به گزارش سلام نو، در دنیا شگفتیهای بسیار زیادی وجود دارند که هر یک به نوبه خود باعث میشوند تا آدمیزاد لحظهای به تفکر بنشیند و بخاطر این همه زیبایی در دنیا خداوند متعال را شکر کند. گیاهان، حیوانات، دشت و صحراها هر کدام دارای زیباییهای فراوانی هستند و در این میان گیاهان به دلیل تنوع بسیار گستردهای که دارند بیش از هر چیز حیرت آدمی را برمیانگیزند. چقدر درباره گیاهان گوشت خوار میدانید؟ در این مقاله قصد داریم تا شما را با گیاهان گوشتخواری آشنا کنیم که علاوه بر زیبایی از ترفندهای بسیار جالبی برای شکار طعمه خود استفاده میکنند. با ما همراه باشید.
چه نوع گیاهان گوشتخواری در طبیعت وجود دارند؟
· گیاه گوشت خوار ساراسنیا: این گیاه بسیار عجیب که دارای برگهایی به شکل کوزه است برای شکار کردن حشرات ترفند بسیار عجیبی را دنبال میکند. این گیاه با رنگ زیبا و شیره خوشبویی که دارد نظر حشرات را به خودش جلب میکند. حشرات وارد برگهای همچون کوزه گیاه میشوند، در حالی که از یک طرفه بودن مسیر بیاطلاع هستند. این گیاه گوشتخوار جزو گیاهان گوشتخوار مقاوم در برابر شرایط آب هوایی است و رشد نسبتا سریعی دارد.
· گیاه گوشتخوار رنگین کمان: گیاه گوشت خوار رنگین کمانی که مخصوص بیابان است از دیگر گیاهان عجیب و غریب گوشت خوار محسوب میشود چرا که این گیاه دارای ساقههای چسبندهای است که حشره را به محض به دام افتادن به صورت زنده زنده هضم میکند. این گیاه در قسمت ساقه خود دارای غدههایی است که همانند تلمبه رفتار میکنند و به راحتی حشرهای که به دام میافتد را جذب میکنند.
· گیاه گوشت خوار باترورت: باترورت به این دلیل به این اسم نام گذاری شده است که دارای برگهای کروی شکلی است که ظاهر چرب و هوس برانگیزی دارند. این گیاه دارای گل برگهای بنفشی است که بسیار برای حشرات جذاب هستند و دائما در حال ترشح موادی هستند که حشره را به خود جذب میکنند. این نوع گیاه بر روی تخته سنگها رشد میکند. جالب است که بدانید وقتی حشره به دام میافتد شروع به تقلا کردن میکند و این امر باعث جمع شدن برگ گیاه میشود و این به معنای پایان زندگی حشره است.
· گیاه گوشت خوار توپ بیس بال: این گیاه گوشتخوار که در آفریقای جنوبی رشد میکند شبیه به توپ بیس بال است. این گیاه بسیار سمی و خطرناک است و میتواند حساسیت پوستی بسیار شدیدی را ایجاد کند.
· گیاه گوشت خوار Aldrovanda : این گیاه گوشتخوار که از گیاهان گوشتخوار آّبی است برگهایی دارد که به شکل آسیاب دور هم جمع شدهاند. این گیاه آّزی ریشه ندارد و درون آب شناور است. وقتی موجودات آبزی به آن نزدیک میشوند گیاه با فشار آّب موجود در اطرافش را خارج میکند و به حالت مکشی موجودات ریز دریا را وارد حفرههای درون برگهایش میکند.
· گیاه گوشتخوار شبنم خورشیدی: شبنم خورشیدی یا همان دروزارا یکی از بزرگترین گونه گیاهان گوشتخوار است. این گروه 194 گونه را شامل میشود. جالب است که بدانید این گیاه دارای ترشحاتی قطره مانند است. وقتی حشره به آن نزدیک میشود کافی است که پایش به این قطرهها برخورد کند. این قطرهها خاصیت چسبندگی بالایی دارند و باعث به دام افتادن و در نهایت مرگ حشره میشوند.
نظر شما