به گزارش سلام نو، سویههای مختلف کووید ۱۹ که به دلیل جهشهای رخ داده در این ویروس بروز کردهاند گاهی علائم بخصوصی دارند. سویه امیکرون که به تازگی در آفریقای جنوبی مشاهده شده است نیز از این قاعده مستثنی نیست، اما عجیبترین این علائم کدام است؟
آنگونه که باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز نوشته متخصصان آفریقای جنوبی میگویند در کنار علائم مختلف ابتلا به سویه امیکرون، یک علامت در هنگام شب فرد بیمار را درگیر میکند. یافتههای دانشمندان نشان میدهد افراد مبتلا به سویه جدید از تعریق شدید شبانه در بستر رنج میبرند.
تعریق شبانه اصطلاحی است که به عرق کردن شدید در طول شب اطلاق میشود. در این حالت حتی زمانی که فرد در یک اتاق خنک نیز میخوابد شاهد تعریق و خیس شدن بالش و پتوی خود است. در کنار سایر علائم رایج کرونا، دانشمندان مشاهده کرده اند که سویه امیکرون در بیماران باعث خارش گلو، بی حالی و خشکی گلو نیز میشود.
علائم ابتلا به امیکرون
علائم بیماران مبتلا به اومیکرون معمولا خفیف و ملایم است؛ سرفه، خستگی، احتماق، گرفتگی بینی و آبریزش بینی را شامل میشود. علائم شناسایی شده در نخستین بیماران آفریقا بدن درد، سر درد ملایم، التهاب و گلودرد بوده است.
در مبتلایان به اومیکرون تاکنون گزارشی درباره از دست رفتن حس بویایی و چشایی و پایین آمدن سطح اکسیژن خون و درگیر شدن ریه در این سویه مشاهده نشده است.
بیشتر افراد مبتلا به اومیکرون علائمی شبیه به سرماخوردگی شدید دارند، اما علائمی مثل تب یا سرفههای متوالی ندارند. در برخی بیماران از جمله کودکان، ضایعه پوستی مانند جوش دیده میشود.
مهمترین ویژگی اومیکرون، انتشار به سرعت بالای آن است. شواهدی وجود دارد که اومیکرون میتواند بسیار مسری باشد و همچنین تا حدی آنتی بادیهای تولید شده توسط عفونت یا واکسیناسیون را فریب دهد.
اومیکرون پنجمین سویه ویروس کرونا است که به طور رسمی در ۲۸ آذر ۱۴۰۰ در ایران شناسایی شد. راهکار پیشگیری از ابتلا به اومیکرون زدن واکسن، فاصله گذاری اجتماعی و ماسک بوده و تحقیقات مختلف نشان میدهد که زدن ماسک در پیشگیری از ابتلا به اومیکرون مهمترین عامل است. افراد واکسینه نشده است و افراد دارای بیماری زمینهای همچون دیابت یا بیماریهای قلبی جزو افراد پرخطر هستند.
نظر شما