به گزارش سلام نو به نقل از ایسکانیوز، سردردهای ماه رمضان بسیار شایع هستند .در ماه رمضان به دلیل روزه داری بیشتر افراد حتی کسانی که سابقه سردرد ندارند دچار این عارضه می شوند که بعلت گرسنه و تشنه بودن در طول روز است.
برای اینکه بتوانید با این نوع سردردها که عمدتا در نتیجه گرسنگی یا تشنگی پدید می آیند مقابله کنید، باید کمی الگوی خورد و خوراک تان را تغییر دهید. در ماه رمضان شیوع سردرد اغلب افزایش می یابد. سردردهایی که هنگام روزه داری ایجاد می شود معمولا به علت افت قند خون، قطع مصرف کافئین، تغییرات الگوی خواب و استرس گرسنگی است.
چرا سردرد میشویم؟
دلایل متعددی برای شیوع سردرد در ماه رمضان وجود دارد. کمبود آب، افت قند خون،نداشتن خواب کافی و کمبود کافئین از دلایل مهم ایجاد سردرد در این ماه هستند.سردردها معمولا در بعدازظهر شروع میشوند یا برای بعضی از افراد با افطار کردن به وجود میآیند اما نگران نباشید چون با تغییر سبک تغذیه ،میتوان این سردردها را مدیریت کرد.
تنظیم قند
اگر جزو افرادی هستید که وعدههای غذایی با قند بالا مصرف میکنند، قند خون شما در حالت عادی سریع بالا میرود اما با روزه گرفتن این قند خون به سرعت پایین میآید و سردرد میگیرید. خوردن یک وعده غذایی با مقدار قند کم، در سحر میتواند از بروز سردرد در طول روز جلوگیری کند.
کافئین را مدیریت کن
کم شدن کافئین بدن در ماه رمضان از دلایل اصلی سردرد است. برای جلوگیری از سردرد باید چند روز مانده به ماه رمضان، آرام آرام مصرف کافئین خود را پایین بیاورید یا قبل از اذان صبح از نوشیدنی دارای کافئین قوی استفاده کنید.
ما راه دوم را به شما توصیه نمیکنیم زیرا مصرف نوشیدنی کافئیندار هنگام سحر،بدن را کمآب میکند.
خواب کافی
نیاز به خواب مثل نیاز به غذا یک نیاز اساسی است، بنابراین خواب شما باید در ماه رمضان هم به اندازه کافی باشد.
متاسفانه در این ماه به اجبار تغییراتی در خواب و بیداری بیشتر افراد پیدا میشود، پزشکان توصیه میکنند که ساعات خواب طوری تنظیم شود که فرد دچار کمخوابی آزار دهنده یا پرخوابی نشود. بهتر است بلافاصله بعد از خوردن سحری و با شکم پر نخوابید و البته خواب بلافاصله پس از افطار هم صحیح نیست، بهترین زمان خواب در ساعات اولیه شب است.
آب بدن را تامین کن
کم آب شدن بدن از دیگر دلایل شایع سردرد است. مصرف کافی مایعات قبل از شروع روزه تا حدود زیادی از سردرد جلوگیری میکند.
نظر شما