به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، منطقه گردشگری کاوات در کنار روستای زیبا و دیدنی شبانکاره، در حد فاصل میان شهرستان های جوانرود، روانسر و پاوه قرار دارد و به دلیل قرار گرفتن در طبیعت زیبای کوهپایه ای شاهو، داشتن آب وهوای مطبوع، چشمه های خروشان، جنگل های پوشیده از بلوط و زیبایی های طبیعی خود به عنوان یکی از مناطق منحصر به فرد در گردشگری، مطرح است. غار کاوات نیز از غارهای دیدنی و معروف استان کرمانشاه می باشد که در سلسله کوههای شاهو در شمال و نزدیک به روستای شبانکاره از توابع روانسر در دو کیلومتری غار قوری قلعه واقع شده است.
منطقه زیبای کاوات از تفرجگاه های شهرستان روانسر است که در فصول بهار و تابستان پذیرای گردشگران زیادی از استان کرمانشاه و حتی خارج از استان است. وجود سمندر کردستانی در چشمه و برکه کاوات در منطقه گردشگری شبانکاره از اهمیت ویژه برخوردار است. غار کاوات نیز در پانزده کیلومتری جوانرود واقع شده و تفریحگاه سران منطقه بوده و هم اکنون نیز در جذب توریست و گردشگران نقش بسزایی دارد. بخشی از آب شرب جوانرود نیز از همین غار تأمین می شود.
غار کاوات
استان کرمانشاه مملو از زیبایی های طبیعی است و غار کاوات یکی از این جاذبه های بی نظیر آن است. غار کاوات که از ویژگی های منحصر به فردی برخودار است در رشته کوه شاهو در شمال درهٔ غار قوری قلعه قرار دارد. دهانة غار در ارتفاع ۱۶۶۰ متری از سطح دریا قرار گرفته و ابعاد آن ۸×۱۵ متر است که با شیب تندی، یک محوطة بزرگ به طول و عرض ۷۰×۱۱۵ و ارتفاع تقریبی ۶۱ تا ۸۰ متر را تشکیل می دهد.
در انتهای این محوطة بزرگ، شاخة اصلی غار، با دهانه کوچکتری شروع شده و از قسمت چپ شاخة اصلی، نهر کوچکی به اعماق سنگ ها فرو می ریزد. پس از ۴۰ متر پیشروی، برکه آبی به طول ۱۵ متر و عمق ۷۰ سانتی متر وجود دارد که در بعضی جاها، عمق آن به یک و نیم متر می رسد. در این قسمت، غار به دو شاخه تقسیم می شود. شاخه سمت چپ، بیش از ۸ متر عمق ندارد، ولی شاخه سمت راست حفره و مخزن آب زیرزمینی دارد. پس از گذر از این آب، برکه آب دیگری وجود دارد که ۶۰ متر طول و ۲۰ متر عرض دارد و سقف آن در انتهای آب محو می شود.
نظر شما