اما جهان بدون شک خیلی پیش از این از رقم ۶ میلیون عبور کرده است، چراکه ضعف ثبت سوابق و آزمایش در بسیاری از نقاط جهان منجر به ارائه آمارهایی شده است که بی‌تردید از میزان واقعی بسیار کمتر است.

عبور تعداد جان‌باختگان کرونایی در جهان از مرز ۶ میلیون نفر

به گزارش سلام نو، ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، آمار رسمی مرگ و میر جهانی ناشی از کووید-۱۹ در آستانه ورود به سومین سال از آغاز همه گیری، از مرز ۶ میلیون نفر گذشت.  

این خبرگزاری در ادامه نوشت: این نقطه عطف، یادآور ماهیت غم انگیز و بی رحم پاندمی در شرایطی است که جهان خود را برای ادامه زندگی با این ویروس آماده می کند. براساس تازه ترین آمار منتشر شده از شمار جانباختگان کرونایی در سطح جهان تا به امروز بیش از ۶ میلیون و ۲۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.   

جزایر دورافتاده اقیانوس آرام که به دلیل انزوا در عرض دو سال پیش، از گسترش ویروس مصون مانده بودند، در حال حاضر با بالارفتن آمار ابتلا و مرگ و میر دست و پنجه نرم می کنند که به گفته دانشمندان به دلیل گسترش جهانی سویه بسیار مسری اومیکرون است.

نرخ مرگ و میر در لهستان، مجارستان، رومانی و سایر کشورهای اروپای شرقی همچنان بالاست و این در حالی است که قاره سبز  شاهد ورود بیش از یک میلیون پناهنده از اوکراین جنگ‌زده است؛ کشوری که پوشش واکسیناسیون ضعیفی داشته و نرخ بالای ابتلا و مرگ و میر دارد.

در آمریکا هم با وجود دسترسی بالا به واکسن، تاکنون نزدیک به یک میلیون مرگ را گزارش داده است.

«تیکی پانگ» استاد دانشکده پزشکی دانشگاه ملی سنگاپور و رئیس مشترک ائتلاف واکسیناسیون آسیا و اقیانوسیه در خصوص بالا بودن میزان مرگ و میر علیرغم گذشت بیش از دو سال از آغاز همه گیری کووید-۱۹، گفت که نرخ مرگ و میر در سراسر جهان همچنان در میان واکسینه نشدگان بالاست.

پانگ که پیش از این مدیر سیاست تحقیقاتی و همکاری با سازمان جهانی بهداشت بود، افزود: این بیماری افراد واکسینه نشدگان است، همانگونه که شاهد هستیم نظام بهداشتی هنگ کنگ در حال فروپاشی است و بخش عمده مرگ و میرها و بستری شدگان در میان اقشار آسیب پذیر و واکسینه نشده رخ می دهد.

هرچند رقم ۶ میلیون نفر تلفات جانی عدد بزرگی بشمار می رود، اما جهان بدون شک خیلی پیش از این از رقم ۶ میلیون عبور کرده است، چراکه ضعف ثبت سوابق و آزمایش در بسیاری از نقاط جهان منجر به ارائه آمارهایی شده است که بی تردید از میزان واقعی بسیار کمتر است.

«ادوارد متیو» رئیس نشریه علمی Our World in Data (نشریه علمی آنلاینی که بر مشکلات بزرگ جهانی مانند فقر، بیکاری، بیماری، جنگ و نابرابری تمرکز دارد) گفت: هنگامی که آمار مرگ و میر بیش از اندازه کشورها مورد مطالعه قرار می‌گیرد، می توان نتیجه گرفت که آمار واقعی دستکم چهار برابر میزان مرگ و میر رسمی است.

تجزیه و تحلیل مرگ و میر بیش از اندازه کرونایی توسط تیمی از روزنامه اکونومیست هم شمار جانباختگان ناشی از کووید-۱۹ را در جهان رقمی بین ۱۴ میلیون تا ۲۳.۵ میلیون نفر تخمین زده است.

متیو در بخش دیگری از سخنان خود به آسوشیتدپرس گفت: مرگ های تایید شده تنها بخشی از آمار واقعی کرونایی را نشان می دهد که این امر بیشتر ناشی از آزمایش های محدود و چالش هایی در مورد علت مرگ است.

بر اساس داده های جهانی، با گذشت سه سال از آغاز پاندمی ویروس کرونا و بالغ بر یک سال از آغاز واکسیناسیون جهانی، نابرابری در دسترسی به واکسن همچنان ادامه دارد؛ عاملی که بی تردید در شکست جامعه جهانی برای مقابله با ویروس کرونا نقش بسزایی دارد. بنابراعلام سازمان جهانی بهداشت تاکنون به طور میانگین تنها ۶.۹۵ درصد از مردم کشورهای کم درآمد واکسینه شده اند، در حالیکه در جوامع ثروتمند این رقم بالغ بر ۷۳ است.

کد خبرنگار: ۱۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***