به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، چشمه شش پیر استان فارس یکی از عجیب و غریب ترین جاهای دیدنی شهرستان سپیدان است. این چشمه بسیار پر آب بوده و از منابع مهم آب سطحی استان فارس به شمار می رود. یکی از ویژگی های چشمه شش پیر آب زلال آن است که به آرامی و با صدایی دلنشین از بین شکافهای کوه عبور میکند و صحنه ای دلنشین را برای گردشگران به ثبت می رساند. در اطراف چشمه آلاچیق هایی برای اقامت مسافرین تعبیه شده است.
چشمه شش پیر سپیدان یکی از پرآب ترین چشمههای استان فارس است و از جاذبه های طبیعی این شهرستان است. چشمه شش پیر از شکاف یک کوه بیرون آمده و کمی جلوتر یک دریاچه کوچک را تشکیل می دهد که با نام دریاچه شش پیر شناخته می شود. در ادامه این چشمه سرمنشا رودخانه مهم و حیاتی شش پیر است. برفهای ذوب شده در ارتفاعات زاگرس پس از عبور از لایه های مختلف در نهایت در قالب این چشمه زلال از دل کوه بیرون می آیند. اطراف چشمه را درختان بلند بالا و سرسبز پوشانده اند که به همراه آب و هوای مطبوع حوالی چشمه این منطقه را به تفرجگاهی دلچسب تبدیل کرده است. آب این چشمه از میان شکاف های کوه به آرامی بیرون می آید و چند متر پایین تر از سرچشمه رودخانه ای خروشان تشکیل می دهد.
چشمه شش پیر که به آن دریاچه هم گفته می شود، در میان مردم استان فارس، عروس دریاچه های ایران لقب گرفته است و مردم محلی آنرا مقدس می دانند. شش پیر به عنوان یکی از جاهای دیدنی استان فارس نه تنها به دلیل جاذبه های طبیعی چشمگیر، بلکه با ماهی های کم نظیر و بزرگی که دارد، یک سایت غنی ماهیگیری برای گردشگران ماهیگیر نیز به شمار می رود. این چشمه در میان مردم بومی دارای احترام خاصی است و در طول سال روزهای خاصی در این مکان جمع و به توزیع نذورات خود می پردازند. اگر پای صحبت محلی ها بنشینید، برایتان افسانه های زیادی خواهند گفت از پادشاهانی که برای انتقال آب این چشمه و دریاچه به محل سکونتشان، چه کارها که نکرده اند و چه غلامانی که برای انجام فرمان شاهی هلاک نشده اند. در نزدیکی این چشمه سنگ نوشته ای در دل کوه حکاکی شده که از دوره قاجار به یادگار مانده است و نشان از اهمیت این چشمه در طول دوره های تاریخی دارد.
آب شش پیر از جنوب شرقی سپیدان در مسیر کوهستانی به سوی دشت همایجان جریان می یابد و با استفاده از نهرهای سنتی به اراضی و باغ های همایجان انتقال داده می شود. رودخانه شش پیر پس از عبور از تنگ شش پیر و پیمودن راهی کوتاه وارد رودخانه شهر اردکان می شود. قسمتی از آب های شش پیر بعد از گذر از بند شهید طالبی؛ توربین برقی منطقه را به کار می اندازد. حدود پانصد متری سرچشمه بیست واحد پرورش ماهی، از آب های شش پیر بهره مند شده و ماهی قزل آلا پرورش می دهند.
درختان سر به فلک کشیده و فضای سبز خوش منظری که اطراف این چشمه وجود دارد، آن را به تفرجگاهی محبوب تبدیل نموده که آخر هفته ها به مکانی برای پیک نیک تبدیل می شود. اطراف این چشمه آلاچیق هایی برای مسافران در نظر گرفته شده تا بتوانند در آن چادر زده و اسکان یابند. بهترین زمان سفر به این مکان برای گردشگران بهار و تابستان است که افزون بر هوایی مطبوع، زیبایی های محیط نیز به بیشترین حد خود می رسد.
شنا در دریاچه ممنوع
همانطور که گفته شد دریاچه کوچک شش پیر سپیدان یکی از منابع غنی ماهیگیری منطقه است. شنا در این دریاچه کوچک مرگبار است و اصلا توصیه نمی شود. بنابر اعتقاد مردم بومی آب دریاچه به درون زمین کشیده می شود و بنابراین هر شناگری را در کام خود فرو می برد. وجود شاخه ها و ریشه های مدفون در دل آب سبب گیر کردن دست و پای شناگران شده و شناگران را در خود غرق می کند. آب در ادامه مسیر به سوی دشت ها و مزارع و باغات همیجان جریان پیدا می کند و به رود کوچکی به نام اردکان می پیوندد. دلیل بلعندگی دریاچه شش پیر هر چه که باشد، تابلوی هشدار دهنده کنار آن که غرق شدن را حتمی می داند، بهانه خوبی است که به تماشای زیبایی دریاچه قناعت کنید و برای آب تنی، سراغ چشمه ها و دریاچه های دیگر بروید.
مسیر دسترسی
در جاده شیراز-سپیدان حدود پنج کیلومتری شهر سپیدان، فرعی روستای برشنه قراردارد که اگر به این فرعی تشریف ببرید و از یک گردنه عبور کنید، بعد از حدود ده کیلومتر به یک رودخانه و طبیعت سبز و بسیار زیبا مملو از درختان صنوبر خواهید رسید. کمی که در جاده اصلی پیش بروید تابلوی چشمه شش پیر دیده می شود. این مسیر کاملا ماشین رو است.
جاذبههای نزدیک
روستای برشنه یکی از روستاهای شهرستان سپیدان است که سرسبز و دارای باغهای زیاد است. معمولا اکثر باغها دارای آب روان می باشند. درختان باغها عمدتا سیب، هلو، گردو، بادام است. اکثر باغها دارای آلاچیق یا سکو هستند و اجاره داده می شوند و برای تفریح یک روزه مناسب است. روستای برشنه قبل از شش پیر قرار دارد و از هوای خنک برخوردار است. برای رفتن به آنجا از شیراز باید جاده سپیدان را در پیش گرفت و ۱۵ کیلومتر مانده به سپیدان با دیدن تابلو برشنه مسیر راست را ادامه داد تا به برشنه رسید.
نظر شما