عیش‌ آباد روستایی کوچک است با آبشاری پرطراوت؛ روستایی در ارتفاع ۱۶۵۰ متری سطح دریا که شما را به پیاده‌ روی، کوهنوردی، صخره‌ نوردی و عبور از بستر نیمه خروشان رودخانه‌ اش دعوت می‌کند تا لذت لمس قطرات خنک آب آبشارش را بیشتر حس کنید.

آیا به روستا و آبشار عیش آباد سفر کرده‌اید؟

به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، روستاهای آذربایجان هر کدام یادگاری وو قصه‌ ای دارند. شهرستان مرند صاحب ده‌ ها روستای بکر و زیبا برای گشت و گذار در این منطقه است؛ روستای عیش‌آباد یکی از این روستاهاست.

آیا به روستا و آبشار عیش آباد سفر کرده‌اید؟

روستای عیش آباد با داشتن منابع زیر زمینی فراوان و آب هوایی مناسب برای گردش و اقامت بسیار مناسب است. این روستا با داشتن رودی پر بار که در فصل بهار بسیار پر خروش است و با داشتن باغات زیبا که همچون بهشت زیبایی هایش چشم آدمی را خیره میکند، از دیدنی ترین روستاهای استان است. باغات که در دو طرف دره بزرگ عیش آباد واقع هستند، با ارتفاعی پانصد متری از شمال به طرف کوه‌ها کشیده شده اند و در ارتفاع قرار گرفته اند. راه‌های منتهی به این باغات نیز از اطراف دره ها به سمت بالا کشیده شده است. همچنین انتهای کوهها پر است از چشمه هایی که از آب‌های زلال و زیر زمینی و از دل طبیعت و کوهها  به بیرون می جوشند و دل و روح آدمی را جلا میدهند.

 پیاده‌ روی در میان درختانی که گردوهای نورسته و زردآلوهای رسیده‌ شان به آدم لبخند می‌ زنند، عبور از بستر رودخانه‌ ای که رفته رفته پرآب و خروشان می‌شود و بالا و پایین رفتن از تخته سنگ‌ های بزرگی که جریان آب رویشان منظره‌ ای بدیع خلق میکند، می‌ تواند خاطره خوب یک روز تابستانی را ماندگار کند. عیش‌ آباد روستایی کوچک است با آبشاری پرطراوت؛ روستایی در ارتفاع ۱۶۵۰ متری سطح دریا که شما را به پیاده‌ روی، کوهنوردی، صخره‌ نوردی و عبور از بستر نیمه خروشان رودخانه‌ اش دعوت می‌کند تا لذت لمس قطرات خنک آب آبشارش را بیشتر حس کنید.

آیا به روستا و آبشار عیش آباد سفر کرده‌اید؟

عیش‌آباد ‌روستایی به رنگ گیلاس و آفتابگردان

عیش‌ آباد در گویش بومی، ایش‌اوبا گفته می‌ شود. عیش‌ آباد تنها ۱۹ کیلومتر از شهرستان مرند دور است. بخشی از راه دسترسی به آبشار، اتومبیل‌ رو و بخش دیگر، کوهستانی است. در کنار کوه و دره‌ هایی که آبشار در آن است، چشم‌ اندازهای بی‌ مانند و زیبای طبیعی خودنمایی می‌ کنند. هرچند در بیشتر روزهای سال می‌ توان از عیش‌ آباد و آبشار آن دیدن کرد اما بهترین هنگام برای دیدار از این روستا و آبشار آن، پایان اردیبهشت ماه است. خوشبختانه اگر از مرند با ماشین به این آبشار برویم تنها باید نیم ساعت راه بپیماییم.

 بعد از توقف در عیش‌آباد در همان قسمت ورودی روستا، با منظره روستایی ساده و بسیار دست نخورده روبرو می‌ شوید؛ پای مظاهر امروزی شدن روستاها هنوز به عیش‌ آباد باز نشده و بیشتر خانه‌ ها بافت سنتی، خشت و گل و سنگی خود را حفظ کرده‌ اند.

آیا به روستا و آبشار عیش آباد سفر کرده‌اید؟

با عبور از جاده نه چندان عریض وسط روستا می‌ توانید تا مسجد روستا و چند بقالی کوچک اطراف آن بروید. اگر به مواد خوراکی یا سرویس بهداشتی نیاز دارید، اینجا تنها محلی است که می‌ تواند به شما یاری برساند؛ پس از این فقط کوه، درخت، سنگ و آب پیش روی شماست.

 می‌ توانید بساط صبحانه خود را در یکی از باغ‌ های گیلاس، زردآلو یا گردوی اطراف روستا پهن کنید؛ بیشتر باغ‌ های روستا دارای پرچین و موانع ورودی نیستند و اهالی با روی خوش اجازه می‌دهند در باغ آنها استراحت کنید.

 پس از خوردن صبحانه‌ ای سبک و مقوی، کفش‌ های راحت و مقاوم به پا کنید و در مسیر سنگ‌ های جامانده از مسیر رودخانه به سمت آبشار بروید؛ با یک پیاده‌ روی معمولی و تفریحی دو ساعتی تا آبشار راه دارید.

 در این مسیر چشم‌ انداز باغ‌ های اطراف مسیر حرکت‌ تان منظره جالبی برای عکاسی خلق می‌کند، تمام چین و شکن‌ های کوه در انتهای خط خود، محل رویش درختان مختلفی شده و عبور از این مسیر پر از سنگ‌ های کوچک و بزرگ را دلپذیرتر می‌ کند.

آیا به روستا و آبشار عیش آباد سفر کرده‌اید؟

درفصل تابستان عبور از برکه نه چندان کوچکی که از آب جویبارهای منتهی به آبشار ساخته شده خیلی سخت نیست؛ می‌ توانید با رعایت احتیاط و کمی خیس شدن از میان برکه و از روی سنگ‌ های بزرگ درون آن عبور کنید؛ اما اگر مایل به این کار نیستید، باید کمی کوه‌ نوردی جدی‌ تر را هم در دستور کار قرار دهید و با عبور از مسیر کوهستانی به موازات همین برکه خود را به آبشار برسانید. 

با رسیدن به محوطه بزرگی که متاثر از آبشار است، در میان هوای خنک و عطر درختان و گل‌ های وحشی منطقه قرار می‌ گیرید؛ طول آبشار کمی بیشتر از ۱۵ متر است و آبشار از لابه‌ لای صخره‌ ها جاری می‌ شود تا به سطح زمین و برکه آب زلال آن برسد.

بزرگی قطعه‌ های سنگ جدا شده از دیواره کوه‌ ها و فضای کوهستانی سراسر صخره و خاکی رنگ محوطه آبشار در تقابل با درختان و سبزه‌ های روییده در این محوطه، منظره بی‌ نظیری برای عکاسی خلق کرده است.

پس از استراحت و خوردن میان وعده‌ ای سبک و مقوی و همچنین میوه‌ های آبداری که می‌ توانید آنها را در ابتدای سفرتان از اهالی روستا تهیه کنید باید به سمت روستا برگردید و این مسیر اگر باز هم از میان برکه آب پر از سنگ بگذرید کوتاه‌ تر می‌شود.

آیا به روستا و آبشار عیش آباد سفر کرده‌اید؟

فقط قبل از برگشتن به یک نکته بسیار مهم توجه داشته باشید؛ در سال‌ های اخیر و با کم توجهی گردشگران به حفظ نظافت محوطه آبشار، زباله‌ های مختلف به معضلی برای منطقه تبدیل شده‌ اند؛ در جمع کردن زباله‌ هایتان نهایت دقت را داشته باشید تا این آبشار زیبا در سال‌ های آینده هم بتواند میزبان گردشگران طبیعت باشد.

در محوطه روستا امکان تهیه سوغات ویژه‌ ای فراهم نیست؛ اما می‌ توانید از اهالی روستا و باغداران میوه‌ های مختلف و یا فرآورده‌ های باغی مانند لواشک‌ های بسیار مرغوب و ترش و قیسی بخرید.

در فصل تابستان شاید بهترین انتخاب خرید گیلاس و زردآلو باشد. با توجه به اینکه باغات روستا با روش‌ هایی بسیار سالم پرورده می‌ شوند و آب و هوای سالم منطقه بر درختان اثر می‌ گذارد، طعم میوه‌ های عیش‌آباد بسیار مطبوع است.

اگر خوش‌ شانس باشید و یکی از خانم‌ های خوش سلیقه روستا را هم ببینید، می‌ توانید مقداری پونه صحرایی تازه یا خشک شده تهیه کنید؛ این نوع پونه در کنار رودخانه آبشار و باغات روستا می‌روید و می‌تواند مکمل غذاهای مختلف و عصرانه‌های سبک باشد.

آیا به روستا و آبشار عیش آباد سفر کرده‌اید؟

در محوطه روستا جای خاصی برای چادر زدن وجود دارد؛ اما اگر برایتان مهم است می‌ توانید جایی در نزدیکی مسیر منتهی به آبشار که کمی سنگلاخ است، چادر بزنید.

حتی در فصل تابستان در خنک شدن بیش از حد تصور هوای شبانگاهی شک نکنید و همراه داشتن لباس گرم را فراموش نکنید.

موقعیت جغرافیایی آبشار:

آبشار عیش‌آباد در موقعیت جغرافیایی N۳۸۲۰۵۰ E۴۵۳۶۳۶ در استان آذربایجان شرقی واقع است. یکی از جای‌ های دیدنی استان آذربایجان شرقی است که در پیرامون روستای عیش‌آباد از توابع دهستان میشاب شمالی بخش مرکزی شهرستان مرند قرار گرفته‌ است. بخشی از جاده منتهی به آن اتومبیل رو و بقیه راه کوهستانی است.

عیش‌آباد در گویش بومی، اشاواد گفته می‌شود. عیش‌ آباد تنها ۱۹ کیلومتر از شهرستان مرند دور است.

آیا به روستا و آبشار عیش آباد سفر کرده‌اید؟

مسیر دسترسی به روستای عیش آباد:

اگر مبدأ حرکت شما شهر تبریز باشد باید در مسیر جاده صوفیان از شهر خارج شده و حدود یک ساعت بعد به شهر مرند و پس از آن به پمپ بنزین و سه‌ راهی مرند برسید. جاده سمت چپ این پمپ بنزین دو منظوره شما را به موازان سد شهید کلانتری به سمت جاده ورودی روستاهای انامق و محبوب‌ آباد می‌ برد، پس از عبور از این ورودی‌ ها، جاده‌ ای فرعی و تقریباً هموار شما را تا روستای عیش‌آباد همراهی می‌ کند. قسمت آخر مسیر کوتاه است، اما برای حرکت در این جاده با توجه به فضای نیمه کوهستانی دامنه‌ های میشاب و مزارع گل آفتابگردان که در فصل تابستان سراسر زرد و سبز میشوند، بهتر است با سرعتی آهسته‌ تر حرکت کنید. البته اگر نخواهید با ماشین شخصی مسافر این جاده شوید، می‌توانید با اتوبوس تا ترمینال مرند بیایید و همانجا، در میدان امام حسین سوار تاکسی‌ های روستای عیش‌ آباد شوید و دقایقی بعد خود را در میان گل‌ های آفتابگردان و صدای رودخانه بیابید.

امکانات رفاهی:

در محوطه روستا جای خاصی برای چادر زدن وجود دارد؛ اما اگر برایتان مهم است می‌ توانید جایی در نزدیکی مسیر منتهی به آبشار که کمی سنگلاخ است، چادر بزنید. با وجود اینکه در فصل تابستان هستیم، در خنک شدن بیش از حد تصور هوای شبانگاهی شک نکنید و همراه داشتن لباس گرم را فراموش نکنید.سفر به عیش‌آباد و دیدار از آبشار زیبای روستا یک روز بیشتر وقت نمی‌گیرد. به همین جهت می‌توانید برای استراحت شبانگاهی به تبریز برگردید؛ اما اگر بخواهید شب را در منطقه بگذرانید باید قبل از غروب آفتاب به مرند برگردید و به سراغ مهمانسرای جهانگردی مرند که در کیلومتر چهار جاده قدیم مرند - تبریز قرار دارد بروید. البته ممکن است بتوانید برای یک شب از روستائیان هم اتاق کرایه کنید.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    بیشتر
    ***