رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران گفت که اکنون بسیاری از تشکل‌ها که قیمت خود را می‌دهند، اتحادیه یا صنف مربوطه درباره این موضوع نظر می‌دهد و سعی می‌کند به تنظیم‌گری بازار بپردازد، هم مبتنی‌بر نظر مصرف‌کنندگان و هم ارائه‌دهندگان خدمت.

اینترنت در ایران گران نیست! / صرفه اقتصادی برای اپراتورها از بین رفته است

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با بیان اینکه اینترنت در ایران نه خیلی ارزان است و نه گران، بلکه باید مبتنی‌بر شرایط به‌روزرسانی شود، گفت که اگر قیمت برای ارائه‌دهندگان خدمت مطلوب نباشد، آنها سرمایه‌گذاری لازم را در شبکه انجام نمی‌دهند و به مرور زمان با افزایش مصرف، خدمت‌دهندگان دیگر نمی‌توانند پاسخگوی کیفیت و قیمت باشند.

حسین اسلامی، با اشاره به نقش تورم در قیمت‌گذاری اینترنت بیان کرد: در کشور ما تورم مشخص است و هر سال بانک مرکزی یا مرکز آمار آن را اعلام می‌کند، مبتنی بر همان هم قیمت بسیاری از محصولات تغییر می‌کند، از ماشین گرفته تا مواد خوراکی مشخص است که طی ۱۰ سال گذشته چه تغییر قیمتی داشتند. در بعضی موضوعات مانند بنزین حکومت وارد می‌شود و قیمت‌گذاری می‌کند و متناسب با شرایط مختلف، سعی می‌کند به‌نوعی به تنظیم‌گری بازار بپردازد. اینترنت هم از آن دسته موضوعاتی است که در چند سال گذشته مجموعه حاکمیت و دولت درباره سقف و کف آن اعلام نظر کردند.

صرفه اقتصادی برای اپراتورها از بین رفته است

وی ادامه داد: از یک طرف ارائه‌دهندگان خدمات چه اپراتورهای ثابت و چه همراه، اتفاق نظر دارند که در حال حاضر صرفه اقتصادی از بین رفته است، هر سال افزایش تورم وجود دارد و قیمت تمام‌شده برای اپراتورها به‌خصوص هزینه‌های نیروی انسانی برای شرکت‌ها بالا می‌رود و انتظار دارند که مطابق آن، قیمت ارائه خدمات هم تفاوت پیدا کند، از طرف دیگر عامه مردم و برخی از کارشناسان و برخی از مدیران دولتی اعتقاد دارند که با بیشتر شدن مصرف اینترنت توسط مردم قاعدتا باید کیفیت افزایش پیدا کند و قیمت کمتر شود. به هر حال این دو بردار ناهمسو باید در یک نقطه به تلاقی برسند و آن هم نه کار دولت است و نه ارائه‌دهندگان، شاید بهتر باشد مانند بسیاری از صنایع دیگر، تشکل‌های صنفی درباره قیمت نهایی نظر خود را اعلام کنند.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران گفت که اکنون بسیاری از تشکل‌ها که قیمت خود را می‌دهند، اتحادیه یا صنف مربوطه درباره این موضوع نظر می‌دهد و سعی می‌کند به تنظیم‌گری بازار بپردازد، هم مبتنی‌بر نظر مصرف‌کنندگان و هم ارائه‌دهندگان خدمت. به علاوه اینکه در خصوص اینترنت می‌توان راه‌حل‌های‌ پلکانی را هم دنبال کرد. بسیاری از افراد مصرف پایینی دارند و شاید درباره این افراد قیمت بتواند  تغییر حداقلی داشته باشد، اما افرادی هستند که مصرف زیادی دارند و دلیلی وجود ندارد که به آنها یارانه داده شود، چون آنها کیفیت بالاتری را می‌طلبند و احتمالا خودشان هم راضی هستند که مبالغ بالاتری را بپردازند اما هم از حجم مناسبی برخوردار باشند و بتوانند مصرفشان را تامین کنند و در عین حال از کیفیت بیشتری لذت ببرند.

اسلامی با بیان اینکه ادامه مسیر با حالت فعلی منتفی است و قیمت‌ها باید به‌روزرسانی شود، گفت: می‌توان قیمت‌ها را پلکانی کرد، از آن طرف هم ارائه‌دهندگان خدمت باید درباره قیمت‌ها نظر دهند و هم دولت باید حمایت‌های لازم را انجام دهد. بخشی از این قیمت تمام‌شده برمی‌گردد به هزینه‌هایی که ارائه‌دهندگان خدمات به دولت می‌ پردازند و شاید بهتر باشد درباره این موضوع هم تجدید نظر شود.

در این‌ سال‌ها سرمایه‌گذاری لازم برای شبکه صورت نگرفته است

وی در پاسخ به اینکه چرا تغییر کیفیت اینترنت در ماه‌های گذشته بروز بیشتری داشته، اظهار کرد: وقتی قیمت برای ارائه‌دهندگان خدمات مطلوب نباشد، آنها ممکن است سرمایه‌گذاری لازم را در شبکه انجام ندهند، بنابراین به مرور زمان که مصرف بالاتر می‌رود، خدمت‌دهندگان دیگر نمی‌توانند پاسخگوی کیفیت و قیمت باشند و شرایط به جایی می‌رسد که حالت فعلی پیش می‌آید و مشکل بروز و ظهور پیدا می‌کند. طبیعی است که بعد از گذشت زمان موضوع بغرنج‌تر می‌شود و اگر الان هم برایش تدبیری اندیشیده نشود، اتفاقات نامناسبی رخ می‌دهد.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران درباره مقایسه قیمت اینترنت در ایران با سایر کشورها بیان کرد: اینکه برخی می‌گویند اینترنت خیلی ارزان است یا خیلی گران، مفروضات مشابهی ندارد. مهم است که درباره دلار ۴۲۰۰ تومانی صحبت کنیم، یا دلار ۲۶ هزار تومان، درباره کیفیت اینترنت برای شرکت‌ها صحبت کنیم یا افراد عادی که خدمت می‌گیرند. اینترنت در ایران نه خیلی ارزان است و نه گران، بلکه باید مبتنی‌بر شرایط به‌روزرسانی شود. باید قبول کنیم که اگر قیمت بخواهد با توجه به شرایطی که در کشور ما حاکم است تغییر کند، همانطور که بنزین یا نان و یا محصولات دیگر به عنوان لازمه ادامه زندگی، طی ۱۰ سال گذشته تغییر کردند، باید قیمت اینترنت هم به‌روزرسانی شود، اما اینکه بگوییم اینترنت خیلی ارزان است و باید خیلی گران شود هم منطق درستی نیست.

اسلامی با بیان اینکه همه باید در پرداخت هزینه‌های زندگی مشارکت کنند، گفت: ما قبول داریم که کل این هزینه نباید از جیب مردم پرداخت شود، بلکه ارائه‌دهندگان و دولت هم باید ورود کنند. اما هرکس به میزان منفعتی که می‌برد و به میزان خدمتی که می‌گیرد، باید مشارکت داشته باشد. اینکه ما قیمت دلار را چند سال ثابت نگه داریم و بعد از مدتی ناگهان جهش کند و چند برابر شود، لزوما نشان‌دهنده تدبیر افرادی که قیمت را ثابت نگه داشتند نیست. مهم‌ترین تدبیر این است که قیمت عادلانه باشد، در همه سال‌ها، نه لزوما خیلی ارزان باشد و نه خیلی گران. در آن صورت می‌توان هم قیمت را پایدار کرد، هم کیفیت را بالا برد و هم همه ذی‌نفعان منتفع شوند. اینکه فقط یک طرف ماجرا منتفع شود، در نهایت به نارضایتی منجر می‌شود.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***