به گزارش سلام نو، برم دلک نام منطقه ای در ۱۴ کیلومتری شهر شیراز است. در این منطقه چشمه ای به همین نام از دل کوه جوشیده و سبب ایجاد تالابی شده است که با نام برم دلک شناخته می شود. اطراف این آبگیر کوچک را نیزارها فرا گرفته اند و چشم انداز زیبایی را به وجد آورده اند. برم دلک نیز همانند تمام تالاب ها و آبگیرهای استان فارس با خشکسالی های مکرر درگیر بوده و همین امر سبب خشکی آن در سال های اخیر شده بود. اطراف این تالاب را درختان مثمر و غیر مثمر متعددی فرا گرفته اند که چشم انداز زیبایی را ایجاد کرده است. برم دلک اما به سبب حضور یک اثر باستانی نیز شناخته نمی شود. نقوش برجسته ای که بر سینه کو تراشیده شده است.
این نقوش برجسته که بر روس سنگ حجاری شده اند در فاصله ده کیلومتری شهر شیراز واقع شده و به نام نقش برجسته های برم دلک شناخته می شوند. این نقش برجسته ها از دوران ساسانی به یادگار مانده و متاسفانه اگر به همین منوال مورد بی توجهی قرار بگیرد دیگر اثری از آن باقی نخواهد ماند. در این نقش برجسته ها تصویر یک شاهزاده زن ساسانی به نمایش گذاشته شده است که مکردی در مقابل وی ایستاده و کتیبه ای را به زیر بغل دارد. بر روی این کتیبه با خط پهلوی عباراتی حک شده که دیگر خوانا نیست. آنطور که به نظر می رسد تمامی تصاویر متعلق به اشراف زادگان ساسانی است چرا سر این سنگ نگاره ها با تاج و کلاه هایی به شکل خاص پوشانده شده است.
در تصویر دوم به نظر می رسد متعلق به بهرام دوم و تصویر سوم نیز متعلق به شاپور اول است البته تمامی اینها احتمالاتی است که از جانب کارشناسان باستان شناسی بیان شده است اما آنچه مسلم است این است که این سنگ نگاره ها بالغ بر ۱۸۰۰ سال قدمت دارند. در نزدیکی این سنگ نگاره ها به صورت کاملا تصادفی یک آتشدان از دوره ساسانی کشف شد که هم اکنون در موزه خانه زینت الملک نگهداری می شود. این نگ نگاره ها هم اکنون در نزدیکی روستای کفترک شیراز قرار دارد. قصر نصر یا برج مادر سلیمان که یکی دیگر از آثار باستانی ارزشمند شهر شیراز است در سه کیلومتری این سنگ نگاره های تاریخی قرار گرفته و هم اکنون بخشی از شهر شیراز است.
منبع: گردشگری ۷۲۴
نظر شما