با این اتفاق بسیاری از واردکنندگان این پیشبینی را مطرح میکنند که گامهای اولیه برای ممنوعیت همیشگی آیفون برداشته شده است. یکی از واردکنندگان گوشی تلفنهمراه که تمایلی به فاش شدن نامش ندارد به زومیت اعلام میکند از زبان یکی از مدیران دولتی شنیده که این ممنوعیت موقت برای سنجش بازار و صنف نسبت به این توقف ثبت سفارش است.
توقف ثبت سفارش آیفون در سامانه جامعه تجارت
ممنوعیت واردات آیفون از آن موضوعهای پر حاشیهای است که از سال ۱۳۹۴ تلاشهای گوناگونی برای اعمال آن به کار گرفته شد. در نهایت از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که تا پایان نیمه اول سال جاری موضوع اجرای سختگیرانه ممنوعیت واردات کالاهای آمریکایی و لوکس، بهخصوص گوشیهای آیفون را به سرانجام خواهند رساند.
چندی بعد هم سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در مورد چرایی خواست این کمیسیون برای ممنوعیت واردات آیفون اعلام کرد در شرایطی که درگیر جنگ اقتصادی هستیم، واردات کالای لوکس ازجمله آیفون منطقی نیست.
با جدی شدن بحث بر سر ممنوعیت واردات گوشیهای آیفون بسیاری از فروشندگان و کارشناسان بازار اعلام کردند که در صورت عملی شدن این طرح، قاچاق این کالا در بازار افزایش پیدا خواهد کرد.
در همین زمینه دبیر انجمن واردکنندگان در گفتوگو با زومیت اعلام کرده بود که ایجاد این محدودیتها منجر به افزایش قاچاق و افزایش شدید قیمتها خواهد شد.
امیر اسحاقی به زومیت گفته بود که در تجربیات پیشین، هر بار که فشار درباره محدود کردن گروهی از کالاهای موبایل اعمال شده، شاهد افزایش بیرویه قاچاق مسافری بودهایم. یعنی خریدوفروش پاسپورت رونق میگیرد و قیمتها بهشدت افزایش پیدا میکند.
هفته گذشته نیز زومیت در یک گزارش میدانی از بازار موبایل این خبر را منتشر کرد که تمام مدلهای گوشی آیفون نسبت به ۲ هفته گذشته تقریباً ۵ درصد و نسبت به ۳ ماه گذشته ۲۰ تا ۵۰ درصد گران شده است. طبق برآورد انجمن واردکنندگان موبایل، نرخ گوشیهای آیفون در اسفند ۱۴۰۰ بهطور میانگین ۳۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده که درحالحاضر حدوداً به ۴۶ میلیون تومان رسیده است.
در همین گزارش انجمن واردکنندگان موبایل اعلام کرده بود که این روزها تعداد گوشیهای آیفون که بهصورت قاچاق وارد کشور شده، افزایش یافته و بار دیگر رویههای غیر قانونی برای ورود این نوع کالا شکل گرفته است.
اسحاقی در مورد افزایش روند گوشیهای قاچاق به زومیت گفته بود:
برخی افراد چنان دسترسی گستردهای به فرایند قاچاق مسافری دارند که اعلام میکنند ظرف مدت ۲۴ ساعت میتوانند کالای مورد نظر خریدار را وارد کشور کنند، پس از آن اقدامات مربوط به ثبت آن را انجام میدهند، حقوق و عوارض آن را پرداخت میکنند و در نهایت فرایند فعالسازی آن را نیز انجام میدهند.
به گفته او و طبق برآورد انجمن واردکنندگان موبایل تا پایان فرودین امسال، ۲۴ هزار گوشی موبایل با قاچاق مسافری به کشور وارد شده که نشان از رشد ۱۰ تا ۱۵ درصدی میزان این نوع قاچاق نسبت به سال گذشته دارد.
نظر شما