به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، دریاچههای منطقه سبلان در ناحیه ای بزرگ و وسیع سبلان در استان اردبیل با مجموعهای از دیواره ها یخچالها و مراتع و برکه ها و دریاچههای بزرگ و کوچکی قرار دارند. هر ساله در تابستان گروههای بزرگی از کوهنوردان به قصد صعود به قلل، به این منطقه وارد میشوند و پس از انجام برنامه های خاص خود، از منطقه خارج میگردند.
کوه افسانهای سبلان سومین قلهی مرتفع کشور است. آتشفشانی خاموش که در غرب استان اردبیل واقع شده است. در دهانهی قلهی سبلان دریاچهای آتشفشانی به شکل بیضی و با عمق تقریبی ۴۰ متر قرار دارد. دریاچه سبلان مرتفع ترین دریاچهی جهان است که از لحاظ علم دریاچه شناسی در نوع خود بی نظیر است. آب دریاچه در اکثر ماههای سال جز تیر، مرداد و شهریور ماه منجمد بوه و حاصل از ذوب برف میباشد. منطقه سبلان برای بومیان مکانی مقدس است که آن را به گویش محلی ساوالان میخوانند. گفته میشود قبر زرتشت پیامبر در کنار دریاچه سبلان و در زیر یکی از تخته سنگها قرار دارد. این دریاچه به همراه طبیعت اطرافش از مناظر شگفت انگیز کشور است. گردشگران میتوانند با صعود به قله سبلان از این دریاچهی زیبا دیدن کنند و انعکاس نور خورشید را در کنار طبیعتی دل انگیز به تماشا بنشینند. در منطقه سبلان دریاچههای دیگری با اسامی تئور، آت گلی، لجن گوی نیز وجود دارد. سبلان با گونههای مختلف گیاهی، صخره سنگی، دریاچههای زلال، پیست اسکی آلوارس و آب گرمهای طبیعی دامنه کوه دارای جذابیتهای متنوعی است که گردشگران را با انگیزه های مختلف درمانی، طبیعی، ورزشی به خود جذب میکند.
برای دیدار مجموعه دریاچه های کوهستانی این ناحیه، از اردبیل درجاده ای آسفالته ابتدا به آبادی لاهرود و سپس به سوی آب گرم قطورسو حرکت میکنید و پس از دو ساعت در جاده خاکی به این منطقه زیبا در شمال قله سبلان می رسید. با گذراندن شبی بسیار خوش در چادرهایتان اندکی دورتر از آب گرم، صبح دومین روز آماده بازدید از دریاچه های منطقه شوید. جاده ای خاکی و ماشین رو را به سوی غرب در پیش بگیرید، پس از نیم ساعتی در پشت تپه ماهورهای چندی به آب گرم مشهور شابیل می رسید. پس از رسیدن به آب گرم شابیل، از سمت شمال مسیر را ادامه دهید و با راهپیمایی یک ساعته در میان انبوهی از چمنزارها و گلها و لاله های وحشی، خود را بر لبه دره عظیم شیروان درسی برسانید و از سراشبی تند آهکی آن پایین بروید. پس از رسیدن به کف این دره، نیم ساعتی را به سوی شمال در حالی به حرکت ادامه دهید که نمای بسیار زیبایی از گرز دیوها و اشکال بسیار جالبی در میان سنگهای دره به چشم آید.
پس از یک سرپایینی، دریاچه بزرگ آت گولی به رنگ سبز قرار دارد. این دریاچه در زمانی که شیروان دره پر از آب است، به منتهای وسعت خود می رسد. اطراف دریاچه را نیزار پوشانده است. در کنار این دریاچه استراحت کوتاهی بکنید و بعد مسیر را پی گرفته، پس از نیم ساعت دیگر به دریاچۀ کوچکتر این منطقه به نام لجن گولی می رسید. از مسیری که پیموده اید برگردید و خود را به میدان ارشک برسانید و از تپه ماهورهای سرسبز اندکی به سوی جنوب غربی تغییر مسیر دهید. در پس این تپه ها خود را در مقابل پهنۀ وسیع دریاچۀ بزرگ طاوس گولی می بینیم که چادرهای عشایر اطراف آنرا احاطه کرده اند. استراحتی کوتاه کرده، در آخر روز در حالی که خورشید می رود تا در کرانه های غربی غروب کند، با گذر از عرض پهن دشت بزرگی خود را به دریاچۀ سیاه رنگ قره گول برسانید، به این ترتیب به دیدار از چهار دریاچه کوهستانی در منطقه سبلان به بازدید خود پایان می دهید و به محل اردوی خود باز میگردید.
در سومین روز از اجرای برنامه هایتان در منطقه سبلان، به قصد دیدار دریاچه زیبا بر تارک قلۀ سبلان، راهی شوید . این بار، با وسیله نقلیه کمک دار از آبگرم حرکت کنید و پس از یک ساعت طی طریق در جادۀ خاکی پر دست انداز به پناهگاه شرقی می رسید.(پناهگاه یا به قولی حسینیه معروف به مقدس اردبیلی در جناح شمال شرقی سبلان)
بعد از رسیدن به پناهگاه و استراحتی کوتاه در ارتفاع ۳۶۰۰ متری، از شیب تند سنگلاخی به سمت جنوب مسیر را پی بگیرید و در ارتفاع ۳۸۰۰ متری به سمت غرب تغییر جهت داده، از شیب تند مسیر بالا روید و پس از سه ساعت صعود از بالای صخره های بزرگ و کوچک در حالی که پس هر گام ارتفاع افزایش می یابد، بر گرده اصلی قله قرار خواهید گرفت. در حالی که سوز شدیدی از سمت غرب بر گونه هایتان خواهد زد(حتی در وسط تابستان)، یک تکه مسیر برفی بزرگ را تراورس کنید، از شیب تند آن صعود کنید و به منطقه مسطح محراب داشی در ارتفاع ۴۶۰۰ متر می رسید . پس از یک و نیم ساعت به لبۀ خاکی همواری می رسید، میتوانید اینجا توقف کرده نفسی تازه کنید و حرکت کنید. ناگهان در مقابل دریاچه بسیار زیبای قله سبلان در ارتفاع ۴۸۰۰ متری که پوششی از یخچالها آن را در بر گرفته قرار می گیرید. احتمالا مثل همیشه حتی در تابستان نیز هوا سرد خواهد بود. به کناره دریاچه بروید. آب آن بسیار زلال و شفاف است. اینجا دیگر جای شنا کردن نیست دمای هوا پایین است. پس از استراحت و لذت بردن ازقله زیبای سبلان و منطقۀ چشم نواز، از مسیر صعود شده به پناهگاه باز گردید شب را بمانید، و برنامه سومین روز خود را در این منطقه نیز خاتمه دهید.
با اینکه احتمالا شب سرد و طوفانی خواهد بود لذت بودن در کوهستان و آب و هوای پاک آن تمام سختیها را جبران میکند. اگراز پناهگاه به سمت شرق به پایین سرازیر شوید، پس از یک و نیم ساعت به مراتع گرگربلاغ می رسید و از سمت جنوب به یک راه عشایری پاکوب رو به سوی قله ای مخروطی شکل و کاملاً خاکی فاقد هر گونه سنگ و صخره به نام پیشیک بولاغی به ارتفاع ۳۷۵۰ متر جهت گرفته، از ماهور های سرسبز بکر و ساکت و خاموش گذر کنید. پس از دو ساعت راهپیمایی در پای قله پیشیک بولاغی و گردنۀ آن، به دریاچه نیلگون و بسیار بزرگ قوملی گول می رسید. دریاچه با وسعتی کم نظیر از حد فاصل گردنه تا ریشه قله پیشروی کرده و دارای آب روشن و شفافی است. یک روز کامل را میتوانید در اینجا به استراحت و شنا بپردازید و از طبیعت زیبای منطقۀ سبلان لذت ببرید و به این ترتیب به برنامۀ چهار روزه خود در منطقۀ زیبای شمال سبلان پایان دهید و از راه رفته بازگردید.
نظر شما