به گزارش سلام نو، ده آباد، روستایی از توابع بخش امام زاده-بادرود شهرستان نطنز در استان اصفهان است. معماری روستا بسیار جالب است و ساختار قدیمی خود را حفظ کرده است؛ به طوری که بیشتر خانه های روستا دارای ورودی دالان مانند هستند. قلعه ده آباد از دیدنی های جذاب این روستا به شمار می رود.
روستای ده آباد در ۱۰ کیلومتری شمال غرب شهر بادرود واقع در استان اصفهان می باشد. ”ده آباد” از روستاهایی است که قدمت آن به قبل از اسلام می رسد. در خصوص وجه تسمیه این روستا گویند در قدیم دارالعباد یا قریه العباد بوده که به معنای خانه عبادت و راز و نیاز شمرده می شد. «البته در دوران پس از اسلام تا اواخر دوره قاجار به این نام خوانده شده است» در زبان محلی به ده آباد دیاوا می گویند. وجود قلعهٔ بزرگ سه طبقه و منازل تاریخی و سنگ قبر متعلق به دوران صفویه و حسینیه مرکزی که نقاشیهایی از واقعه کربلا در سقف آن به تصویر کشیده شده نشان از قدمت این دیار دارد. (متاسفانه چیزی از نقاشی های این مکان باقی نمانده است.) قلعه اصلی ده آباد که هم اکنون وجود دارد بر پایه های قلعه ای چند هزار ساله ساخته شده که در دوران قاجار توسط یکی از یاغیان آن زمان به نام (ماشاالله خان کاشی ملقب به سردار کاشی) و به طمع یافتن گنج های قدیمی تخریب گردید و مجدد بازسازی شد.
موقعیت جغرافیایی
این روستا جزو شهرستان نطنز بوده و در بخش امامزاده بادرود قرار دارد. این روستا بر روی طول جغرافیایی ۵۱ درجه و ۵۶ دقیقه و عرض جغرافیایی ۳۳ درجه و ۴۳ دقیقه قرار گرفته و در شیبی بسیار ملایم واقع است. ده آباد در حاشیه کویر در ۲۵ کیلومتری شمال نطنز، سر راه بادرود و ابوزید آباد کاشان قرار گرفته است.
بافت روستا
معماری روستا اغلب قدیمی است و بیشتر خانه ها دارای ورودی دالان مانند هستند. مصالح ساختمانی روستا در گذشته خشت و گل بوده و اکنون آجر و آهن و سیمان است.
اماکن تاریخی
از مکان های مهم روستا می توان به حسینیه مرکزی، مسجد جامع ، آب انبار دوران صفویه و قلعه ده آباد اشاره کرد. «کاریز یا قنات» اصلی این روستا با قدمتی نزدیک به یک هزار سال تا سالهای اخیر آب دهی داشته و مورد استفاده قرار می گرفته که در حال حاضر خشک شده است.
اقتصاد و محصولات
شغل بیشتر مردم کشاورزی و دامداری است و بیش از ۱۵۰ خانوار نیز از طریق اشتغال در ادارات دولتی و کارخانه ریسندگی ده آباد و کارگاه ها و کارخانجات مستقر در شهرستان امرار معاش می کنند. انگور، انار، زعفران، پسته و شوید ده آباد از محصولات عمدهٔ بخش بادرود شمرده می شود.
امکانات
اقامتگاه بومگردی دیاوا در روستا یکی از مکانهای دیدنی این روستا می باشد. در کنار این اقامتگاه زیبا و سنتی یک کارگاه گلابگیری با همان نام دیاوا وجود دارد که در طول سال از محصولات منطقه جهت تهیه عرقیات استفاده می کند.
منبع: تریپ یار
نظر شما