به گزارش سلام نو به نقل از کارگر آنلاین، گاها ممکن است بصورت ناگهانی و اتفاقی متوجه این شوید که قسمت هایی از بدن شما ورم کرده است. اما این ورم ها نشانه چه مشکلی در بدن ما می باشند؟
ورم ساق، کف، قوزک و رویم در قسمت ساق پا، کف و روی پا و قوزک پا می تواند علائم بیماری قلبی باشد. اِدِما یک مفهوم پزشکی برای ورم در بدن است که می تواند به دلایل مختلف در نواحی متفاوتی از بدن اتفاق بیفتد و اگر در ساق پا، کف و روی پا و قوزک پا رخ داد، علامت این است که سیستم گردش خون در بدن شما به شکل مناسبی اتفاق نمی افتد و احتمالاً مشکلی در قلب تان وجود دارد.
یکی از عملکرد های کلیدی سیستم گردش خون، انتقال مواد، مایعات و مواد مغذی و محصولات پسماند به نواحی مختلف بدن است. وقتی که فردی نارسایی قلبی داشته باشد، سیستم گردش خون او سرعت کمتری پیدا کرده و عملکرد آن افت می کند، یعنی مایعاتی که قرار بود از طریق خون به سمت کلیه ها بروند تا از بدن خارج شوند، در محل خودشان باقی می مانند و ورم ایجاد می کنند. در نتیجه ورم پا در ۱۰ الی ۱۵ درصد اوقات می تواند نشان دهنده مشکلات قلبی باشد.
ورم شکم و اضافه وزن هم علامت دیگری است و در بیماران قلبی ممکن است ورم شکم و اضافه وزن اتفاق بیفتد. متخصصان هشدار می دهند که تجمع مایعات می تواند خودش را با ورم شکم و اضافه وزن نشان دهد. پس اضافه وزن همچنین می تواند علامت تجمع مایعات در قسمت هایی از بدن باشد. افرادی که نارسایی قلبی دارند، باید هر رور خودشان را وزن کنند.
به پزشک مراجعه کنید
اگر متوجه ورم و دیگر علائم قلبی شدید، هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. اگر احساس کردید که مشکلی در قلب تان وجود دارد، هر چه سریع تر باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. متخصصان پیشنهاد می کنند که در صورت تجربه تنگی نفس، درد قفسه سینه و یا تپش قلب غیر طبیعی حتما به متخصص مراجعه کنید زیرا ممکن است حجم زیادی از آب در بدن تان باقی مانده باشد که علت آن هم مشکلات قلبی خواهد بود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها نارسایی قلبی را همراه با علائمی مثل خستگی و ورم رگ های گردن مرتبط می دانند. حمله قلبی همچنین ممکن است با علائمی مثل درد گردن در قسمت پشت و بالا، سوء هاضمه، سوزش معده، حالت تهوع، استفراغ، خستگی شدید و ناراحتی در قسمت بالا تنه و سرگیجه خودش را نشان دهد.
ورم و ادما همچنین می تواند نتیجه مشکلات دیگر هم باشد. بسیار مهم است که موارد خفیف ورم یا ادما را بشناسید که می تواند به دلایل مختلفی مثل نشستن در یک جا برای طولانی مدت، خوردن غذاهای شور، دوره قبل از قاعدگی یا بارداری اتفاق بیفتد.
همچنین می تواند عوارض جانبی یک داروی خاص مثل دارو های استروئیدی یا دارو های مربوط به دیابت باشد. بنابراین ورم پا، قوزک و ساق، همیشه علامت بیماری قلبی نیستند اما چه بهتر که شما سلامت کلی بدن تان را نیز ارزیابی کنید تا از مشکلات و بیماری ها جلوگیری کنید.
نظر شما