به گزارش سلام نو، از بناهای تاریخی استان خرم آباد که در مرکز شهر قرار دارد می توان به تپه سراب شوا اشاره کرد. این اثر باستانی که یکی از جاهای دیدنی خرم آباد می باشد، نام یک نهری است که مربوط به دوران پس از اسلام است و در استان لرستان در شهر خرم آباد در خیابان شهید مطهری واقع شده است. این تپه گویای تاریخ این شهر و حوادثی که اتفاق افتاده است و به عنوان یک اثر ملی در سال ۱۳۸۰ به شماره ۴۰۵۶ به ثبت رسیده است. از این رو بسیار حائز اهمیت است در کنار این تپه ی قدیمی قلعه فلک الافلاک قرار دارد و از جاذبه های دیدنی به شمار می رود و به دوران ساسانیان برمی گردد که هم اکنون از آن به عنوان موزه باستان شناسی و مردم شناسی استفاده می شود این قلعه که زمانی مشرف به تپه سراب شوا بوده امروزه به دلیل ساخت و ساز هایی که صورت گرفته است برای رفتن به آن باید مسیرهایی را طی کرد.
طبق اطلاعات موجود از تاریخ این اثر باستانی علت نام گذاری آن به دوران صفوی برمی گردد هنگامی که شاه عباس صفوی به دنبال شاهوردی خان که آخرین اتابک لرستان بوده به خرم آباد می آید و از این منطقه زیبا و خوش آب و هوا بسیار خوشش می آید و دستور می دهد در این مکان سازه هایی صورت گیرد از این رو به سراب تپه شوا شاه آباد هم می گویند.
در پس این ماجرا شاه عباس تمام بازماندگان شاهوردی خان را قتل عام می کند و در کنار همین تپه دفن می کند و فقط دختر یا خواهر شاهوردی خان را زنده می گذارد تا با حسین خان سلویزی (سلاح ورزی) که سفیر شاه عباس و از نزدیکان شاهوردی بوده ازدواج کند و سلسله والیان را تشکیل دهد.
از آن جایی که سراب تپه شوا می تواند بهترین قطب توریستی باشد و پیامد های مفیدی را برای مردم منطقه به ارمغان آورد در دست ساخت و گسترش است که متاسفانه به دلیل کمبود بودجه و به خاطر بارش های فراوان که منجرب به بالا آمدن آب نهر شده است نصفه مانده است. در این پروژه طول سراب که از وسط شهر می گذرد ۵۰۰ متر است آنچه قابل ذکر است بنای باستانی تپه شوا هست که همانند روز اولش حفظ شده است و در طول کانال های که در مسیر کشیده شده است نورپردازی هایی انجام شده که به ارزش و زیبایی این اثر تاریخی اضافه کرده است امید است هر چه زودتر مشکلات این پروژه رفع شود تا علیرغم حفظ آثار ملی و تاریخی در میزان درآمد زایی مردم این شهر هم تاثیر به سزایی گذارد.
منبع: گردشگری ۷۲۴
نظر شما