شهرهای وین، کپنهاگ، زوریخ، کلگری، ونکوور، ژنو، فرانکفورت، تورنتو، آمستردام، اوزاکا و ملبورن، به ترتیب ۱۰ شهر اول در رتبه‌بندی زیست‌پذیرترین شهرهای جهان طبقه‌بندی شده‌اند.

بهترین و بدترین شهرها برای زندگی در جهان / کیفیت زندگی در تهران چطور است؟

به گزارش سلام نو، با در نظر گرفتن شاخص‌های زیست‌پذیری اکونومیست جدیدترین گزارش خود را از بهترین و بدترین شهرهای جهان برای زندگی منتشر کرده است.

تازه‌ترین گزارش اکونومیست از وضعیت زیست‌پذیری شهرهای جهان حکایت از سقوط رتبه تهران در فهرست شهرهای زیست‌پذیر دارد.

دنیای‌اقتصاد نوشت، نظرسنجی جدید «زیست‌پذیری» که به تازگی توسط واحد اطلاعات اکونومیست منتشر شده، نشان می‌دهد برای سومین بار در طول پنج سال گذشته «وین» در صدر جدول زیست‌پذیرترین شهرهای جهان قرار گرفته است. این شهر علاوه بر فرصت‌های فرهنگی و سرگرمی فراوان، از زیرساخت‌های خوب و ثبات کلی برخوردار است.

با این‌حال از سال گذشته پاریس و لندن، که معمولا به دلیل مشکلاتی که شهرهای بزرگ با آن دست به گریبان هستند مانند ازدحام و جرم و جنایت، از عملکرد ضعیف‌تری برخوردار هستند، به ترتیب با ۲۳ و ۲۷ پله صعود به رتبه‌های ۱۹ و ۳۳ رسیده‌اند.

علت این افزایش رتبه این است که به جای در نظرگرفتن کرونا به‌عنوان یک همه‌گیری به آن به‌عنوان یک بیماری بومی (اندمی) نگاه می‌شود که به معنای بهبود شرایط سخت کرونایی طی سال ۲۰۲۲ در این دو شهر است.

بر اساس این گزارش شهرهای وین، کپنهاگ، زوریخ، کلگری، ونکوور، ژنو، فرانکفورت، تورنتو، آمستردام، اوزاکا و ملبورن، به ترتیب ۱۰ شهر اول در رتبه‌بندی زیست‌پذیرترین شهرهای جهان طبقه‌بندی شده‌اند.

به طوری که اوزاکا و ملبورن هر دو رتبه دهم را دارند. تهران اما در گزارش سال ۲۰۲۲ اکونومیست با رتبه ۱۶۳ از میان ۱۷۲ شهر حاضر در این رتبه‌بندی، --- قرار گرفته است.

شهرهای دوالا، هراره، داکا، پورت مورسبی، کراچی، الجزیره، طرابلس، لاگوس و دمشق نیز بعد از تهران به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

کرونا به جمع شاخص‌های زیست‌پذیری پیوست

شاخص زیست‌پذیری واحد اطلاعات نشریه اکونومیست در اصل به‌عنوان ابزاری برای کمک به شرکت‌ها در اختصاص کمک هزینه سختی به‌عنوان بخشی از بسته‌های جابه‌جایی مهاجران طراحی شده است.

این شاخص شرایط زندگی را در ۱۷۲ شهر جهان بر اساس بیش از ۳۰ معیار مورد بررسی قرار می‌دهد که به پنج دسته شامل موارد فوق دسته‌بندی می‌شوند: ثبات، مراقبت‌های بهداشتی، فرهنگ و محیط‌ زیست، آموزش و زیرساخت.

برای دومین سال متوالی این شاخص موارد مربوط به کرونا را نیز در خود جای داده است. به طوری که شاخص‌هایی در آن گنجانده شده‌اند که نشان می‌دهد هر شهر تا چه میزان با افزایش تقاضا برای امکانات مراقبت بهداشتی و با تعطیلی‌ها و محدودیت‌های ظرفیتی مدارس در این دوران کنار آمده است.

بر اساس این گزارش بازگشت به شرایط عادی تنها محدود به اروپای غربی نبوده است. سه شهر کانادا نیز به ۱۰ شهر برتر زیست‌پذیر جهان پیوسته‌اند و شهرهای نیویورک، لس‌آنجلس و واشنگتن همگی نسبت به سال گذشته با بهبود رتبه روبه‌رو بوده‌اند.

شاخصی که اکونومیست از بازگشت به شرایط عادی ایجاد کرده است، نشان می‌دهد فعالیت در آمریکا و کانادا درحال حاضر ۹۰‌ درصد سطح پیش از وقوع همه‌گیری کروناست. این مساله در میانگین زیست‌پذیری جهان منعکس شده است، که تا حد زیادی به شرایط عادی خود بازگشته است.

کرونا رتبه چین را پایین آورد

با بهتر شدن رتبه برخی شهرها، برخی دیگر کاهش رتبه داشته‌اند. تمام شهرهای چین در رتبه‌بندی زیست‌پذیری شهرهای جهان افت کرده‌اند و شهرهای کشورهای جزیره‌ای با کنترل‌های مرزی قوی که سال گذشته امتیاز خوبی داشته‌اند، امسال افت کرده‌اند.

اوکلند سال گذشته با موارد کم کووید و محدودیت‌هایی که از آن هم کمتر بوده‌اند، در صدر شهرهای زیست‌پذیر جهان قرار گرفت. اما در زمان تهیه این گزارش در ماه مارس سویه بسیار مسری اُمیکرون باعث افزایش موارد ابتلا در نیوزلند شد و این شهر با ۳۳ پله سقوط مواجه شد.

تنش میان روسیه و اوکراین نیز بر زیست‌پذیری شهرها تاثیرگذار بوده است، به طوری که کی‌یف در رتبه‌بندی سال‌جاری وجود ندارد. با خروج صدها شرکت غربی از روسیه و افزایش سانسور، مسکو و سن‌پترزبورگ با افت ۱۵ و ۱۳ پله‌ای به رتبه‌های ۸۰ و ۸۸ سقوط کرده‌اند.

سایر شهرها نیز که تحت‌تاثیر جنگ قرار گرفته‌اند، مانند بوداپست و ورشو، با افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی با افت امتیاز مربوط به ثبات مواجه بوده‌اند.

واحد اطلاعات اکونومیست معتقد است اگر جنگ در سال ‌جاری ادامه پیدا کند، شهرهای بیشتری ممکن است در تامین مواد غذایی و سوخت دچار مشکل شوند و افزایش زیست‌پذیری سال ‌جاری ممکن است عمر زیادی نداشته باشد.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***