به گزارش سلام نو، این جشنواره به دبیری سید صادق موسوی برگزار میشود. محل برگزاری این جشنواره پردیس سینمایی ایرانمال است. این جشنواره امسال نیز مانند سال گذشته باتوجه به محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا بصورت ترکیبی برگزار میشود.
موسوی در ابتدای نشست بیان کرد: ۵ سال دبیری را بر عهده داشتم و مهمترین اتفاق ارتقای سطح جشنواره از هر حیث بوده است. البته به نقطه آرمانی نرسیده اما رشد و ارتقای قابل توجه داشته است.
وی بیان کرد که این ژانر یکی از مهمترین و جسورانه ترین ژانرهای سینمایی است و معتقد بودم که باید ارتقا پیدا کند. با این نگاه ما تنها جشنواره اسکارکوالیفای در ایران هستیم. البته باید توضیح داد که تنها برنده بخش بین المللی ما به اسکار معرفی میشود.اسکار میداند که ما در ایران فعالیت میکنیم و فیلمهای خارجی ما با پارامترهای جمهوری اسلامی ایران پخش میشود. البته نسخه داوران نسخه اصلی است. آنچه در فضای عمومی اما پخش میشود متناسب با فضای عمومی است.
او درباره داوران جشنواره توضیح داد: ۸۰ درصد داوران بین الملل خارجی هستند. ۲۶ سال است که در حال کار هستم و به پشتوانه فیلمسازان جوان در این مدت مشغول کار بودم. البته مهمترین جشنواره خوارمیانه به دلیل آثار و جوایز ارزی هستیم که باتوجه به افزایش نرخ دلار حفظ این سطح از کیفیت جوایز سخت است. جایزه ما ۵ هزار یورو بود که جزو جوایز ارزنده سینمایی دنیا به حساب میاید.
موسوی درباره جایگاه جشنواره در منطقه بیان کرد: موقعیت ما در منطقه نسبت به کشورهای همسایه که صنعت سینما به شکل امروز ندارند درخشان است. این مولفهها نشان میدهد که جشنواره معتبری داریم که امتیاز مهمی است. ما با ایمیلی از کارگردانان خارجی روبرو شدیم که چرا فیلمهای ما در جشنواره شما پذیرفته نشده است. جشنوارههای زیادی در خارج و امریکا هستند که اسکار کوالیفای نیستند اما ما به عنوان کشور مسلمان هستیم که در این ردهبندی قرار گرفتهایم.
وی افزود: من پنج سال است که دبیر جشنواره هستم اما برای اولین بار ایمیل فیلمسازان خارجی را دریافت کردیم که به چه علت فیلم ما در جشنواره نیست؟ چون در کل جهان، تعداد ۱۲۷ جشنواره اسکار کوالیفاید هستند و ۶۷ تا از آنها تنها در آمریکا برگزار میشوند و ایران عزیز ما سومین کشور مسلمانی است که از این امتیاز برخوردار است. ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، مصر و ترکیه و ایران تنها کشورهایی هستند که جشنوارههایشان اسکار کوالیفاید هستند.
او گفت: در ابتدا پرونده درخواست اسکارکوالیفاید ما ریجکت شد برای این که جزو جشنوارههای رایگان بود. ما علت را به آکادمی توضیح دادیم که این ماجرا به دلیل تحریمها است و اینگونه ما تنها رویدادی شدیم که اسکارکوالیفاید هست و ظرف ده روز به ۴۵۰۰ فیلم ثبتنامی، ۲۱۰۰ فیلم خارجی از اقصی نقاط جهان اضافه شد و چنین رخدادی مهمترین دستاورد جشنواره بود و باعث ایجاد حساسیتهای بیشتری نسبت به جشنواره نیز شد.
موسوی در خصوص تعداد آثار خارجی توضیح داد: ۶ هزار و ۴۰۲ فیلم خارجی داریم و در عین حال تنها رویداد رایگانی هستیم که بدلیل تحریمها به مشکلات مالی برای تبادل ارز و... روبرو شدیم. برای همین باید گفت این اتفاق مهمترین اتفاق در سینمای کشور است.
وی ادامه داد: در بخش جهانی از ۱۲۸ کشور جهان فیلمساز شرکت میکنند. هند با ۶۲۱ فیلم در رده اول و بعد فرانسه با ۵۹۰ فیلم در رده دوم قرار میگیرد. امریکا هم با ۳۹۹ فیلم در این جشنواره حضور دارد. در کدام رویداد هنری ایران این تعداد کشور حضور دارند؟
موسوی بیان کرد سال اول دبیری ۵ هزار دلار جایزه ما بود الان مجموع چند جایزه ما ۶ هزار دلار است.
وی در خصوص بخش ملی گفت: در بخش ملی تعداد فیلمها افزوده شده است. ۱۷۷۵ فیلم در بخشهای ملی آمده است ۱۲۵ تا فیلم انتخاب شده است در حقیقت ۷ درصد درصد آثار راه یافته است. محدودیت فرصتها مهمترین مشکل و مانع ما برای پذیرش فیلم است.
نظر شما