به گزارش سلام نو، آبشار نوژیان از مرتفعترین آبشارهای ایران در استان لرستان واقع شده است. این آبشار در ۳۸ کیلومتری جنوب شرقی خرمآباد (بخش پاپی) به ارتفاع ۹۵ متر وعرض تاج ۵ متر است. این آبشار یکی از زیبایی های طبیعت لرستان است که هر ساله بسیاری از مردم را به سوی خود جلب می کند. آبشار نوژیان چهل و ششمین اثر ملی است که توسط سازمان میراث فرهنگی در ۲۷ اسفند ۱۳۸۷ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت.
در استان لرستان بیش از ۳۳ رودخانه دائمی جریان دارد که بر اساس حوضه آبریز به سه دسته اصلی تقسیم میشوند.
رودهای حـوضـه دز و رودهای حوضـه کـرخه درمجموع ۹۶ درصـد سطح استـان را دربـر میگیرند و رودهای حوضه مرکزی که سطح کوچکی از شرقیترین قسمت استان را به خـود اختصاص دادهاند.
در حال حاضر بیش از ۵۰ آبشار بزرگ و کوچک در پهنه استان لرستان وجود دارد که بخش عمدهای از این آبشارها در مسیر رودخانههای این استان قرارگرفتهاند.
آبشار نوژیان خرم آباد در موقعیت جغرافیایی E۴۸۳۴۳۰ N۳۳۱۳۵۳ در استان لرستان واقع است. گردشگاه جنگلی نوژیان بالای کوه تاف قرار دارد. در کوه تاف انواع گیاهان دارویی می رویند و دارای طبیعتی زیبا و دیدنی است. مردم و گردشگران زیادی برای تماشای این آبشار و برای جمعآوری گیاهان دارویی به این ناحیه می آیند. راه ارتباطی آن از طریق خرمآباد به گردنه نوژیان جاده آسفالته و یا از راه آهن به ایستگاه کشور و از آن طرف هم با یای پیاده حدود ۲ ساعت پیاده روی به سمت آبشار است.
دسترسی به این آبشار ازطریق مسیر الیگودرز به شولآباد امکان پذیر است. بهترین راه رسیدن به آبشار چکان از طریق جاده شوسه مورزرین- شولآباد و بهارکار است. راه دیگر که آسفالت است از طریق خرمآباد، سپیددشت، شولآباد میباشد.
از آنجا که لازم است مسیر طولانی و پر پیچ و خمی را برای رسیدن به آبشار طی کرد، واکنش بازدیدکنندگان، پس از دیدن آبشار متفاوت است. آب آبشار از چشمه های بالادست تأمین می شود و در ابتدای فصل بهار طبیعتاً پر آب تر است. هرچه به اواخر تابستان نزدیک شویم ( بخصوص در ایام خشکسالی )، آب آبشار کمتر شده و از زیبایی آن نیز خواهد کاست. در سمت راست آبشار رودخانه کوچکی وجود دارد که آب آن از چشمه های متعدد که فاصله بسیار کوتاهی تا آبشار دارند تأمین می گردد. آب مجموعه حاصل، رودخانه کوچکی را تشکیل می دهد که پس از سیراب کردن نواحی پایین دست، نهایتاً به رودخانه سزار می ریزد. آب رودخانه خنک بوده و محل مناسبی برای پرورش ماهی های سردابی همچون قزل آلا است. از اینرو در پایین دست آبشار وجود حوضچه های پرورش ماهی، نشانی از توسعه و زایندگی است که چشم را می نوازد.
مسیر دسترسی
فاصله آبشار از سه راهی پلیس راه خرم آباد – بروجرد ۵۲ کیلومتر است. اگر از پلیس راه حدود ۱۴ کیلومتر در جاده کمربندی خرم آباد به سمت جنوب بروید، به یک سه راهی خواهید رسید که تابلوی راهنمای آبشار نوژیان در سمت مقابل جاده نصب شده است. از این سه راهی به سمت مشرق ( دست چپ ) بپیچید. جاده پس از طی چند کیلومتر کوهستانی می شود. این مسیر، طبیعتِ جنگلی دارد و مملو از درختان بلوط است. از ابتدای سه راهی تا آبشار دقیقاً ۳۸ کیلومتر فاصله است. ۳۲ کیلومتر مسیر آسفالت و ۶ کیلومتر آخر خاکی ( شوسه ) است. مسیر خاکی برای اتومبیل های معمولی قابل تحمل است. کل مسیرِ ۳۸ کیلومتری فاقد علائم راهنمایی و رانندگی هشداردهنده و گارد ریل است. مراقب پیچ های تند جاده باشید. به خاطر داشته باشید که هدف مقصد نیست. خودِ مسیر از زیبایی های فراوانی برخوردار است. اگر با کمبود وقت مواجه نیستید، در میان راه بایستید و از جنگل های زیبای زاگرس لذت ببرید.
منبع: تریپ یار
نظر شما