به گزارش سلام نو، سازمان هواشناسی از بارشهای سیل آسا در ۶ استان کشور خبر داد و در رابطه با خسارت به محصولات کشاورزی در ۱۰ استان هشدار سطح زرد صادر کرد.
تسنیم گزارش داد، بر اساس تحلیل نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی طی ۲ روز آینده در استانهای ساحلی دریای خزر، اردبیل، شمال آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی و در نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، برخی مناطق هرمزگان و جنوب شرق فارس در برخی ساعات بهویژه در بعدازظهر و اوایل شب رگبار پراکنده گاهی رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در برخی مناطق گردوخاک پیشبینی شده است.
روز سهشنبه در ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده و در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، جنوب شرق فارس، تنگه هرمز، دریای عمان، جنوب خراسان جنوبی و غرب و جنوب یزد رگبار شدید باران همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید پیشبینی میشود.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی روز چهارشنبه در استانهای گیلان، مازندران، قزوین، البرز، تهران، قم، غرب و جنوب اصفهان و جنوب یزد بارش پراکنده و رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی و در استانهای کرمان، هرمزگان، شمال سیستان و بلوچستان و نیمه شرقی فارس رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیشبینی شده است.
پنجشنبه ضمن تشدید بارشها در استانهای جنوبی کشور، بارش به استانهای بوشهر، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد کشیده خواهد شد.
وضعیت آب و هوا از نتایج سامانه شماره ۱ چگونه خواهد بود؟
نفوذ سامانه بارشی و رشد ابرهای همرَفتی همراه با رگبار و رعدوبرق
زمان شروع: دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰
زمان پایان: پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۶
نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق گاهی وزش باد شدید موقت
منطقه اثر:
دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۳: مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی.
سهشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۴: جنوب خراسان جنوبی، یزد.
چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۵: نیمه شرقی گیلان، مازندران، ارتفاعات استانهای تهران، قزوین، البرز، مرکزی.
پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۶: شرقی گیلان، مازندران، ارتفاعات استانهای تهران، البرز، قزوین، مرکزی.
اثر مخاطره: احتمال صاعقه، احتمال آبگرفتگی معابر و جاری شدن روان آب به شکل محلی و محدود، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب روخانههای فصلی، احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال سقوطاشیاء از ارتفاعات و احتمال تأخیر در پرواز.
توصیه: احتیاط در صعود به ارتفاعات، عدم پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره، پرهیز از اتراق در بستر رودخانهها و احتیاط در عبور از حاشیه مسیلها.
توصیف سامانه دوم: باد و گردو خاک
نوع مخاطره: خیزش و نفوذ گردو خاک و وزش شدید باد
منطقه اثر:
یکشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۲: تهران، البرز، مرکزی، قم، قزوین.
دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۳: تهران، البرز، مرکزی، قم، قزوین، کرمانشاه، خوزستان، ایلام، خراسان رضوی، خراسان شمالی، جنوب سمنان، شرق اصفهان، شرق یزد.
اثر مخاطره: کاهش کیفیت هوا، کاهش شعاع دید، احتمال سقوطاشیاء از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازههای موقت و احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل و احتمال آسیب به تأسیسات حساس به گردوغبار.
توصیه: عدم حضور افراد در فضای باز، بویژه اشخاص آسیبپذیر، پایش شاخص آلودگی توسط دستگاههای ذیربط و اتخاذ تصمیم مطابق با مقررات، عدم توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمانها نیمهکاره و استحکام سازههای موقت از جمله تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانهها.
توصیف سامانه: رگبار باران با رعد و برق و وزش باد شدید موقتی
زمان پایان: اواخر وقت چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
نوع مخاطره: رگبار باران با رعد و برق و وزش باد شدید موقتی
منطقه اثر:
یکشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۲: شمال آذربایجان غربی، شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، شمال و شرق هرمزگان، جنوب شرق فارس.
دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۳: اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، شمال و شرق هرمزگان، جنوب شرق فارس.
سهشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۴: سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، جنوب و مرکز فارس.
چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۵: سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، جنوب و مرکز فارس، جنوب یزد
اثر مخاطره: خسارت به محصولات کشاورزی
توصیه:
باز کردن خروجی کرتهای شالیزاری در مرحله رسیدن جهت جلوگیری از ماندابی شدن مزرعه، تسریع در برداشت شالیزارهای رسیده (ارقام زودرس) قبل از شروع بارندگی، کاهش غذادهی استخرهای پرورشی به نصف نرمال با توجه به ابری بودن و بارندگی، عدم آبیاری مزارع سویا و پنبه بهدلیل وقوع بارندگی، زهکشی و پاکسازی مسیر آبیاری باغات و مزارع با توجه به بارشها، عدم انجام آبیاری، محلول پاشی و سمپاشی با توجه به وقوع بارشها بهویژه در مزارع گندم استان اردبیل و مرکبات استانهای شمالی، انجام آبیاری در خاکهای شور بعد از وقوع باران بهمنظور آبشویی شوری از محیط ریشه، تسریع در انتقال محصولات برداشت شده به مکانهای مسقف، کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت، جهت جلوگیری از خسارت بیماریهای قارچی، عدم استفاده از آب باران برای دامها، جلوگیری از ورود آب گلآلود به استخرها با توجه به حجم بالای روان آب و سیلابی شدن رودخانهها، تنظیم دریچههای ورودی و خروجی آب استخرها با توجه به رخداد بارندگی.
نظر شما