به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، یک متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به وجود چندین زیرگروه در سویه امیکرون، گفت: همین مسئله موجب شده احتمال ابتلای چندین باره افراد به این سویه در کوتاه مدت وجود داشته باشد.
دکتر محمدحسین زمانیان، با اشاره به شیوع بالای امیکرون در جامعه، گفت: این سویه دارای چندین زیرگروه است.
وی افزود: داشتن زیرگروه در این سویه به این معنی است که اگر یک فرد یک نوع زیرگروه را بگیرد، شاید در برابر همان زیرگروه ایمنی نسبی حاصل کند، اما احتمال ابتلا به سایر زیرگروه های امیکرون برای آن فرد وجود دارد.
زمانیان گفت: با احتساب این موضوع، اگر یک فرد به سویه امیکرون مبتلا شود امکان ابتلای دوباره به این سویه در فواصل کوتاه مدت محتمل است و اینطور نیست که مانند سویه های قبلی تا مدتی ایمنی ایجاد شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار کرد: بنابراین افراد با ابتلا به سویه امیکرون نباید پس از بهبودی بی خیال شده و نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی غافل شوند.
زمانیان گفت: علاوه بر امکان ابتلای چندین باره، آنچه که در خصوص این سویه باید به آن توجه شود غیرقابل پیش بینی بودن آن همانند سویه های قبلی است، یعنی این امکان وجود دارد که این سویه در یک فرد بدون علامت بوده و در فرد دیگر درگیری ریه ایجاد کرده و حتی کشنده باشد. بنابراین این سویه قابل پیش بینی نیست و افراد باید مراقبت جدی داشته و حتما از ماسک استفاده کنند.
زمانیان گفت: تزریق واکسن هم در پیشگیری از ابتلا به این سویه و کاهش شدت علائم آن بسیار موثر است.
این متخصص بیماری های عفونی در خصوص علائم سویه امیکرون هم گفت: علائم این سویه تفاوت چندانی با سویه های قبلی نداشته و شروع آن به طور معمول مانند یک سرماخوردگی ساده است.
وی آبریزش بینی، عطسه، سرفه، تب، کوفتگی بدن، تعریق و حتی علائم گوارشی را بارزترین علائم ابتلا به سویه امیکرون عنوان کرد.
نظر شما