سلام نو – سرویس گردشگری: یکی از جاذبههای گردشگری سفر زمینی به سیستان و بلوچستان شهرهای مسیر تهران به زاهدان است، شهرهایی که مثل کاشان، اصفهان، شاهرود، یزد و بم که هر کدام جذابیتهای خاص خود را دارد. البته باید توجه کنید که از بین سه راه اصلی بین تهران و زاهدن کدام را انتخاب میکنید.
اما پیش از آن که به سراغ آشنایی بیشتر و دقیقتر با شهرهای مسیر تهران به زاهدان برویم بد نیست چند نکته کوچک، اما کاربردی را به شما یادآوری کنیم. تهران تا زاهدن از هر مسیری حداقل نیاز به ۱۴۸۵ کیلومتر رانندگی دارد. این یعنی حداقل ۱۷ ساعت رانندگی مداوم که مساوی با آمادگی جدی شما و خودروی شما است.
احتمال گرمازدگی، آلودگی ویرویسی، عادت نداشتن به آب مناطق و حوادثی از این دست را کم ندانید و لوازم کمکهای اولیه به همراه داشته باشید. به خودتان فشار نیاورید و سعی نکنید به هر قیمتی که شده زودتر به یک مقصد مشخص برسید.
این چند نکته کوتاه، ساده و کاربردی را که رعایت کردید به یکی از سه مسیر مرسوم تهران به زاهدن نگاه کنید و با توجه به علایق خود یک مسیر و شهرهای آن را انتخاب کنید.
سه راه اصلی رفتن از تهران به زاهدان
مسیر اول تهران به زاهدن از شهرهای قم، کاشان، اصفهان، یزد، رفسنجان و بم میگذرد و بعد به زاهدن میرسد و ۱۴۸۵ کیلومتر است. این مسیر که کوتاهترین مسیر ممکن است و حداقل ۱۷ ساعت رانندگی نیاز دارد.
مسیر دوم با ۱۵۸۸ کیلومتر طول از قم، کاشان، یزد، زواره، انارک، خور، دیهوک و بیرجند میگذرد و مسیر سوم با ۱۵۹۸ کیلومتر مسافت از شهرهای سمنان، شاهرود، سبزوار و بیرجند عبور میکند.
آشنایی با شهرهای مسیر تهران به زاهدان
همانطور که دیدید برای رفتن از تهران به زاهدن سه راه اصلی وجود دارد که بعضی از شهرهای آن مشترک و بعضی متفاوت است. در ادامه با برخی از مهمترین شهرهای این سه راه اصلی آشنا میشویم.
قم: مرکز حوزه علمیه قم، وزنه سیاسی مذهبی ایران، مدفن حضرت معصومه و البته یکی از قدیمیترین نقاطی که حضور انسان در آن تایید شده است. قم به جز اینکه مرکز جاذبههای مذهبی است میزبان آثار تاریخی و باستانی فراوانی است.
کاشان: کاشان شهر خانههای جذاب تاریخی، هتلهای کوچک و ناب، موسیقی و البته گلاب است. اگر در اردیبهشت راهی جاده تهران- زاهدان شدید حتما سری به کاشان بزنید.
اصفهان: احتمالا از مهمترین شهرهای مسیر تهران به زاهدان اصفهان است؛ پایتحت صفویها، نصف جهان، میزبان زایندهرود کم آب، خانه چهل ستون و میزبان میدان نقش جهان. اصفهان پایتخت تاریخ، فرهنگ و هنر ایران است.
یزد: یزد نیازی به معرفی دارد؟ شهر بادگیرها، خانههای خشتی، حسینیههای جذاب، محرمهای پر شور و البته شیرینیهای قند در دل آب کن.
رفسنجان: اگر فکر میکنید رفسنجان فقط شهر آیتالله هاشمی رفسنجانی و باغهای پسته است سخت اشتباه میکنید. خانه حاج آقا علی- بزرگترین خانه خشتی جهان- تنها یکی از جاذبههای گردشگری رفسنجان است.
بم: یک بم است و یک ارگ زیبای بم. بزرگترین سازه خشتی در جهان و یادگاری است که زلزله ویرانگر بم جان سالم به در برده است.
شاهرود: شاهرود را میتوان یکی از متفاوتترین شهرهای مسیر تهران به زاهدان دانست. جنگل ابر شاهرود از جاذبههای گردشگری رویایی و خیالانگیز این شهر است.
سبزوار: شهری که در دوران کهن بیهق یا بیهگ خوانده میشد و از مراکز علمی ایران به شمار میآمد. سبزوار بیش از یکصد و پنجاه اثر تاریخی ثبت شده ملی دارد. مدرسه فخریه با ۱۱۰۰ سال قدمت به عنوان قدیمیترین مدرسه ایران و مسجد پامنار با مناره جنبان، به عنوان قدیمیترین مسجد خراسان از مهمترین آثار تاریخی این شهر هستند.
بیرجند: اولین سازمان آبرسانی ایران و سومین مدرسه مدرن کشور یعنی شوکتیه در بیرجند قرار دارند. باغ اکبریه هم از مهمترین نقاط گردشگری بیرجند است.
نظرات