به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران، ویروس ماربورگ یک ویروس جدید محسوب نمی شود؛ زیرا اولین بار در سال ۱۹۶۷ پس از شیوع آن در صربستان و آلمان کشف شد (به ویژه در شهر ماربورگ، از این رو این ویروس نام خود را گرفت). شیوع مجدد آن در غنا، آفریقا، سازمانهایی مانند سازمان بهداشت جهانی را به ویژه پس از ثبت چند مورد مرگ و میر ناشی از این بیماری نگران کرد.
ویروس ماربورگ باعث بیماری میشود که در گذشته به عنوان تب خونریزی دهنده ماربورگ شناخته میشد و در زمان ما به آن MVD میگویند و میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری بین ۲۴ تا ۸۸ درصد متغیر است؛ اما ممکن است این میزان با مراقبتهای بهداشتی مناسب کمتر باشد.
ویروس ماربورگ مسری است؟
یکی از گونههای خفاش به نام خفاش روستوس میزبان طبیعی ویروس ماربورگ به شمار میرود. در نتیجه این ویروس به طور خاص در منطقه جغرافیایی که این نوع خفاش در آن زندگی میکند، پخش میشود و از طریق حضور در معادن و غارها این بیماری خود را به انسان منتقل میکند.
ویروس ماربورگ از طریق تماس مستقیم (از طریق پوست یا غشاهای مخاطی) و همچنین از طریق تماس با مایعات بدن فرد آلوده از جمله خون، مایع منی و مشابه آن منتقل میشود.
این ویروس همچنین از طریق تماس با سطوحی که بیمار لمس کرده است مانند رختخواب، لباس یا موارد دیگر منتقل میشود. در نتیجه، ارائه دهندگان خدمات بهداشتی اغلب در نتیجه تماس با بیماران به این ویروس مبتلا میشوند. تشریفات دفن که شامل تماس مستقیم با بدن مجروح متوفی است نیز میتواند به انتقال ماربورگ منجر شود.
چطور بفهمیم ماربورگ گرفته ایم؟
بر اساس وب سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت، دوره نهفتگی ویروس ماربورگ از دو تا ۲۱ روز متغیر است. بیماری ناشی از ویروس ماربورگ به طور ناگهانی با تب بالا، سردرد و کسالت شدید و اغلب همراه با دردهای عضلانی شروع میشود.
اسهال آبکی حاد، درد شکم، گرفتگی عضلات، تهوع و استفراغ میتواند از روز سوم پس از ظهور علائم شروع شود و اسهال میتواند تا یک هفته ادامه یابد.
بیماران مبتلا به ویروس ماربورگ به ویژگیهایی شبح مانند، بی حالی شدید، چهرههای خموده و چشمان فروافتاده دچار میشوند.
بسیاری از بیماران دچار خونریزی شدید میشوند که ممکن است بین ۵ تا ۷ روز طول بکشد و خونریزی ممکن است از بینی یا لثه باشد و ممکن است همراه با مدفوع یا استفراغ باشد.
اگر عفونت آن قدر شدید و کشنده باشد، مرگ اغلب بین ۸ تا ۹ روز پس از ظاهر شدن علائم رخ میدهد.
ویروس ماربورگ را چگونه شکست دهیم؟
در حال حاضر هیچ واکسن یا درمانی برای ویروس ماربورگ وجود ندارد؛ اگرچه درمان علائم ناشی از آن و زنده نگه داشتن بیمار ممکن است موثر باشد.
مشخص است که ویروس ماربورگ حتی پس از بهبودی از بیماری در نقاط خاصی از بدن وجود دارد. این مکانها شامل بیضهها و داخل چشم هستند.
در زنانی که در دوران بارداری آلوده میشوند، ویروس حتی پس از بهبودی در جفت، مایع آمنیوتیک و جنین همچنان وجود دارد.
در زنانی که در دوران شیردهی آلوده میشوند، ویروس ممکن است در شیر مادر باقی بماند.
نظر شما