به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، «هنر معاصر ایران» عنوان شانزدهمین دوره حراج تهران است که امروز - جمعه - ۱۰ تیر ماه در هتل پارسیان آزادی آغاز به کار کرد.
این برنامه در حضور جمع محدودی از گالریداران، مجموعهداران و خریداران آثار هنری با اجرای حسین پاکدل و در ساعت ۱۸:۱۶ دقیقه شروع شد.
مجری این برنامه در ابتدا طی سخنرانی کوتاهی یاد هنرمندان درگذشته مانند رضا بخشی، جمشید سماواتیان، کامبیز درمبخش را گرامی داشت. او در ادامه نکاتی را درباره ارائه قیمت از سوی خریداران متذکر شد.
در این حراجی اثری بدون عنوان از جمشید سماواتیان که در سال ۱۴۰۰ از دنیا رفت، به قیمت ۴۴۰ میلیون تومان، یعنی ۱۴۰ میلیون تومان بیشتر از قیمت تخمین زده شده به فروش رسید.
اثری بدون عنوان از محمد علی ترقی جاه به قیمت یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان درحالی به فروش رفت که رقابت برای خرید آن و پیشنهاد قیمتهای بالاتر کمرنگ بود.
فریده لاشایی هنرمند دیگری بود که اثری با عنوان «خرگوشها مقدمهای بر آلیس در سرزمین عجایب» از او به قیمت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
«یا ابوالفضل» نام اثری از فرهاد مشیری بود که به قیمت سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به فروش رفت و در رقابت با فریده لاشایی ناکام ماند.
همچنین در ادامه اثری بدون عنوان از عباس کیارستمی به قیمت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به فروش رفت.
اثری با عنوان «قفل زنان طهران» متعلق به قاسم حاجیزاده که در محدوده ۱-۱.۵ میلیارد تومان تخمین زده شده بود نیز به قیمت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
«کنش» نام اثری از رضا آرامش بود که در این حراجی به قیمت یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به فروش رفت. این درحالی بود که قیمت این اثر بین ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومان تخمین زده شده بود.
در ادامه اثری با عنوان «بالهای کاغذی» متعلق به واحد خاکدان درحالی که به بین ۲-۳ میلیارد تومان تخمین زده شده بود، به قیمت سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به فروش رفت. شیطنتهای مجری درباره این اثر باعث شد تا دو مرتبه صدای چکش مصنوعی به صدا درآید.
«کنش بیپایان» نام اثری از مهرداد محبعلی بود که روایتی رئالیستی در خود داشت، این اثر که بین ۱-۱.۵ میلیارد تومان تخمین زده شده بود، با شیطنتهای دوبارهی مجری که صدای خریداران را نیز درآورده بود، نهایتا به قیمت یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
در ادامه اثری بدون عنوان از رضا درخشانی که بین ۱-۱.۵ میلیارد تومان تخمین زده شده بود، به قیمت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان درحالی که رقابت برای آن کمرنگ بود، به فروش رفت.
منصور قندریز هنرمند دیگری بود که اثری بدون عنوان از او که به عنوان «قلهی حراج» خوانده شد، به قیمت ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان چکش خورد. این قیمت درحالی نهایی شد که پیشتر این اثر بین ۶-۷ میلیارد تومان تخمین زده شده بود.
«نگاه به سوی شرق»، اثری از آویش خبرهزاده که در سال ۲۰۰۵ برنده جایزه شیر طلایی بینال ونیز شده بود، به قیمت یک میلیارد تومان به فروش رسید.
در ادامه اثری با عنوان «عبادتهای بیپایان (مولوی)» متعلق به کامران یوسفزاده، درحالی که پیشتر بین ۳-۴ میلیارد تومان تخمین زده شده بود، به قیمت سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
«روزی که رفت از یاد» نیز یکی دیگر از میلیاردیهای حراج و متعلق به شهریار احمدی بود که بین ۲-۳ میلیارد تومان تخمین زده شده بود و به قیمت دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به فروش رسید.
نظر شما