به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره توقف فروش یکی از کلوچه های معروف ایران در آلمان توضیح داد.
حسین عزیزی در یک نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره توقف فروش یکی از برندهای معروف کلوچه ایرانی در آلمان با ادعای داشتن مواد غیرمجاز و سرطانزا و وضعیت بررسی آن در بازار ایران، گفت: این کلوچه بررسی شد و دو مورد درباره آن مطرح بود؛ یکی اینکه روی برچسب آن نوشته نشده بود که حاوی بادام زمینی است. زیرا بادام زمینی از مواد غذایی است که ممکن است برای برخی آلرژیزا باشد و زمانیکه مصرف کنند دچار آلرژی شوند که این موضوع روی برچسب درج نشده بود که این تخلف را انجام داده بود که ما به آنها تذکر دادیم. زیرا طبق قوانین و ضوابط اگر یک ماده غذایی دارای یک ماده آلرژیزا باشد، باید روی آن درج شود.
وی ادامه داد: نکته دوم این بود که MPCD و GE که دو ترکیبی هستند که در جریان حرارت دادن روغن ایجاد میشود، اینها را جدیدا سازمانهای جهانی وارد ویژگیهایی کردند که باید اندازهگیری شود. تا سال ۲۰۲۰ این موارد در ویژگیها نبوده و از سال ۲۰۲۱ این موارد در ویژگیهایی آمده که باید در فرآوردههایی که حاوی روغن هستند و حرارت بالا میبینند، مانند کلوچه، بیسکوییت و ....اندازهگیری شود. حال از آنجایی که این موارد در استاندارد اروپا هم نیامده بود، ما مکاتبه کردیم که این موارد هنوز در استاندارد نبوده و اندازهگیری آن اجباری نشده بود و هر زمان که اجباری شود آنها را وارد استاندارد ایران میکنیم. پیگیریم که امسال یا سال آینده این موارد در استاندرد ایران قرار گیرد. زیرا باید مقدمات اندازهگیری آن و دستگاهها و تجهیزات لازم آن برای اندازهگیری این ترکیبات فراهم شود. حال گفته میشود که این ترکیبات در درازمدت و به طور مکرر باید استفاده شود تا اثر سرطانزا داشته باشد. بنابراین این دو ترکیب، دو ترکیب جدید هستند که به استانداردها اضافه شده و به تازگی دارد وارد استانداردهای اجباری میشود.
تفاوت آب معدنی با آب آشامیدنی بستهبندی
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره وضعیت پایش سلامت آبهای معدنی و همچنین تفاوت آن با آب آشامیدنی و درج بر روی بستهبندیها، گفت: باید توجه کرد که تمام محصولاتی که به کشور وارد میشود یا در داخل کشور تولید میشود، از جمله آب معدنی تحت نظارت ما قرار دارند که به صورت ادواری از آنها نمونهبرداری شده و اگر عدم انطباق داشته باشند، بر اساس آن عدم انطباق با شرکتها برخورد میشود. اگر جزئی باشد به آنها تذکر داده میشود و اگر نیاز به تغییراتی در خط تولید و ... باشد، انجام و نظارت میشود. در حال حاضر خوشبختانه مشکلی در زمینه آبهای معدنی نداریم.
وی افزود: همه اصطلاحا به این بستهبندیهای آب، آب معدنی میگویند، اما خیلی از اینها آب معدنی نیست و از معادن یا چشمهها برداشت نمیشود، بلکه همین آب شرب معمولی است که مجددا تصفیه میشود. یعنی آب معمولی را مجددا تصفیه میکنند تا از نظر فاکتورهای سلامتی کاملا مورد اطمینان باشد و بعد بستهبندی میکنند. بر این اساس ما پیگیر بودهایم که آن برندی که آب آشامیدنی است، روی آن "آب آشامیدنی" درج شود تا مصرفکننده گمراه نشود و آن که از چشمهها و معادن برداشت شده، "آب معدنی" نوشته شود. البته هر آب معدنی هم به صرف اینکه معدنی است، ممکن است خیلی خوب نباشد و املاحش زیاد باشد و برای مصرفگننده به ویژه در درازمدت مشکل ایجاد کند که به آنها اعلام میکنیم که باید اصلاح کرده و املاح را تعدیل کنند که قبل از پر شدن بطری، اصلاحات انجام میشود. فعلا این موضوع دارد رعایت میشود و فکر میکنم که مساله آشامیدنی و معدنی را روی برچسبها درج میکنند. در عین حال ما برچسبها را هم به صورت ادواری ارزیابی میکنیم و اگر برچسبی مشکل داشته باشد به صاحب شرکت تذکر داده میشود و مطابق با دستورالعمل با او برخورد میکنیم.
نظر شما