جهانی درباره پیشنهاد معاون قوه‌قضاییه درباره قضازدایی و جرم زدایی از تخلفات راهنمایی و رانندگی نیز گفت:‌ این موضوع خوبی است و در واقع صحبت در این‌باره است که از حجم پرونده‌های کیفری در دستگاه قضایی کاسته شده و بتوان یکسری از موضوعات را از طریق شوراهای حل اختلاف و ... پیگیری کرد و به نتیجه رساند.

این تخلفات راهنمایی و رانندگی جرم تلقی می‌شود

به گزاشر سلام نو به نقل از ایسنا، معاون اجتماعی و فرهنگی ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا برخی از موضوعات جرم‌انگاری شده در تخلفات رانندگی را تشریح کرد.

روز گذشته بود که حجت‌الاسلام و المسلمین مصدق، معاون اول قوه قضاییه از ضرورت جرم زدایی از تخلفات راهنمایی و رانندگی صحبت به میان آورد. او با بیان اینکه بیش از ۱۰ سال است که لایحه جرم زدایی و قضازدایی در مجلس مطرح شده است، گفته بود: «به عنوان مثال برخی موضوعات مربوط با تخلفات راهنمایی و رانندگی که امروزه به عنوان جرم تلقی شده است، باید جرم زدایی و به کمیسیون‌های مربوطه یا شورای حل اختلاف واگذار شود و مشکلات هر سازمان برای حل و فصل باید به خود سازمان واگذار شود.»

در پی این اظهارات این پرسش مطرح می‌شود که اساسا کدام یک از موضوعات در راهنمایی و رانندگی جرم تلقی می‌شود. پاسخی که سرهنگ عین‌الله جهانی، معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور فراجا به آن پاسخ داده و به تشریح آن پرداخته است. جهانی در گفت‌وگو با ایسنا درباره اینکه کدام یک از موارد و تخلفات در حوزه راهنمایی و رانندگی جرم تلقی می‌شود، گفت: برابر قانون، دستکاری در پلاک یا نصب پلاک جعلی، وقوع تصادفات جرحی و فوتی، رانندگی بدون گواهینامه، تغییر در ارکان و اصالت وسیله نقلیه، رانندگی در حالت مستی، تخلیه نخاله و پسماند با خودرو در معابر عمومی و ... جزو مواردی است که ارتکاب آن نه صرفا یک تخلف که جرم هم محسوب می‌شود و برابر قانون فرد متخلف به دستگاه قضایی معرفی می‌شود.

جهانی درباره پیشنهاد معاون قوه‌قضاییه درباره قضازدایی و جرم زدایی از تخلفات راهنمایی و رانندگی نیز گفت:‌ این موضوع خوبی است و در واقع صحبت در این‌باره است که از حجم پرونده‌های کیفری در دستگاه قضایی کاسته شده و بتوان یکسری از موضوعات را از طریق شوراهای حل اختلاف و ... پیگیری کرد و به نتیجه رساند. البته لازم است که تاکید کنم، درباره تمام جرائم نمی‌توان چنین تصمیمی را گرفت، اما درباره آن مواردی که چنین امکانی وجود دارد، می‌توان نسبت به جرم زدایی اقدام کرد.

وی درباره اینکه امکان جرم زدایی از کدام‌ یک از موارد مجرمانه مرتبط با تخلفات راهنمایی و رانندگی وجود دارد، اظهارکرد:‌ این موضوع باید بررسی شود. در واقع لازم است این موارد در کمیسیون‌ها و کمیته‌های تخصصی و با حضور کارشناسان پلیس و دستگاه قضایی مورد بررسی قرار گیرد و با توجه به واقعیت موجود، بحث‌های کاربردی و عملیات ترافیکی درباره آن تصمیم‌گیری شود. ما هم این آمادگی را داریم که در جلسات مشترک میان دستگاه قضایی و فراجا به این موارد بپردازیم.

معاون پلیس راهور فراجا با اشاره به ضرورت بازدارندگی مجازات‌ها برای جلوگیری از وقوع دوباره جرائم نیز اظهار کرد:‌ در جرم زدایی یا همان قضازدایی باید به یک نکته توجه شود و آن بازدارندگی مجازات‌ها است. نباید جرم زدایی منجر به کاهش بازدارندگی شده و تناسب میان جرم و مجازات به نفع مجرم تغییر کند. به همین دلیل نیز معتقدم که در مورد بخشی از موضوعات باید رسیدگی در همان حوزه کیفری و قضایی انجام شود.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***