این مناره زیبا در سال ۵۰۱ هجری قمری و به دست فردی به نام ابی ‌الفتح ‌بن ‌محمد بن ‌عبدالواحد ساخته شده است. بر روی مناره پنجره ای مستطیل شکل قرار گرفته که دو طرف آن را ستون های استوانه ای کوتاهی فرا گرفته اند.

آیا از مناره چهل دختران دیدن کرده‌اید؟

به گزارش سلام نو، مناره چهل دختران یکی از بناهای تاریخی شهر اصفهان است که در ردیف ۵ مناره تاریخی ایران قرار دارد. این مناره آجری که با نلات گچ ساخته شده است ۲۱ متر ارتفاع داشته و در دوره حکومت سلجوقیان و در قرن ششم هجری قمری ساخته شده است. بر روی مناره تزئینات زیبایی از نوع آجرکاری به صورت معرق، هشت ضلعی، لوزی، ستاره و ... و چند کتیبه آجری برجسته به چشم می خورد. یکی از کتیبه ها با خط کوفی به صورت برجسته بخشی از مناره را فرا گرفته است و شامل ۵ آیه از سوره مبارکه طه می باشد. کتیبه ای دیگر که تقریبا در انتهای بنا قرار گرفته است نیز شامل آیه نورانی بسم الله الرحمن الرحیم، شهادت به پیامبری رسول اکرم(ص) و نام مبارک امیر المونین(ع) است.

منار چهل دختران اصفهان

 علاوه بر این سه سط دو سطر دیگر تقریبا محو شده اند که  شامل نام های خلیفه اول و دوم مسلمین بوده است. بر اساس کتیبه ای دیگر که با خط کوفی و به صورت برجسته نگارش شده است، این مناره زیبا در سال ۵۰۱ هجری قمری و به دست فردی به نام ابی ‌الفتح ‌بن ‌محمد بن ‌عبدالواحد ساخته شده است. بر روی مناره پنجره ای مستطیل شکل قرار گرفته که دو طرف آن را ستون های استوانه ای کوتاهی فرا گرفته اند. به نظر می رسد این مناره بخشی از یک مدرسه علوم دینی بوده که متاسفانه امروزه اثری از آن باقی نمانده است اما خود منار و پله های ن به طور کامل در امان مانده اند.  پی منار نیز کنده شده و پایه آن نیز تا حدود سه متر از زیر زمین بیرون آورده شده است چرا که آهک به کار رفته در ملات آن هویداست.

آدرس منار چهل دختران اصفهان

راه ورودی به داخل منار نیز در پایه این مناره تعبیه شده است. ارتفاع مناره به همراه پایه آن به ۲۴ متر نیز می رسد. این مناره بنابر اعتقادی قدیمی محل گشایش بخت دختران جوان بوده است. هرکس که حاجتی داشته گردوهایش را پای پله های منار می شکسته و به همراه چیزی همانند کشمش به عابرین تعارف می کرده است. این منار با نام گارلند نیز شناخته می شود. این نامگذاری به سبب حضور کشیشی مسیحی به نام گارلند است که سال ها ساکنین یهودی نشین محله جوباره اصفهان را به آیین مسیحیت دعوت می کرده است. گارلند سال ها در کنار این منار زندگی می کرده و هنوز هم خانه وی با نام خانه گارلند پابرجاست.

 منبع: گردشگری ۷۲۴

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***