۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۸
کد خبر: 55361389

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به بدهی دولت به بانک‌های دولتی اظهار داشت: بانک‌های دولتی و شبه دولتی مطالبات قابل توجهی از دولت دارند که باعث ایجاد مشکلاتی در این بانک‌ها شده از این رو وصول این مطالبات را بانک مرکزی هم دنبال می کند.

سیم‌کارت وثیقه بانکی می‌شود؟

به گزارش سلام نو به نقل از ایلنا، رییس کل بانک مرکزی در بیست‌ونهمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی به برخی از محورهای کاری انجام شده در بانک مرکزی اشاره کرد.

علی صالح آبادی در بیست ‌و نهمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با اشاره به کاهش اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی اظهار داشت: یکی از موضوعات بانکی که می‌تواند عامل افزایش پایه پولی هم باشد بحث اضافه برداشت‌هاست اما خوشبختانه اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی نسبت به سال گذشته به کمتر از نصف کاهش پیدا کرده است.

وی همچنین از اجرای رمز ریال در آینده نزدیک خبر داد و گفت: طبق قولی که همکارانم در بانک مرکزی داده‌اند، رمز ریال از شهریور ماه به اجرا می‌رسد.

رییس بانک مرکزی درباره پرداخت تسهیلات خرد به صورت سهل به مردم ادامه داد: یکی از محورهای کاری بانک مرکزی تقویت و اصلاح رابطه بانک‌ها و مشتریان بوده است در این باره تامین مالی برای پرداخت تسهیلات خرد مطرح شد.

ازاین رو بانک مرکزی بسته‌های وام خرد را ارایه کرد و در این باره وثایق متنوعه و سهلی در نظر گرفته شده به طوری که سیم کارت موبایل افراد می‌تواند جز وثایق بانکی محسوب شود و هدف از این کار سهل کردن وثیقه بانکی بوده است.

صالح‌آبادی با بیان اینکه یکی از عوامل افزایش نرخ تورم، ناترازی بانک‌ها است، گفت: درباره اصلاح و مدیریت ترازنامه بانک‌ها اقداماتی در حال انجام است و این موضوع را به طور جدی پیگیری می‌کنیم.

وی گفت: بانک مرکزی به عنوان عامل دولت ارزهای حاصل از فروش نفت را از دولت خریداری می‌کند و ریال آن را در اختیار دولت قرار می‌دهد اما امسال این سازو کار که تنها بانک مرکزی در این موضوع ورود داشته باشد تغییر کرده و طبق بودجه بانک‌های دولتی هم می‌توانند عامل فروش باشند و این اقدام را شروتع خوبی می‌دانیم.

رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: یکی دیگر از محورهای کاری بانک مرکزی، اصلاح موضوع ارایه تنخواه به خزانه است. هر ساله بانک مرکزی تن‌خواهی را در اختیار خزانه قرار می ‌دهد که باید این سازو کار اصلاح شود و اساسا خزانه نباید نیازی به استفاده از تن خواه داشته باشد چراکه ارایه هر بار تن خواه، باعث افزایش نقدینگی و پایه پولی می‌شود.

وی افزود: این در حالی است که دولت می‌تواند از رسوب‌ حساب‌های خزانه به عنوان تن خواه استفاده کند و نیازی به تن خواه نداشته باشد. به هر حال تا به امروز از این روش استفاده شده اما این راهکار می‌تواند جایگزین دریافت تن‌خواه از بانک مرکزی شود.

از سوی دیگر دولت باید به گونه‌ای مدیریت کند که بتواند از گردش وجوه خود، هزینه‌ها را مدیریت کند و نیازی به تن خواه بانک مرکزی نداشته باشد.

صالح‌آبادی ادامه داد: شورای ثبات مالی را تشکیل داده‌ایم که با هماهنگی‌هایی با دولت، اقداماتی برای کنترل نقدینگی و پایه پولی صورت بگیرد و در موارد مختلف نیازی به خلق پول بانک مرکزی نباشد.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به توسعه و تعمیق بازار بدهی اظهار داشت: از منظرهای متعددی باید عمق بازار بدهی افزایش یابد و در این صورت می‌تواند به سیاست‌های پولی کمک کند. نهادی که انواع اوراق را منتشر می‌کند باید امکان معامله این ابزارها را بازاری داشته باشد، بنابراین تعمیق بازار بدهی ضرورت دارد.

وی با اشاره به میزان فروش اوراق افزود: در حالی که حجم اوراق منتشر شده ۹۵ هزار میلیارد تومان بود امروز به ۷۵ هزار میلیارد تومان رسیده یعنی ۲۵ هزار میلیارد تومان از این اوراق به فروش رسیده است.

صالح‌آبادی درباره سایر اقدامات بانک مرکزی گفت: مهم ترین موضوعی را که دنبال می‌کنیم بحث عدم اجازه استقراض است و اساسا استقراض مستقیم دولت زا بانک مرکزی جزو خطوط قرمز خود دولت است.

وی با بیان اینکه اصلاح قانون بانک مرکزی در مجلس دنبال می‌شود، اظهار داشت: سیاست این است که حرکن به سمت اقتدار و تقویت ساختار حمکرانی بانک مرکزی دنیال شود و امیدواریم که اصلاح قانون بانک مرکزی سرمنشاء تحولات خوبی شود.

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم در اصلاح ساختار نظام بانکی و اصلاح ترازنامه بانکی، بحث کاهش معوقات است، ادامه داد: یانک مرکزی در بحث کاهش معوقات بانکی نقش موثری داشته باشد و می‌تواند ساختار دارایی بانک‌ها را مدیریت کند و همچنین یکی از عوامل موثر در این زمینه مولدسازی دارایی‌های منجمد بانک‌ها است.

وی تاکید کرد: بانک‌ها باید بجای اینکه صرفا وجه نقد را نگهداری کنند سه درصد از دارایی‌هایشان را به صورت اوراق نقدشونده دولتی نگه‌داری کنند و هر زمان که نیاز به نقدینگی داشتند از این اوراق استفاده کنند.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به بدهی دولت به بانک‌های دولتی اظهار داشت: بانک‌های دولتی و شبه دولتی مطالبات قابل توجهی از دولت دارند که باعث ایجاد مشکلاتی در این بانک‌ها شده از این رو وصول این مطالبات را بانک مرکزی هم دنبال می‌کند.

صالح‌آبادی با تاکید بر اینکه معتقدیم کنترل رشد ناترازنامه بانکی باید متناسب با شرایط هر بانکی باشد، گفت: رشد ترازنامه هر بانکی باید براساس شرایط هر بانکی بیش از ۲ درصد یا کمتر از دو درصد باشد.

وی با بیان‌اینکه رتبه بندی بانک‌ها انجام شده است، ادامه داد: سال گذشته رتبه بندی نظام بانکی براساس شاخص کملز انجام شد و نتایج را به هر بانکی اعلام کردیم و توافقاتی با هر بانک برای اصلاحات انجام شده و روند اصلاحات را مورد بررسی و پیگیری قرار داده ایم.

رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: از دیگر محورهایی که بانک مرکزی ان رادنبال می‌کند بحث ساماندهی فعالیت‌های غیربانکی بانک‌ها مانند بنگاه‌داری است.

صالح‌آبادی از آغاز برگزاری آزمون های تخصصی برای تعیین مدیران و هیات مدیران نظام بانکی خبر داد و گفت: از این پس مدیران بانکی هم مانند سایر مدیران نهادهای مالی باید در آزمون های تخصصی شرکت کنند و متخصصان در شبکه بانکی حضور دارند و براساس نتایج این آزمون‌ها مدیران انتخاب شوند.

وی با اشاره به توجه نظام بانکی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: در راستای تحقق شعار امسال، تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان را به صورت جدی دنبال می‌کنیم البته طبق گزارش‌ها تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان از طریق شبکه بانکی در سال گذشته نسبت به سال ۹۹ چیزی حدود ۱۰۰ درصد رشد داشته است.

رییس کل بانک مرکزی درباره اجرای قانون جدید چک، اظهار داشت: از دیگر موضوعات مهمی که اجرای ان را دنبال می‌کنیم و در اواخر اجرای این کار هستیم، قانون چک است و بخش های مختلفی از این قانون تا به امروز اجرا شده و از شنبه گذشته مسدود شدن حساب‌های بانکی افرادی چک آنها برگشت خورده آغاز شده است.

وی با بیان اینکه سیاست‌های ارزی خوبی در حال اجرا هستند، گفت: این سیاست‌های ارزی با هدف ایجاد موازنه و تعادل انجام می‌شود و در سال گذشته سامانه نیما و بازار متشکل ارزی توانستند به تعادل بازار ارز کمک کنند. در سال گذشته ۵۷ میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی عرضه شد.

همچنین در دو ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته عرضه ارز رشد خوبی داشت و همچنین در این مدت در سال جاری ۸٫۵ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی و معیانات و پتروشیمی‌ها وصول شدند که این عدد در مدت مشابه سال گذشته حدود ۴٫۵ میلیارد دلار بود و در این حوزه رشد ۶۷ درصدی را تجربه کردیم .

صالح‌آبادی همچنین از روند برگشت ارز حاصل از صادرات گفت: این روند بسیار بهبود پیدا کرده و ارز حاصل از صادرات افزایش پیدا کرده است. همچنین از موضوعاتی که دنبال می‌کنیم برقراری پیمان‌های دو جانبه پولی و یا تهاتر با کشورها است و اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده ایم.

وی گفت: همچنین به زودی اوراق ارزی منتشر خواهد شد که دارندگان حقیقی و حقوقی این امکان را برای استفاده از ارزهای خود دنبال کنند که در این ابزار جدید هم بازپرداخت ها و هم سود به صورت ارزی پرداخت خواهد شد.

کد خبرنگار: ۱۴
۱دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • US ۱۵:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
    0 0
    سیمکارت نه اما حداقل سند خانه را بپذیرید به جای ضامن

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***