به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا ،اولین نشست تخصصی تجاری با عنوان معرفی فرصتهای اقتصادی، سرمایه گذاری و تجاری کشورهای ایران و سنگال از سوی انجمن دوستی ایران و سنگال با همکاری سازمان توسعه تجارت و مشارکت شرکت آریوآفریکا (فعال اقتصادی مستقر در سنگال) با حضور سفرای ایران و سنگال در داکار و تهران، تعدادی از مقامات ذیربط و فعالان اقتصادی در قاره آفریقا با هدف زمینهسازی و بسترسازی برای افزایش حضور و مشارکت بخش خصوصی در بازارهای صادراتی غرب آفریقا با اولویت کشورهای غرب این قاره از جمله سنگال، کامرون، ساحل عاج نیجریه برگزار شد .
در این نشست سرپرست اداره کل آفریقای سازمان توسعه و تجارت گفت: هدف از این نشست بررسی فرصت های سرمایه گذاری و تجاری ایران و سنگال به عنوان یکی از کشورهای مهم غرب آفریقاست و تلاش میشود با تعریف ظرفیتهای اقتصادی این کشور توسعه مناسبات دو کشور بررسی شود .
سید محمد قنادزاده مهمترین ظرفیت مناسبات دو کشور را صنعت خواند و ابراز امیدواری کرد حجم مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور همانند سال ۱۳۹۹ چشمگیر و رو به توسعه باشد.
مراکز تجاری به ده تا خواهد رسید
این مقام مسئول با اشاره به جمعیت یک میلیاردو ۲۰۰ میلیون نفری قاره آفریقا افزود: از ابتدای سال تاکنون بیش از ده ها هیات تجاری از آفریقا به ایران سفرکرده اند و تلاش می شود علاوه بر توسعه مناسبات، مراکز تجاری ایران را در آفریقا فعال کنیم کمااینکه تاکنون سه مرکز تجاری ایجاد شده و بنا داریم تا پایان سال این تعداد به ده مرکز برسد و آمادگی افزایش مجوزها را داریم .
قنادزاده با بیان اینکه توسعه زیر ساختهاو ایجاد مشوق هایی برای تبادل تجاری ادامه داد : تاکنون برای توسعه زیرساخت و حمل و نقل دریایی و هوایی قراردادهای متعددی بسته شده است تا پایان سال نیز قرارداد خط هوایی ایران و آفریقای جنوبی و دیگر خطوط کشتی رانی منعقد خواهد شد .
وی در پایان با اشاره به فعالیت ستاد آفریقا در کشور ابراز امیدواری کرد مصوباتی در زمینه فعالیت های بانکی ،حمل نقل و مشوق ها ومعافیت ها در این ستاد به عنوان ستادی تاثیرگذار همانند هیات دولت به تصویب برسد .
در ادامه این نشست "سالیونیانگ دینگ "سفیر سنگال در ایران نیز با اشاره به پتانسیل های فراوان سنگال برای همکاری با ایران گفت :فرصت های زیادی برای ورود سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی ایران به سنگال وجود دارد که برپایی نمایشگاه فیداک در داکار می تواند این فرصت ها را به خوبی به نمایش می گذارد.
وی سیاستگذاری سنگال را برای ایجاد فرصت های تجاری سرمایه گذراران مساعد دانست و افزود : سرمایه گذاران خارجی در سنگال مشمول معافیت سه ساله مالیاتی خواهند داشت و ثبت شرکت آنها با توجه به امنیت اقتصادی موجود یک روزه خواهد بود کمااینکه بسیاری از سرمایه گذاران ایرانی از این مزیت به خوبی بهره مند شده اند .
در ادامه این نشست محمد رضا دهشیری سفیر ایران در سنگال نیز در سخنانی کشور سنگال را کشوری با ظرفیت اقتصادی فراوان ذکر کرد و گفت : در آینده نزدیک برای تحکیم پیوندهای دو کشور کمیسیون مشترک ایران و سنگال تشکیل خواهد شد.
دهشیری، نبود خط مستقیم کشتی رانی را از موانع اصلی توسعه مناسبات دو کشور دانست و گفت امیدواریم با توسعه زیر ساخت ها و گسترش همکاری های تجاری دو کشور موانع موجود از میان برداشته شود .
وی همچنین به تشریخ دلایل اهمیت سرمایه گذاری در سنگال پرداخت .
نظر شما