وزارت خارجه دولت نپال اعلام کرده دولت آمریکا را از این تصمیم مطلع خواهد کرد و از این پس تمام گفت‌وگوها بین دو کشور از طریق وزارت خارجه انجام خواهد شد.

خودداری نپال از پیوستن به برنامه مشارکتی آمریکا

به گزارش سلام نو، مهر به نقل از فارِن‌پالیسی نوشت: دولت نپال از پیوستن به «برنامه شراکت دولتی آمریکا» موسوم به (SPP) خودداری کرد. این اقدام نپال شکستی برای آمریکا و هندوستان است، اما چین از این تصمیم استقبال کرده است.

برنامه شراکت دولتی، برنامه تبادلی بین گارد ملی آمریکا و کشور متحد است و از طریق آن گارد ملی آمریکا به کشور شریک در انواع مختلف فجایع و حوادث طبیعی مانند زمین‌لرزه، سیلاب‌ها و آتش‌سوزی‌ کمک می‌کند. ۲۵ سال از اجرایی‌شدن این برنامه می‌گذرد و هم‌اکنون ۸۰ شریک در ۹۰ کشور جهان در آن مشارکت دارند.

به نوشته فارن‌پالیسی، پس از یک حادثه و یا فاجعه طبیعی، گارد ملی آمریکا عملیات امداد ونجات را انجام می‌دهد، بنابراین خود دولت نپال برای همکاری در این برنامه درخوانست ارائه داده بود؛ اما این اقدام دولت با مخالفتهای زیادی در درون این کشور روبرو شد. گفته می‌شود این برنامه مشارکتی نوعی توافق نظامی با آمریکا هم تلقی می‌شود و بر سیاست خارجی متوازن و بی‌طرفانه نپال تأثیرگذار است.

با اینکه پارسال و همزمان با درخواست مجدد دولت نپال، سفارت آمریکا در این کشور اعلام کرد SPP اتحاد نظامی نیست و ربطی به مسائل نظامی ندارد، اما تظاهرات و اعتراض‌ها در نپال همچنان ادامه داشت تا اینکه سرانجام دولت تصمیم گرفت که از پیوستن به این برنامه مشارکتی با آمریکا خودداری کند.

وزارت خارجه دولت نپال اعلام کرده دولت آمریکا را از این تصمیم مطلع خواهد کرد و از این پس تمام گفت‌وگوها بین دو کشور از طریق وزارت خارجه انجام خواهد شد. گفت‌وگوی مستقیم از طریق ارتش و نیروهای نظامی برای کشور نپال به صلاح نیست.

پرفسور «پراتیک سوموانشی»، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌گو با فارن‌پالیسی گفته «این حقیقت است که این امتناع نپال شکستی بزرگ برای آمریکا و همچنین هندوستان است. نپال با رد و طرد آمریکا، آشکار کرد که نزدیکی‌اش به چین پیشرفت زیادی داشته است.»

سوموانشی با اشاره به مرزهای مشترک چین با نپال و هندوستان مدعی شد «نزدیکی نپال به چین می‌تواند مشکلاتی برای هند ایجاد کند. در حال حاضر چین دخالتش در امور داخلی نپال را افزایش داده. در چنین وضعیتی اشتباه نیست اگر فکر کنیم در آینده چین می‌تواند از خاک نپال علیه منافع هندوستان توطئه‌ کند.»

اما «وانگ ون‌بین»، سخنگوی وزارت خارجه چین، با انتشار بیانیه‌ای خوشحالی پکن از این اقدام دولت نپال را اعلام کرد. در این بیانیه آمده است: «دولت چین در جایگاه دوست، همسایه نزدیک، و متحدی راهبردی، این تصمیم دولت نپال را تحسین می‌کند.».

کد خبرنگار: ۱۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***