به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، با توجه به ورود ایران به پیک ششم شیوع ویروس کرونا باید دید آیا دوباره ممنوعیتها و محدودیتهای کرونایی برای سفرهای داخلی و خارجی باز میگردد یا خیر.
طی حدود دو سال گذشته و پس از ورود ویروس کرونا به کشور بارها و در اوج شیوع این ویروس در کشور ممنوعیتها و محدودیتهای کرونایی پر رنگتر شده و پروتکل های جدیدی در این زمینه تصویب و اجرا شده است به گونه ای که در آذر ماه سال گذشته شاهد قرنطینه استانها و شهرهای مختلف به ویژه مناطقی که در وضعیت قرمز کرونایی قرارداشتند، بودیم و مردم نمیتوانستند از شهر خود به قصد سفر خارج شوند.
همچنین برای ورود و خروج از و به شهرهای قرمز و نارنجی جریمه ۵۰۰ هزار تومانی تا یک میلیون تومانی در نظر گرفته شده و پس از آن در ماههای گذشته مسئله مدیریت و کنترل هوشمند کرونا مطرح شد تا افرادی که به ویروس کرونا مبتلا هستند یا واکسن نزدهاند، نتوانند به سفر بروند و خدماتی به آنها ارائه نشود.
حالا با گسترش شیوع ویروس کرونا در کشور آنهم از نوع اُمیکرون و اینکه با توجه به آخرین نقشه جدید کرونایی کشور ۱۲۰ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۵۳ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۱۶۷ شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند، به نظر میرسد پروتکل های جدید و سختگیرانه تری برای انجام فعالیتهای مختلف از جمله سفرهای بین استانی در نظر گرفته شود.
دکتر محمد مهدی گویا -رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی- همه مردم را به رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک در اماکن عمومی حفظ فاصله اجتماعی پرهیز از حضور در مراکز شلوغ و پرجمعیت و غیره توصیه کرد.
وی افزود: استفاده از ماسک با قدرت محافظت بالاتر برای پرسنل بهداشتی در زمان مراقبت از بیماران کرونایی، برای عموم افراد جامعه در زمان حضور در وسایل نقلیه عمومی و هواپیما به ویژه برای مدت طولانی، برای شاغلانی که با افراد زیادی سر و کار دارند، در زمانی که واکسیناسیون مناسب با زمان متناسب انجام نشده باشد، در محیط های عمومی خیلی شلوغ در فضای باز یا بسته و برای افرادی که فاکتور خطر داشته باشند و یا ضعف سیستم ایمنی و زمینه بیماری های مختلف دارند، توصیه می شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشک تاکید کرد: اطلاع رسانی عمومی و گسترده از طریق رسانه ها و فضای مجازی در مورد اهمیت استفاده از ماسک در خارج از منزل، پرهیز از ساده سازی و عادی انگاری بیماری اُمیکرون به عنوان یک بیماری ساده و گذرا، پرهیز از تاکید بر ایمنی عمومی ناشی از ابتلا در موج های قبلی به عنوان عوامل موثر ایمنی در برابر ابتلای جدید به اُمیکرون و الزامی کردن استفاده از ماسک در اماکن عمومی، بازارها، ادارات و ... و در اختیار قرار دادن ماسک رایگان به افراد بدون ماسک، راهکارهایی است که در این شرایط، توصیه می شود.
بنابراین با توجه به قرمز شدن دوباره ایران باید دید سفرهای داخلی و خارجی در بخشهای مختلف زمینی، هوایی، ریلی و دریایی با محدودیتها و ممنوعیتهای جدیدی روبرو خواهند شد یا اینکه اتفاق دیگری در این زمینه خواهد افتاد؟
نظر شما