۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰
کد خبر: 55356103

سازبن واژه ای کوردی است. کلمه سازبن از دو بخش [ساز+بن] تشکیل شده است، ساز همان ساز محلی است که به شکل قیف است و بن به معنی انتها و ته می‌باشد.از آنجا که مسیر رودخانه به شکل ساز بوده و هرچه از انتهای تنگ در مسیر جریان آب حرکت کنیم پهن تر می شود، بشکل ساز در می آید، این تنگ را سازبن نامیده‌اند.

تنگ سازبن بهشت گمشده سیروان

به گزارش سلام نو، شهرستان سیروان در استان ایلام با برخورداری از آثار و ابنیه های تاریخی، جاذبه‌های طبیعی زیبا و تنوع اقلیمی و داشتن کوه و جنگل، یکی از قطب های مهم گردشگری استان ایلام و حتی غرب کشور است که درهمه ایام به ویژه تعطیلات نوروزی پذیرای هزاران مسافر و گردشگر از داخل و خارج ایران است. تنگ سازبِن که در شمال روستای ورگچ از توابع این شهرستان به عنوان نگین گردشگری سیروان شناخته شده است، در ایام عید نوروز پذیرای مسافران زیادی از گوشه و کنار ایران است.

تنگ سازبن بهشت گمشده سیروان

شهر لومار مرکز سیروان که در شمال شرق استان ایلام و در حدود ۱۰۰ کیلومتری شهر ایلام قرار دارد، یکی از حاصلخیزترین مناطق این استان است. از عواملی که به حاصلخیزی این منطقه کمک کرده عبور رودخانه سیمره از شرق این منطقه‌ است که در تمام فصول سال دارای آب فراوان است. این منطقه در فصل بهار به یکی از زیباترین مناطق استان تبدیل می ‌شود.

تنگ سازبِن از مناطق دیدنی سیروان است که در موقعیت جغرافیایی N ۳۳ ۳۴ E ۴۶ ۵۱ در شمال روستای ورگچ از توابع شهرستان سیروان واقع شده و به عنوان نگین گردشگری این شهرستان مطرح است. بر دیوارهای تنگ و عرض رودخانه در دل کوه آثار تاریخی و باورهایی اساطیری رخنه کرده است که بر جذابیت ویژه این منطقه می افزاید. به جز راه های سخت گذر تنها راه ورود به تنگ سازبن استفاده از قایق است که بر جذابیت سفر می افزاید.

تنگ سازبن بهشت گمشده سیروان

رود سیمره که مرز ایلام واستان لرستان است، در این منطقه نیز جریان دارد. وقتی بر خلاف جریان آب با قایق به سمت بالادست تنگ حرکت کنید کوه های سمت راست متعلق به خاک لرستان و سمت چپ متعلق به استان ایلام است. تنگه سازبن زیبای گمشده در منطقه سیروان است که با طبیعت بدیع و دل انگیز خود نگاه هر گردشگری را بخود می کشاند. منطقه سیروان به خاطر داشتن اماکن مذهبی، آثار منحصر به فرد تاریخی و جاذبه های طبیعی، برای جذب گردشگر از اهمیت بالایی برخوردار است.

قلعه سازبن

قلعه بسیار زیبای سازبن بر روی تیغه  ورودی تنگ سازبن و درقسمت شرقی شهر لومار قرار دارد که یکی از آثار به ثبت رسیده ملی است. موقعیت، جنس مصالح بکار رفته و همچنین شکل قلعه نشانگر آن است که از مراکز نظامی و تفریحی شاهان ساسانی بوده که با وجود شکارگاه های بکر و طبیعت چشم نواز بعنوان دیده بان شهر کوچکی مطرح بوده که در درب ورودی تنگ وجود داشته است. آثاری از دیوارها، ستون ها و ... این قلعه همچنان باقی است؛ این قلعه تاریخی با توجه به موقعیت جغرافیایی و مکان ساخت آن یکی از قلعه های منحصر به فرد می باشد.

تنگ سازبن بهشت گمشده سیروان

مسیر دسترسی

برای ورود به داخل دره نیازمند به قایق هستید. بهترین فصل بازدید از این منطقه نیز فصل بهار است. مسیر ۱۰۰ کیلومتری ایلام تا لومار را طی کنید، بعد از شهرستان لومار حدود ۲ کیلومتر  مسیر تنگ و سپس شیب تند مسیر قلعه تا بلندیهای چرمین را در پیش بگیرید. مسیر صد کیلومتری ایلام تا لومار در بهار سیار زیبا و دیدنی است. بعد از شهرستان لومار حدود دو کیلومتر بر روی تپه ای تاریخی مرقد امام زاده سید علی قرار دارد که محل مناسبی برای گردشگران و زوار می باشد. گردشگران معمولا در این محل تجمع نموده بعد از هماهنگی لازم مسیر تنگ و سپس شیب تند مسیر قلعه تا بلندیهای چرمین را طی می کنند. در مسیر صعود آثار باقیمانده از دوره ساسانی نیز دیده می شود. منطقه جنگلی چرمین نیز در مسیر محل مناسبی برای استراحت است.

تنگ سازبن بهشت گمشده سیروان

جاذبه‌های گردشگری منطقه

از مناطق دیدنی شیروان می توان به تنگ سازبن، تنگ شمشه، شهر تاریخی سیروان و سد سیمره نیز اشاره کرد.

 منبع: تریپ یار

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***