رئیس جامعه پزشکان داخلی ایران گفت: شیوع آبله میمون علاوه بر آمریکا، اروپا و آفریقا، در برخی از کشورهای آسیایی نیز مشاهده شده است.

هشدار مهم درباره آبله میمونی: هنوز دارویی برای این بیماری در نظر گرفته نشده است
به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، رئیس جامعه پزشکان داخلی ایران گفت: شیوع آبله میمون علاوه بر آمریکا، اروپا و آفریقا، در برخی از کشورهای آسیایی نیز مشاهده شده، به همین خاطر به همکاران و مسئولان هشدارهای لازم را می‌دهیم تا نسبت به گسترش احتمالی این بیماری غافلگیر نشوند و امکانات لازم را مهیا کنند.

ایرج خسرونیا افزود: به دلیل شیوع آبله میمون که شاید مجدد عده‌ای از هموطنان را تهدید به مرگ کند، باید نسبت به تأمین واکسن مناسب و دارو گوشزد کرد، چون با وجود ویروس کرونا و احتمال شیوع بیماری آبله میمون، این احتمال برای به وجود آمدن ویروس با سوش جدیدتر مطرح بوده، به همین خاطر توصیه می‌شود از هم اکنون واکسن و تجهیزات لازم تهیه و تأمین شود.

وی با اشاره به گرانی‌ها و پرکشیدن مواد غذایی ضروری از سفره مردم، اظهار داشت: این احتمال وجود دارد که به دلیل ضعف سیستم ایمنی و بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی، بیماری‌های عفونی مانند آبله میمون، کرونا، سرخک و غیره شیوع بیشتری پیدا کنند.

وی ادامه داد: آبله میمون از نظر علائم شباهت‌هایی به آنفلوانزا دارد ولی با بدن درد، لرز، تب، استخوان درد شدید، به خصوص با تورم غدد لنفاوی گردن و دست‌ها همراه است؛ چون بیمار سخت درگیر می‌شود و گاهی منجر به مرگ خواهد شد.

خسرونیا تاکید کرد: هنوز داروی خاصی برای این بیماری در نظر گرفته نشده ولی مهم‌ترین اقدام رعایت نکات پیشگیرانه، بهداشت فردی و زدن ماسک است.

وی با هشدار نسبت به اینکه هنوز ویروس کرونا از کشورمان خارج نشده است، گفت: این انتظار برای عود و شیوع مجدد کووید ۱۹ وجود دارد به همین خاطر توصیه می‌شود افرادی که واکسن کرونا تزریق نکرده اند حتماً در اولین فرصت اقدام کنند و در صورت لزوم دز سوم و حتی دز چهارم را نیز تزریق کنند. همچنین علاوه بر رعایت بهداشت فردی و اجتماعی، سیستم ایمنی بدن خود را نیز با تغذیه مناسب تقویت کنند.

خسرونیا تصریح کرد: از آنجایی که بیماری آبله میمون در جوندگان به ویژه موش نیز قابلیت گسترش دارد، باید از تماس با اینگونه جانوران خودداری شود. شستن دست‌ها و ماسک زدن مهم است و باید از خوردن غذا و آبی که احتمال آلودگی دارد، اجتناب کرد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در ادامه پیرامون یکی از مهم‌ترین مشکلات جامعه پزشکی یعنی تعرفه‌های پزشکی نیز سخن گفت و افزود: تعرفه پزشکی باید بر اساس قانون و تصویب نامه‌های سال‌های گذشته منطبق با میزان تورم افزایش یابد ولی با وجود افزایش چهل تا پنجاه درصدی تورم، دولت فقط ده درصد تعرفه پزشکی را افزایش داد که این عادلانه نیست و با این رخداد بیمارستان‌ها و مطب‌ها دچار مشکلات شدید مالی و حتی ورشکستگی یا عدم امکان ارائه خدمات خواهند شد.

وی ادامه داد: هزینه‌ها چند برابر شده و نمی‌توان این هزینه‌ها را با این میزان تعرفه و حق ویزیت از بیماران تأمین کرد؛ از سوی دیگر بدون اینکه زیرساخت‌های لازم برای صدور نسخه الکترونیک محیا شود با این وضع قطعی برق و اینترنت، پزشکان و بیماران با مشکلات متعدد مواجه شده اند. گاهی اختلال در ثبت کدهای خدماتی برای آزمایشگاه یا رادیولوژی موجب شده تا متأسفانه خدمت دیگری به جای آنچه پزشک تقاضا کرده ارائه شود.

خسرونیا با اشاره به هفته بدون دخانیات، گفت: هموطنان با استعمال سیگار یا قلیان علاوه بر ورود تعداد زیادی ماده شیمیایی و سرطانزا به بدن، احتمال ورود میکروب و قارچ به ریه‌ها را افزایش می‌دهند. استعمال دخانیات باعث سرطان‌های ناحیه قفسه صدری و ریه، دستگاه گوارش، پانکراس، مثانه و پروستات می‌شود.

وی افزود: استعمال دخانیات یکی از مهم‌ترین علل مرگ با سرطان است، به همین خاطر باید به طور جدی فروش و مصرف آن به ویژه برای جوانان ممنوع شود ولی هنوز قیمت مواد دخانی گران نشده و مالیالتی که بازدارنده خرید و مصرف دخانیات باشد نیز تعیین نشده است.

خسرونیا با اشاره به برگزاری نخستین همایش علمی پزشکی از ۱۷ تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار داشت: پزشکان در مورد تازه‌های علمی و موضوعاتی همچون اپیدمی کرونا، انواع بیماری‌های متابولیک، بیماری‌های اعصاب و روان، قلب و عروق، کلیه، گوارش و کبد بحث و تبادل نظر خواهند کرد و یکی از موضوعات مهم در این همایش آبله میمونی است.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***