سلام نو - سرویس گردشگری: سارا از پیشینه این خونه تاریخی، زیبایی و چشمنوازیش میگه: "اینجا خونهی پدری ماهرخ سلطان، دختر مورد علاقه مهدی بروجردی بوده و شرط پدر این دختر باعث ساخت خونه بروجردیها شده. من اول خونه بروجردیها رو دیدم و خونهای قشنگتر و بهتر از اون در تصورم نبود ولی وقتی وسعت و عظمت خونه طباطباییها جلو روم ظاهر شد دیدم پدر ماهرخ جان پر بیراه نگفته که همچین شرطی گذاشته. این خونه زیبا رو حاج سید جعفر طباطبایی نطنزی در دوران قاجار(۱۲۵۰ ه.ق) بنا کرده که از تاجران ثروتمند فرش در اون زمان بوده."
اون در ادامه به معمار خانه طباطباییها و مساحت و فضاهای تشکیلدهندهی خانه اشاره میکنه و نکته جالب توجه وجود قنات در این خانه بزرگه: "علی مریم کاشانی، معمار معروف اون دوره، طراحی و ساخت این بنا رو انجام داده و صنیع الملک هم نظارت بر گچبریها و تزئینات داخلی رو بر عهده داشته. خانه طباطباییها با ۴۷۰۰ مترمربع وسعت، ۳ بخش اندرونی، بیرونی و قسمت خدمه داره. همچنین دارای ۴۰ اتاق، ۴ حیاط، ۴ سرداب (زیرزمین)، ۳ بادگیر و ۲ رشته قناته."
سارا از معماری بیهمتای این خانهی تماشایی، نحوه قرارگیری هر یک از عناصر این بنا و وجود گودال باغچه در اون میگه: "معماری این خونه هم به شیوه حجابدار و گودالباغچه، متقارن و درونگراست. قرار گرفتن باغچهی خونه در گودی باعث استحکام بیشتر بنا و مقاومت در برابر زلزله میشه و همچنین قرار گرفتن بنا در داخل خاک باعث میشه که آبرسانی راحتتر انجام بشه و خونه بصورت عایق عمل کنه یعنی نه زود سرد بشه و نه گرم. معماری درونگرا و حجابدار هم باعث میشده که فضای داخل خونه از بیرون دید نداشته باشه. همچنین هرکدوم از بخشهای خونه هم نسبت به همدیگه از حجاب و پوشیدگی خاصی بهره میبردن و اینها از ویژگیهای منحصر بفرد معماری این خونه تاریخیه."
به دنبال توصیفات سارا، برای بازدید از خانه تاریخی طباطباییها به این نشانی، بازه زمانی و مبلغ ورودی توجه کنید: "کاشان، خیابان علوی، محله سلطان امیراحمد، جنب امامزاده. بازدید: ساعت ۸ صبح تا ۵، ورودی نفری ۴ هزار تومن."
نظر شما