مقامات بهداشتی استان ذیقارعراق اعلام کردند که از ابتدای سال گذشتە میلادی تا کنون ٧ نفر پس از تماس با دامها بر اثر تب خونریزیدهنده کریمه کنگو جان خود را از دست دادەاند. وزارت بهداشت این کشور میگوید، موضوع در دست بررسی است.
به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه ۲۲ فروردین (۱۱ آوریل) به نقل از حسین ریاض، مدیر بهداشت عمومی استان ذیقار عراق نوشت: «در طول سال (میلادی) گذشته و ماههای اول سال جاری، ٧ مورد مرگ در استان ذیقار بر اثر تب خونریزیدهنده کریمه کنگو ثبت شدە است و هشتمین نفر نیز به شدت بیمار و بستری است.»
استان ذیقار در جنوب عراق قرار دارد و دارای ترکیب جمعیتی بالای روستایی و عشایری است. این استان به دلیل پرورش گاو، گوسفند، گاومیش و بز که همگی از ناقلان احتمالی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هستند، معروف است.
مدیر ادارە بهداشت عمومی ذیقار گفتە است، همه قربانیان در دامداریها کار میکردند و آخرین مورد مرگ در آغاز سال ٢٠٢٢ ثبت شدە است.
به گفته سازمان بهداشت جهانی این بیماری از طریق کنه منتقل و باعث خونریزی شدید میشود. مردم اغلب پس از تماس با خون حیوانات آلوده، عموما پس از ذبح دام مبتلا میشوند.
این بیماری همچنین میتواند از طریق "خون، ترشحات، اندامها یا سایر مایعات بدن افراد آلوده" بین انسانها منتقل شود.
تب خونریزیدهنده کریمه کنگو در انسان بیماری شدیدی ایجاد میکند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا است و علائم آن تب بالا، دردهای عضلانی، سردردهای شدید و خونریزی عمومی در بدن است. بین ۱۰ تا ۴۰ درصد مبتلان جان خود را از دست میدهند.
به گفتە حسین ریاض تعداد دامهای آلوده نامشخص است و دامها احتمالا بدون انجام معاینات دامپزشکی از منطقهای به منطقه دیگر منتقل شدهاند.
سیف البدر، سخنگوی وزارت بهداشت عراق در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه ضمن تائید این خبر اظهار داشت، این موضوع توسط مقامات بهداشتی این کشور در حال پیگیری است.
نام این بیماری ویروسی از مشاهده همزمان آن در کریمه و کنگو گرفته شده است. تب کریمه کنگو واکسن ندارد، اما دارویی به نام "ریباویرین" که از آن برای درمان هپاتیت C نیز استفاده میشود، تا حدودی مرگ و میر بر اثر این بیماری را کاهش میدهد.
نظر شما