه گاز است و برنامهای برای پیوستن مجدد به سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ندارد.
وی دلیل این تصمیم را این دانست که قطر یک کشور تخصصی در زمینه گاز طبیعی مایع است.
وزیر انرژی قطر ادامه داد: این تصمیمی بود که گرفته بودیم. همانطور که گفتیم، اوپک را ترک میکنیم برای اینکه ما یک کشور گازی هستیم.
دوحه در دسامبر ۲۰۱۸ تصمیم گرفت که از اول ژانویه ۲۰۱۹ از اوپک خارج شود. در آن زمان وزیر انرژی قطر توضیح داد که این تصمیم پس از تجزیه و تحلیل احتمالات ارتقای موقعیت قطر در عرصه جهانی گرفته شد.
۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی قطر از فروش نفت و گاز به دست میآید.
پیش بینی اوپک: تقاضای جهانی نفت تا ۲۴ سال آینده افزایشی است
در حالی که جهان در حال حرکت به سوی دیگر منابع انرژی است سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیش بینی کرد که تقاضای جهانی نفت تا سال ۲۰۴۵ همچنان در حال افزایش باشد.
همه گیری بیماری کرونا، سال گذشته تقاضا برای نفت و قیمتهای آن را کاهش داد.
به گزارش شبکه «سی ان ان» آمریکا، «محمد بارکیندو» دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش سالانه خود درباره چشمانداز این انرژی گفت: تقاضا برای نفت و انرژی پس از کاهش شدید در سال ۲۰۲۰ در سال ۲۰۲۱ به میزان قابل توجهی افزایش یافت و پیش بینی میشود که تقاضا در سال آینده به مدت طولانی به رشد خود ادامه دهد.
همچنین شیوع بیماری کرونا منجر به کاهش سرمایه گذاری در نفت شد، بدون اینکه بازارهای انرژی در معرض نوسانات بیشتری قرار گیرند.
به گزارش «سی ان ان» ، سازمان اوپک اعلام کرد که رشد تقاضای جهانی برای انواع انرژی به جز زغال سنگ بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۴۵ تا ۲۸ درصد افزایش مییابد.
بر اساس این گزارش، انرژیهای تجدیدپذیر و پس از آن گاز، بیشترین رشد را خواهند داشت اما نفت در رتبهبندی انرژی در جایگاه اول باقی خواهد ماند.
نظر شما