این روستا یکی از مهمترین روستاهایی است که به دلیل وجود ادارات دولتی و افراد دانشمند ، نقش مهمی در پرورش افراد برجسته و ماهر در زمینه های علمی-پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی در سطح منطقه دارد.

روستای آتش بیگ قلب منطقه هشترود

به گزارش سلام نو، روستای آتش بیگ یکی از زیبا ترین روستا های ایران است.روستای آتش  بیگ از توابع بخش نظرکهریزی شهرستان هشترود واقع در استان آذربایجان شرقی است. گذشته این روستا به قبل از زمان زرتشتیان برمیگردد و جزء آتشکده های زمان مذکور به حساب می آمده است. نامهای قاسم بیگ (در زمان نادر شاه)، آتاش بی، آتاش بیگ، آتش بیگ وابسته به زمان روی آن گذاشته شده است. چندین بار در جنگهای روسیه علیه ایران محل برخورد نظامی لشکریان روس و ایران بوده است.

روستای آتش بیگ قلب منطقه هشترود

این روستا یکی از قدیمی ترین روستاهای آذربایجان شرقی است که در طول تاریخ، وقایع بسیار مهمی در آن اتفاق افتاده است. این روستا به دلیل موقعیت جغرافیایی بسیار مناسب و داشتن دو رودخانه بزرگ به نامهای قرّانقو و جبیند و همچنین چشمه های فراوان، از جمله مناطق مهم تولیدات کشاورزی می باشد و در صورت توجه بیشتر و سرمایه گذاری می تواند از نظر اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی به یکی از مناطق برجسته هشترود تبدیل شود که مهاجرت معکوس افراد از شهرهای اطراف به این روستا در سال های اخیر گواهی این مطلب است. این روستا یکی از مهمترین روستاهایی است که به دلیل وجود ادارات دولتی و افراد دانشمند ، نقش مهمی در پرورش افراد برجسته و ماهر در زمینه های علمی-پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی در سطح منطقه دارد.

روستای آتش بیگ قلب منطقه هشترود

در روستای آتش بیگ دو رودخانه اصلی با نامهای قرّانقو و جبیید وجود دارند که اولی از کوه سهند و دومی از کوه آغ داغ سرچشمه می گیرد و درست در گوشه پایین روستای آتش بیگ (جنوب شرقی) به همدیگر ملحق میشوند و در نهایت با پیوستن به رود قزل اوزن و ارس به دریای خزر می ریزند رودخانه قرّانقو بزرگترین و پر آب ترین رودخانه آذربایجان شرقی می باشد. به برکت آب این دو رودخانه باغات و مزارع آبی زیادی در اطراف آنها وجود دارند و ماهی گیری از رودخانه ها جزء یکی از منابع تغذیه و سرگرمی های گردشگران و اهالی روستا بوده است که متاًسفانه بدلیل استفاده بیش از حد ماده ای به نام مرگ ماهی و نیز سموم کشاورزی زیاد در سال های اخیر، امروزه اصلاً ماهی در رودخانه های مذکور وحود ندارد و مردم همیشه حسرت روزهای گذشته را می خورند.

 بطور کلی روستای آتش بیگ تنها روستای منطقه است که علاوه بر مردم آن، مزارع و باغات آن نیز از این نظر مکفی میباشند و هیچ وقت خشکسالی ها باعث آزار و اذیت آنچنانی اهالی روستا نشده است.

روستای آتش بیگ قلب منطقه هشترود

مکان‌های تاریخی منطقه:

روستای آتش ‌بیگ به دلیل قدمت تاریخی بسیار زیاد، دارای آثار باستانی زیادی از جمله شش روستای تخریب شده (به نام های گوللویه، شنو، دگیرمان، دولاما تپه، بیز تپه، چوپلیجه و خرابه که نام برخی از آنها از جمله شنو که یکی از روستاهای زمان زرتشتی است) میباشد که به دلایل مختلف از جمله عدم رسیدگی سازمان ها و موسسات دولتی ذیربط تخریب شده و ساکنین جدید حتی نام آنها را نمیدانند ولی افراد آشنایی که جدشان به روستای آتش بیگ برمی گردد، حتی از کشورهای خارجی به بازدید آنها می پردازند .روستای شنو (شاه نو) به زمان ساسانیان برمی گردد و طبق اسناد و گفته های مردم بدلیل وجود مارهای زیاد در روستا، اهالی آن به روستای آتش بیگ کوچ کرده اند. روستای تخریب شده خرابه تا زمان نادر شاه پابرجا بوده است و گوللویح نیز تا زمان ناصرالدین شاه دارای سکنه بوده و روستای حسینلو از توابع روستای آتش بیگ در سال ۱۳۷۳ خالی از سکنه شده و ساختمانها و مزارع آنجا نیز تبدیل به خرابه شدند و مابقی املاک کشاورزی و … به ساکنین روستاهای اطراف بویژه اهالی روستای آتش بیگ فروخته شدند.

روستای آتش بیگ قلب منطقه هشترود

موقعیت جغرافیایی:

از سمت شمال به روستاهای جبیند و قراکلک، از سمت جنوب به روستاهای ایده لوی خان و دمیرچی، از غرب به روستاهای بسیط، توپ آغاج و از شرق به روستاهای زنجیر آباد و صوفی حسن متصل می باشد.

این روستای کوهستانی و ناهموار با وسعت ۵/۱۴۲ کیلومتر مربع در موقعیت جغرافیایی ۲۶/۴۶ شرقی و ۴۷/۴۷ غربی واقع است. اقلیم این روستا مدیترانه ای و در منطقه معتدل قرار دارد. از نظر میزان بارش این منطقه نیمه خشک میباشد. بیشتر خاک های روستا از نظر حاصل خیزی متوسط به بالا بوده ولی آهک بالای خاک از مهمترین مشکلات خاک های روستا است.

آب معدنی و چشمه های این منطقه:

همچنین، در این روستا چشمه های فراوانی وجود دارند که مثل نام خود روستا، وابسته به زمان نام های متفاوتی داشته اند و برخی از آنها به گویش محلی امروزی عبارتند از چشمه بسیار مشهور آرا گوزه که آب شرب روستا با لوله کشی از این چشمه تاًمین می شود، چوپلیجه، شیرّ آتان، شنوو، یومبری گوزه (۳ چشمه با نام مشابه در موقعیت های مختلف روستا)، عشقعلی بولاغی، گولتیخ چمن، سنح چکن (۲ چشمه بزرگ با فاصله ۲۰۰ متری از همدیگر)، قوشا بولاغ، قیزدیرما بولاغی (۲ چشمه با فاصله ۲۰۰ متر از همدیگر)، داش بولاغ، قیبلا بولاغی، صفر گوزه سی، جعفر گوزه سی، خان گولی، کند قاباغی، گوللویه، جین دره سی بولاغی، جیرانلار، چشمه زیر روستا، شور بولاغ، کوتورگه و بسیاری از چشمه ها که به مرور زمان بویژه طی خشک سالی های ده سال اخیر خشک شده اند.

روستای آتش بیگ قلب منطقه هشترود

راه‌های ارتباطی با شهرها و روستاهای اطراف

روستای آتش بیگ از طریق دو راه اصلی آسفالت از سمت جنوب به شهرهای مراغه، هشترود، روستاهای جنوبی و اتوبان تهران - تبریز متصل میشود که درست در گوشه جنوب شرقی روستا با فاصله کمی از محل تلاقی دو رودخانه جبیند و قرانقو با هم تلاقی پیدا میکنند و یک راه اصلی از سمت شمال این روستا را به روستاها و شهرهای شمالی متصل میکند.

 منبع: تریپ یار

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***