به گزارش سلام نو به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، در این نمایشگاه که با حضور حمید عمیدی معاون ارتباطات و امور بین الملل شرکت پست، مهرشاد کاظمی رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران، جبرئیل نوکنده رییس موزه ملی ایران، مصیب امیری ریاست پژوهشگاه، معاونان و مدیران این مرکز افتتاح شد ۴۵ عنوان تمبر با موضوع روز جهانی پست به نمایش گذاشته شده است.
از این تعداد تمبر به نمایش در آمده ۳۰ عنوان مربوط به تمبرهای منتشر شده توسط پست جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۵۱تا ۱۳۹۷ و ۱۵ عنوان مربوط به تمبرهای منتشر شده بین سال های ۱۹۶۴ تا ۲۰۰۸ در کشورهای سوئد، نروژ، فرانسه، ژاپن و کره است.
این نمایشگاه متشکل از تمبرهایی با موضوعات روزجهانی پست، روزجهانی تمبر، نمایشگاه بین المللی تمبر، سالگرد چاپ تمبر ایران و کشورهای مختلف است.
گفتنی است، مراسم بزرگداشت روز جهانی پست هرساله در ۹ اکتبر مصادف با ۱۷ مهر ماه برگزار می شود؛ این روز یادبود تأسیس اتحادیه جهانی پست است که برای نخستین بار در سال ۱۸۷۴ میلادی در شهر برن سوییس بنیانگذاری و از سال ۱۹۶۹ همزمان با برگزاری نشست کنگره جهانی پست در توکیو همگانی شد و پس از آن هر ساله در تمامی دنیا به منظور قدردانی از نقش پست و میلونها نفری که در آن در سراسر جهان مشغول خدمت رسانی و بهبود شرایط زندگی مردم هستند برگزار می شود.
ایران در زمان ناصرالدین شاه قاجار تنها سه سال پس از تأسیس اتحادیه جهانی پست و علیرغم کارشکنی های دولتهای استعماری به عنوان یک دولت مستقل و قدرتمند آسیایی به عضویت این نهاد بین المللی درآمد و نخستین تمبر ایران نیز در حدود ده سال پیش از عضویت ایران منتشر شد.
بنابراین و به عبارتی دیگر روز جهانی پست یادآور پاسداشت استقلال اقتصادی ایران در دهههای گذشته نیز محسوب می شود.
همچنین در دوران شیوع ویروس کرونا فعالیتهای پست شتاب بیشتری گرفت و در جهت خدمت رسانی و جلوگیری از گسترش این بیماری ارایه سرویسهای پستی خدمات شایانی به کشور کرد و خدمات شرکت ملی پست از جنبههای فرهنگی نیز بسیار چشمگیر بود. چاپ نخستین تمبر کرونا در جهان توسط ایران، برگزاری اولین نمایشگاه کرونا و مخاطرات پست، نمایشگاه بزرگ فیلاتلیک و ارائه شعار موزهها زندهاند از دیگر خدمات فرهنگی است که موزه ارتباطات در این حوزه ارائه داده است.
بازدید از نمایشگاه «تمبرهای روز جهانی پست» از امروز به مدت یک هفته در محل پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری واقع در خیابان امام خمینی (ره) روبروی موزه ملی ایران برای علاقمندان آزاد است.
نظر شما