آتشکده ها از مهمترین آثار بر جای مانده از عهد ساسانی می باشند و محلی برای عبادت و نیایش زرتشتیان به شمار می رود. این بنا ها در واقع مکانی مقدس برای نگهداری آتش مقدس و انجام آئین های مذهبی بوده و بعنوان امانت سرا نیز استفاده می شده است.

آشنایی با  میل میلگه آتشکده‌ای در کرمانشاه

به گزارش سلام نو، در نزدیکی روستای میلگه بابا خان، آتشکده میل میلگه اسلام آباد غرب قرار دارد. این آتشکده که از یادگارهای عصر ساسانیان است به رمزگشایی باستان شناسان در کشف سبک معماری آن دوره کمک به سزایی کرده است. بازمانده ‌های این آتشکده کهنسال در زمان‌ های دور جزئی از یک سازه بسیار عظیم بوده‌ اند که محل نیایش ایرانیان باستان بوده است. طبق بررسی های باستان شناسی چهار جرز سنگی و یک سکو که آتشدان این عبادتگاه بوده، عناصر اصلی این آتشکده را تشکیل می ‌داده‌ اند. همچنین مصالح اصلی آتشکده میل میلگه ماننده سایر آتشکده ‌ها لاشه سنگ و گچ بوده است. بازدید از این بنای قدیمی که امروزه از نظر مذهبی و تاریخی اهمیت بسیاری دارد، نه تنها ما را معماری دوران ساسانیان آشنا می‌ سازد بلکه به آگاهی ما نسبت به دین زرتشت که یکی از پایه ‌های قدیمی فرهنگ ایرانیان است، کمک به سزایی می‌ کند. این مکان در ۸ بهمن ۱۳۸۵ به شماره ۱۷۰۴۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

آشنایی با  میل میلگه آتشکده‌ای در کرمانشاه

در حدود ۱۰۰ متری از شرق روستای «سیاه سیاه میله گه بابا خان» شهرستان اسلام‌ آباد غرب، یکی از بناهای ارزشمند و جاذبه ‌های تاریخی استان کرمانشاه قرار گرفته که به «آتشکده‌ میل میله گه» شناخته می ‌شود. این بنای چهارطاقی که امروزه بخشی از بنای اصلی آن برجای مانده و از چهار جرز سنگ در ابعادی متفاوت تشکیل شده است متعلق به دوره ساسانیان است. درون آتشکده همانند بسیاری از آتشکده های آن زمان با مصالح لاشه سنگ و ملات گچ ساخته شده است و داخل آن نیز سکویی برای نگهداری و قرارگرفتن آتشدان و تعدادی پایه‌ گچی و سنگی مشاهده می‌ شود. این چهار تاقی بر فراز پشته ای کم ارتفاع از سنگهای ماسه ای، مشرف به زمینهای کشاورزی پست اطرف ساخته شده است.

آشنایی با  میل میلگه آتشکده‌ای در کرمانشاه

معماری

چهار تاقی مذکور که هسته اصلی باقی مانده از بنای بزرگتری است، متشکل از چهار جرز سنگی در ابعاد مختلف می باشد که پیرامون آن را راهرو طوافی احاطه کرده است. در داخل این آتشکده سکویی جهت قرار گرفتن آتشدان و تعدادی پایه گچی و سنگی قرار دارد که در نوع خود منحصر به فرد می باشند. آنچه که امروزه ازاین آتشکده برجا مانده چهار جرز سنگی در کنار چهارپایه و ساقه ستون سنگی که دوتا از آنها سالم مانده و دوتای دیگر بسیار صدمه دیده ‌اند. پایه ستون ‌ها مربع شکل و بسیار کوچکند و دو رج دارند. ساقه ستون‌ ها در بخش میانی دارای ۳ ردیف تزئین طنابی شکل هستند. درمجموع بلندی این دوپایه و ساقه ستون کوچک ۶۵ سانتیمتراست و هر دوی آنها از نظر شکل و اندازه بسیار جالب توجه هستند و شاید بتوان گفت از بسیاری از جهات منحصر به فردند. به نظر می‌ رسد در زمان ساخت بنا دو پایهٔ دیگر هم وجود داشته که البته امروزه اثری از آنها نیست ولی جایگاه و محل قرارگیری آنها به روشنی دیده می‌ شوند.

https://fa.tripyar.com/uploads/picture/3031/mill-firetemple-9.jpg


اهمیت آتشکده

آتشکده ها از مهمترین آثار بر جای مانده از عهد ساسانی می باشند و محلی برای عبادت و نیایش زرتشتیان به شمار می رود. این بنا ها در واقع مکانی مقدس برای نگهداری آتش مقدس و انجام آئین های مذهبی بوده و بعنوان امانت سرا نیز استفاده می شده است زیرا از آنجا که موبدان مورد اعتماد مردم آن زمان بوده اند مردم اموال خود را به آنها می سپردند تا در مکانی مقدس محفوظ بماند.

موقعیت مکانی

این آتشکده در ۳۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر اسلام‌ آباد غرب و در بخش حمیل در منطقه‌ ای به نام منطقه میلگه و در حاشیه روستای میلگه باباخان قرار دارد.

مسیر دسترسی

برای دسترسی به این چهارطاقی باید به سمت شهر سرمست حرکت کنیم و نرسیده به آن و با عبورازجاده ‌ای فرعی و پشت سرگذاشتن روستاهای ترازک کسان و ترازک عبدالله به روستای میلگه سیاه سیاه باباخان می‌رسیم.

 منبع: تریپ یار

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***