سلام نو - سرویس گردشگری: سارا آرامستان لهستانیها رو اینطور توصیف میکنه: "گورستان کاتولیک لهستانیهای تهران قبرستانی در محله دروازه دولاب در جنوب شهر تهرانه که آرامگاه ۱۸۹۲ شهروند لهستانی در اون قرار داره که همگی در سال ۱۹۴۲ تا ۱۹۴۴ میلادی درگذشتن. بیشتر شهروندان لهستانی که در این گورستان دفن شدن، کسانی بودن که بعد از آزادی از اردوگاههای کار اجباری استالین در سیبری و قزاقستان، از راه ایران به اروپا باز میگشتن. ولی بخاطر بیماری تیفوس،گرسنگی و فقر و... در گذشتن. هیچ یک از نظامیان مدفون در این گورستان هم در عملیات نظامی کشته نشدن."
اون از آرامستان ارتدوکس شرقی (روسها، گرجیها، یونانیها)، نشونهی روی قبرها، آرامگاهی خاص و سومین کلیسای قدیمی تهران میگه: "در کنار گورستان لهستانیها گورستان ارتدوکس شرقی قرار داره که ملیتهایی مثل روس، گرجی، یونانی، فرانسوی، ایرانی در اون دفن هستن. بر روی اکثر قبرها صلیبهایی میبینین که با خطی در شاخه پایینی قطع میشن که نشانه ویژه ارامنه ارتدوکسه. از دیدنیهای این گورستان میشه به آرامگاه شاهزاده گرجی اشاره کرد که شاخصترین و بزرگترین مقبره اینجاست که به سبک معماری روسی توسط نیکلای مارکف روس ساخته شده. یک کلیسای مادور هم در این آرامستان وجود داره که به عقیده برخی، سومین کلیسای قدیمی تهرانه که بیشتر از ۱۳۰ سال قدمت داره و برای انجام نیایش و اعمال مذهبی مردگان، استفاده میشده."
سارا از مشاهیر دفن شده در این دو آرامستان نام میبره:
"دکتر لویی کلوکه/ پزشک محمدشاه قاجار
آلفرد لومر/ موسیقی دان فرانسوی دوره ناصرالدین شاه
اوانس اوگانیانس/ اولین کارگردان سینمای ایران
آنتوان سوروگین/ عکاس گرجی و روس تبار حاضر در ایران عصر قاجار
نیکلای مارکف/ معمار روستبار مقیم ایران
آلبر لاموریس/ کارگردان سرشناس فرانسوی و سازنده فیلم باد صبا
دکتر ژرف تولوزان/ پزشک ویژه ناصرالدین شاه قاجار
کنت دو مونت فرت/ اولین رئیس پلیس ایران"
سارا در ادامه به نحوه بازدید و نشانی این آرامستانهای جذاب اشاره میکنه: "این آرامستانها بازدید عمومی ندارن و نیازمند مجوز هستن. نشانی: تهران، اتوبان شهید محلاتی، بلوار پاسدار گمنام، ابتدای خیابان تاجری"
نظرات