در این مقاله قصد داریم به بررسی این مطلب بپردازیم که اگر چنین مسئله‌ای برایمان پیش آمد باید چه مراحل قانونی را طی کنیم. با ما همراه باشید.

ملکی که چند صاحب دارد را چگونه می‌توان فروخت؟

به گزارش سلام نو، گاهی اوقات در میان صاحبان در ملک اختلافاتی به وجود می‌آید که به دلیل فروختن آن ملک است. برای مثال گاهی ممکن است که یک ملک چندین صاحب داشته باشد و یکی از صاحب این بخواهد سهم خودش را بفروشد، اما دیگر شرکا اجازه این کار را به وی  ندهند و یا سهم او را مشخص نکنند و قصد خرید سهم وی را هم نداشته باشند. در این مقاله قصد داریم به بررسی این مطلب بپردازیم که اگر چنین مسئله‌ای برایمان پیش آمد باید چه مراحل قانونی را طی کنیم. با ما همراه باشید.

اگر در فروش ملک مشاع دچار مشکل شدید باید از چه طریقی اقدام به فروش کنید؟

اگر در فروش ملک مشاع دچار مشکل شدید می‌توانید از طریق قانونی و از دادگاه اجازه فروش سهم خود را بگیرید، اما این کار نیازمند انجام دادن مقدمات اولیه است. در اولین گام شما باید بر روی ملک مشاع تقسیم بندی انجام دهید تا سهم هر یک از مالکین مشخص شود. ملک مشاع ملکی است که تمامی صاحبین در جز به جز کل سازه سهم دارند و می‌توانند در باره کل سازه اظهار حق کنند.

از چند طریق می‌توان ملک مشاع را تقسیم بندی کرد؟

قبل از اجازه گرفتن از دادگاه برای فروش سهم فرد از کل سازه می‌توان به سه روش سهم هر یک از افراد را مشخص کرد.

۱. روش افراز: اولین تقسیم‌بندی از روش افراز است. در این نوع تقسیم بندی یک فرد می‌خواهد سهمش را از بقیه مالکین جدا کند.

۲. روش تعدیل: نوع دیگر تقسیم‌بندی از نوع تقسیم‌بندی به تعدیل است. در این نوع تقسیم بندی ممکن است که همه قسمت‌های سازه از مرغوبیت یکسانی برخوردار نباشند و بخش‌هایی از سازه مرغوبیت بیشتری را از لحاظ قیمتی و موقعیت مکانی نسبت به کل سازه داشته باشند. در این صورت باید از کارشناس کمک گرفت. کارشناس می‌تواند سهم هر یک از افراد را نسبت به مرغوبیت کل سازه برای هر فرد مشخص کند.

۳. روش به رد: سومین روش تقسیم بندی از نوع به رد است. بهترین نوع تقسیم بندی ممکن است سهمی که از کل سازه نصیب یک شخص شده باشد باز هم نسبت به بقیه سهم‌ها دارای مرغوبیت بیشتری باشد. در این صورت فرد باید مبلغی را به عنوان غرامت به دیگر شرکا بپردازد.

اگر ملک قابل تقسیم بندی نبود باید چه کرد؟

اگر ملک قابل تقسیم بندی نبود باید گواهی عدم امکان افراز را از اداره ثبت که تقسیم بندی‌های ملکی را انجام می‌دهد گرفت، به دادگاه مراجعه کرد و دستور فروش ملک مشاع را از دادگاه گرفت. در این صورت ملک از طریق دادگاه به مزایده گذاشته می‌شود. در این صورت باز هم از طریق دادگاه به دیگر شرکا گفته می‌شود که اگر می‌توانید سهم شریکتان را بخرید و گرنه بعد از فروش کل ملک سهم هر کدام به صورت قانونی و نقدا  به حساب همه مالکین ریخته می‌شود. جالب است که اگر ملک تنها دو صاحب داشته باشد و یکی قصد فروش سهمش را داشته باشد، در قدم اول باید رضایت شریکش را جلب کند اگر وی راضی نشد در این صورت می‌تواند به دادگاه مراجعه کند و مراحل فوق را از طریق دادگاه اجرا کند.

کد خبرنگار: ۲۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***