به گزارش سلام نو به نقل از مه شو، نوع جدید کرونا دلتا در سیدنی کشف شده است. کرونا دلتا از نوع متفاوتش در یک خانواده هفت نفره در سیدنی کشف شده است. این نوع ویروس کرونا دلتا با سویه ای جدید است. کرونا دلتا نوع پیشرفته تر از کرونا معمولی می باشد.
کشف نوع جدید کرونا دلتا
دکتر کری شانت، مدیر ارشد بهداشت سیدنی، اعلام کرد برنامه بهداشت نیو ساوت ولز(NSW) نوع مختلفی از سویه دلتا را در یک خانواده هفت نفره و همچنین یک مورد مبتلای دیگر پیدا کرده است.
این محقق فاش کرد مقامات نیو ساوت ولز هشت مورد عفونت محلی کووید-۱۹ از نوع دلتای متفاوت در اطراف سیدنی را کشف کردهاند.
دکتر شانت درباره به روز رسانی ویروس کرونا گفت: مرکز بهداشت نیو ساوت ولز در طول همهگیری برنامه توالی ژنوم را اجرا کرده است.
وی ادامه داد: این تحقیقات گونهای از دلتا را شناسایی کرده که ژنوم متفاوتی با توالیهای فعلی در سیدنی دارد. دکتر شانت اظهار کرد: شواهدی وجود ندارد که گونه جدید چه تفاوتهایی در انتقال، اثربخشی واکسن یا شدت از خود نشان میدهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در حال انجام برخی تحقیقات در مورد منبع و چگونگی انتقال این سویه جدید هستیم که نتایج آن را اطلاعرسانی خواهیم کرد. دکتر شانت بیان کرد: ما باید چشمانداز خود را برای دستیابی به بیش از ۹۰ درصد واکسیناسیون با دوز دوم تعیین کنیم. من اطمینان دارم که میتوانیم به این هدف بلندپروازانه برسیم.
چه کسانی به کرونا دلتا مبتلا نمی شوند؟
دکتر حسین سرمدیان بیان کرد: افراد واکسینه نشده بیش از دیگران در معرض ابتلاء به گونه کرونا دلتا پلاس قرار میگیرند و احتمال ابتلا افرادی که قبلا به ویروس دلتا مبتلا شده اند به کرونا دلتا پلاس بسیار کم است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: دلتا پلاس یک موتاسیون کوچکتری است که در دلتا به وجود آمده و مقداری سرایت آن را بیشتر کرده است، اما زمانی که فردی مبتلا به نوع دلتا میشود، ابتلای آنان به دلتا پلاس بعید است و یا کسانی که واکسینه میشوند نسبت به ۸۵ قسمت پروتئین اسپایک، ایمنی سلولار (تی سل) وارد فعالیت شده و آنتی بادی به وجود میآورد و موتاسیون دلتا پلاس تنها ۱۱ تا ۱۳ قسمت آن را تحت تاثیر قرار می دهد که در مقایسه با ۸۵ قسمت ایمن بسیار ناچیز است.
وی تاکید کرد: در ویروس کرونا یک پروتئین s وجود دارد که آن قسمت عامل چسبندگی، اتصال و انتشار ویروس است و موتاسیون ها در این قسمت بسیار حائز اهمیت هستند که دلتا پلاس در قسمت پروتئین s به وجود آمده و از ۱۸ موتاسیون ویروس دلتا پلاس، ۷ مورد آن در قسمت پروتئین s و باقی آن در قسمت های دیگر است، اما سرایت پذیری بالای دلتا پلاس بر اساس زمان به اثبات خواهد رسید.
دکتر سرمدیان گفت: علیرغم اینکه به دلیل جهش و موتاسیون های ایجاد شده در ویروس کرونا، مقداری درصد ایمنی واکسن ها پایین آمده، اما این امر دلیلی بر تاثیر نداشتن واکسن نیست چرا که در موتاسیون تنها یک قسمت ویروس تغییر کرده و تمام آن تغییر نمی کند و کسانی که با هر نوع واکسنی واکسینه میشوند، تا ۹۰ درصد از مرگ و میر و بستری آنها جلوگیری میشود؛ از این رو باید هرچه سریعتر به سمت واکسیناسیون جمعی در مدت زمان کوتاه پیش برویم.
این متخصص بیماری های عفونی در ادامه خاطرنشان کرد: با وجود اینکه در سطح جامعه نسبت واکسیناسیون، در مقایسه با سطح ایدهآل ۷۰ درصدی، بسیار ناچیز است و در افراد واکسینه شده امکان احتمال ابتلا و بستری وجود دارد، اما در نهایت نسبت سنجیده شده که فواید این اقدام را نشان می دهد.
وی در پایان افزود: مردم نسبت به اثربخشی واکسنها تردید نداشته باشند و مطمئن باشند واکسنهایی که از مبادی دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت اراک تزریق می شود، هیچگونه مشکلی ندارند و تمامی آنها محافظت بسیار خوبی در برابر مرگ و میر و بستری شدید ایجاد خواهند کرد از این رو بدون شک و تردید نسبت به واکسینه شدن خود اقدام نمایند.
کرونا دلتا چیست؟
کرونا دلتا پیشرفته ترین ویروس کروناست.سرعت سرایت ویروس کرونا دلتا حتی از ویروس کرونا انگلیسی هم بالاتر است. متاسانه ویروس کرونا دلتا در جوان ها هم زیاد دیده شده حتی به جرات میشود گفت که کرونا دلتا در جوان ها بیشتر از سن های بالاست. قدرت کشندگی ویروس کرونا دلتا خیلی بالاست و رعایت پروتکل بهداشتی واقعا در این وضعیت بحرانی اخیر الزامی است.
نظر شما