اصولا خزه‌هایی را می‌توان در خانه کاشت که از زمین گرفته شده‌اند. انواعی از آنها که روی درختان رشد می‌کنند، متعلق به گروه‌های دیگر هستند و در خاک به‌خوبی رشد نمی‌کنند.

چگونه خزه را پرورش دهیم؟

یکی از مکان‌هایی که می‌توان در آن حضور دسته‌جمعی خزه‌ها را دید، جنگل‌  است. پس، اگر شما هم فردی خیال‌پرداز هستید، شاید  تا به حال شاهزاده رویاهایتان را سوار بر اسب سفیدش بر روی چنین زمین سرسبزی تصور کرده‌اید. اگر تصمیم دارید یک تراریوم با این خزه‌ها پرورش دهید، باید بدانید که این اصلا کار سختی نیست، چرا که آنها فاقد ریشه، گل و دانه بوده و برای رشد تنها به رطوبت و مقدار کمی نور نیاز احتیاج دارند. اصولا خزه‌هایی را می‌توان در خانه کاشت که از زمین گرفته شده‌اند. انواعی از آنها که روی درختان رشد می‌کنند، متعلق به گروه‌های دیگر هستند و در خاک به‌خوبی رشد نمی‌کنند.

راهنمای کاشت خزه

اگر همچنان علاقه‌مند به کاشت خزه هستید، پس مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:

۱)‌ نوع خزه را انتخاب کنید

قبل از کاشت، انتخاب نوع خزه بسیار اهمیت دارد. همانطور که گفته شد، خزه‌هایی که روی درخت رشد می‌کنند، برای خاک مناسب نیستند. می‌توان گفت که خزه‌ها از نظر نحوه رشد به دو دسته تقسیم می‌شوند.

· پلوروکارپیک

· آکروکارپیک

خزه‌های پلوکارپیک به صورت افقی رشد می‌کنند و آکروکارپیک‌ها رشد عمودی دارند. به این ترتیب، پلوکارپیک معمولا پهن هستند، در حالی که خزه‌های آکروکارپیک طول بلندی دارند. توصیه می‌کنیم، برای کاشت روی سنگ از خزه‌های پلوکارپوس استفاده کنید، زیرا نسبت به خزه‌های آکروکارپیک رشد بهتری دارند.

۲) زمان مناسب کاشت را انتخاب کنید

زمان مناسب پرورش خزه اهمیت زیادی دارد. زمان بندی صحیح، شانس موفقیت شما را بیشتر می‌کند. پس اگر به پرورش این دسته از گیاهان علاقه‌مند هستید، بهار زمان بسیار مناسبی است.  در این مدت خاک معمولا هنوز مرطوب است و شرایط عالی‌ برای رشد خزه فراهم می‌کند. به ‌علاوه، خزه‌ای که در اوایل بهار کاشته می‌شود، شرایط سخت زمستان را به خوبی تحمل کرده پس احتمال اینکه بتواند گرمای تابستان را هم تحمل کند بیشتر است.

۳) شرایط خاک را برای رشد آماده‌ کنید

یکی از عواملی که رشد خزه به آن بستگی دارد اسیدیته خاک است. معمولا PH مناسب برای رشد این گیاه ۵ تا ۶ می‌باشد. علاوه‌ برآن به مکانی مرطوب در سایه نیز احتیاج دارید، به این دلیل که، خزه‌ها به جای ریشه، رشته‌های کوچکی دارند که به واسطه آن آب و مواد ‌مغذی را از محیط اطرافشان جذب می‌کنند. پس اگر آب کافی به آنها نرسد، احتمال خشک شدنشان زیاد می‌شود. همچنین آنها دربرابر نور طولانی مدت خورشید و خاکی که دارای علف‌های هرز و برگ باشد به خوبی رشد نمی‌کنند.

۴) کاشت را شروع کنید

برای شروع کاشت به یک کاسه سفالی یا سرامیکی احتیاج دارید که کف آن چندین حفره‌ کوچک پراکنده شده باشد. برای جلوگیری از مسدود شدن حفره‌ها کف ظرف مقداری پارچه بکشید، سپس به اندازه ۱ سانتی متر، شن دانه درشت ریخته و روی آن را با خاک باغچه پر کنید. پروفیت خزه را درون خاک قرار دهید و با اسپری تمام سطح آن را آبپاشی کنید. دقت داشته باشید که آبیاری بیش ازحد نیز مضر است و می‌تواند باعث گندیدگی شود. همچنین، این گیاه به روزانه ۳ ساعت تابش غیرمستقیم نور خورشید احتیاج دارد. نور کافی، رنگ سبز پروفیت را بیشتر می‌کند. البته عده‌ای گمان می‌کنند، وجود خزه برای آپارتمان مضر است، درحالیکه نه تنها مواد سمی تولید نمی‌کند، بلکه رطوبت اتاق را نیز به خوبی حفظ و جمع‌آوری می‌کند.

کد خبرنگار: ۲۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***