روزنامه الوطن به نقل از منابع آگاه در ایران اعلام کرد: «دو نفت‌کشی که دهم تیر به سواحل سوریه رسیدند، اولین نشانه‌های راه‌اندازی خط اعتباری جدید میان ایران و سوریه به شمار می‌روند.».

بانک مشترک ایران و سوریه تاسیس می‌شود؟

به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، خبرها حاکی از راه‌اندازی خط اعتباری جدید میان ایران و سوریه دارد. اما بخش‌خصوصی نسبت به آن گلایه می‌کند که انتفاع از این خطوط اعتباری نبرد.

دو سال پیش بود که خط اعتباری یک میلیارد دلاری میان ایران و سوریه ایجاد شد. بر اساس این اتفاق، دولت سوریه مایحتاج وزارتخانه‌های خود را از بازار و واحدهای تولیدی ایرانی تأمین می‌کرد. هر چند که همواره نفت و مشتقات نفتی نقش اصلی را در این تبادلات تجاری ایفا کرده است.

حال با گذشت دو سال، روزنامه الوطن از راه‌اندازی خط اعتباری جدید میان دو کشور خبر داد. گفته می‌شود تأخیری که در ماه‌های گذشته رخ داد، نتیجه اصلاحاتی بود که در سازوکار خط اعتباری بین دو کشور پس از تشکیل دولت جدید در ایران صورت گرفت.

روزنامه الوطن به نقل از منابع آگاه در ایران اعلام کرد: «دو نفت‌کشی که دهم تیر به سواحل سوریه رسیدند، اولین نشانه‌های راه‌اندازی خط اعتباری جدید میان ایران و سوریه به شمار می‌روند.».

بخش خصوصی بیرون از گود ماند

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه در گفتگو با تجارت‌نیوز عنوان کرد: بخش خصوصی روی خط اعتباری اول با سوریه نقش خاصی نداشت. این موضوع مورد گلایه بخش خصوصی قرار گرفت. در همین راستا بخش خصوصی از دولت درخواست کرد که اگر خط اعتباری جدیدی با سوریه ایجاد شد بخش خصوصی بیشتر از آن منتفع شود. تا از این طریق تولیدکنندگان و تجار بتوانند کالاهای خود را به سوریه صادر کنند.

حسن شمشادی در ادامه افزود: سوریه به دلیل شرایط اقتصادی که دارد، عموما به دنبال این است که مشکلات اساسی کشور خود را با این خط اعتباری که عملا به ایران مقروض می‌شود، بتواند تامین کند.

شمشادی اظهار امیدواری کرد که نهادهای ذی‌ربط حتما در این خط اعتباری جدید سهم بیشتری را برای بخش خصوصی قائل شوند. او با بیان اینکه شرکت‌ها، تولیدکنندگان و بازرگانان علاقه‌مند برای حضور در بازار سوریه هستند، گفت: این علاقه‌مندی هر روز در حال افزایش است اما مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.

مبادلات ایران و سوریه چگونه انجام می‌شود؟

شمشادی بحث تردد تجار و بازرگانان به سوریه را یکی از مشکلات اساسی مطرح کرد. البته وی گفت این مشکل نسبت به گذشته کمرنگ‌تر شد، اما به طور کامل حل برطرف نشد.

وی حمل‌ونقل کالا را یکی دیگر از مشکلات موجود مطرح کرد. او افزود: با اینکه ما خطوط کشتیرانی و زمینی با سوریه داریم، اما همچنان این موضوع جزو دغدغه تجار است.

او مهم‌ترین مشکل موجود را بحث مبادلات پولی و بانکی دانست. بر اساس گفته وی، از چند سال گذشته تاکنون تبادلات مالی و بانکی از طریق صرافی‌های مطرح بین دو کشور  انجام گرفت.

شمشادی در پاسخ به این سؤال که آیا بخش اعظمی از پول‌ها از طریق چمدان جابه‌جا می‌شوند، گفت: شاید یک بخشی تبادلات این‌گونه باشد و اما درصد دقیق آن را نمی‌دانم. اما صراف‌های مطرح در بین ایران و سوریه نقش اصلی جابجایی پول را دارند. البته نه صرافی‌های رسمی که دولت‌ها مشخص کرده باشند.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه اضافه کرد: حتی معاون بازرگانی وزرات صمت در نشست خود با هیئت سوریه در خرداد که در تهران برگزار شد، اعلام کردند که یکی از برنامه‌های ما این است که صرافی رسمی معرفی کنیم و سپس به سراغ تأسیس شعبه بانک و بانک مشترک برویم.

عدم شناخت کافی و کامل طرف‌های ایرانی از بازار سوریه و شناخت ناقص و ابتر تجار این کشور از توانمندی‌های ایران از دیگر مشکلات مطرح‌شده از سوی شمشادی بود. او در این رابطه گفت: همین موضوع باعث شد تا شاهد رشد مبادلات دو کشور نباشیم و مبادلات ما در سقف ۲۱۸ میلیون دلار باقی بماند.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***