حضور روحانیون در بانک‌ها قطعی شده است اما سوال اصلی این است که ضرورت حضور ناظران شرعی در بانک‌ها چیست؟

استقرار روحانیون در بانک‌ها / چرا روحانیون در بانک‌ها مشغول به کار می‌شوند؟

به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، با اعلام بانک مرکزی، برنامه استقرار روحانیون در بانک‌ها، در دستور کار مجلس قرار دارد. اما با اجرای این طرح، چند روحانی به سرکار می‌روند؟

بررسی طرح قانون بانک مرکزی که این روزها در دستور کار نمایندگان مجلس قرار دارد با حواشی بسیاری همراه بوده است. یکی از این حواشی و موارد مورد توجه، لزوم استقرار روحانیون در بانک‌ها است که رییس شورای فقهی بانک مرکزی، آن را مطرح کرد. حال این سوال مطرح می‌شود که با تصویب این قانون، چند روحانی به سرکار می‌روند؟

چرا روحانیون در بانک‌ها مشغول به کار می‌شوند؟

غلامرضا مصباحی مقدم در گفتگو با صدا و سیما اعلام کرد افرادی که برای نظارت بر عملکرد شرعی بانک‌ها منصوب می‌شوند، پس از حضور در یک دوره آموزشی و شرکت در آزمون، به بانک‌ها معرفی می‌شوند. همچنین در هر بانک یک نیروی ناظر مستقر خواهد شد.

مصباحی مقدم درباره ضرورت حضور ناظران شرعی در بانک‌ها گفت: با توجه به نبود دستگاه نظارتی بر بانک‌ها و شعب آنها، رویه‌ها و داد و ستد وجوه طی این سال‌ها بسیار نامناسب بوده. از این طریق، تطابق کار بانک‌ها و شعب با شرع مشخص می‌شود. وی همچنین اضافه کرد که انجام این کار نیازمند مصوباتی است که بخشی از آنها در در شورای فقهی بانک مرکزی حل و فصل شده و بخش دیگر در دستورکار قرار دارد.

چند روحانی در بانک‌ مشغول به کار می‌شوند؟

بررسی آخرین صورت‌های مالی بانک‌ها که در سامانه کدال منتشر شده است، نشان می‌دهد که ۲۸ بانک ایرانی مجموعا بیش از ۲۰ هزار و ۳۰۰شعبه در سراسر کشور دارند. بنابراین با تصویب این طرح، بیش از ۲۰هزار روحانی در بانک‌های ایران مشغول به کار می‌شوند.

البته این تعداد شعب فقط مختص به بانک‌ها است و اگر این قانون در موسسات اعتباری نیز اجرا شود، تعداد شعب بیش از این خواهد بود.

از سوی دیگر، بر اساس آخرین آمار منتشر شده بیش از ۲۰۰ هزار طلبه و روحانی در ایران وجود دارند. به این ترتیب با اجرای قانون استقرار روحانیون در بانک‌ها، حدود ۱۰درصد از این افراد در بانک‌ها مشغول به کار می‌شوند.

لازم به ذکر است که حضور روحانیون در بانک‌ها پیش‌تر نیز مطرح شده بود. در ماه‌های گذشته زمزمه‌هایی از حضور ناظران در بانک‌ها برای کنترل حجاب مشتریان مطرح شده بود که البته توسط مسئولان بانک مرکزی تکذیب شد.

کد خبرنگار: ۱۴
۹۷دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 89
  • IR ۱۸:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    6 3
    برا ارشاد ه
  • Ali IR ۲۱:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    12 15
    باید باشند تا از ربا واختلاص جلوگيري کنند.
  • IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    12 15
    بسیارخوبه
  • 1898488681 IR ۲۲:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    2 3
    سلام چرا فقط در بانک باید در تمام ادارات ناظر وجود داشته باشد
  • IR ۲۳:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    7 1
    اگر آموزش اصول بانکداری برای کارمندان بانکها باشه نیازی به حضورروحانی دربانک نیست
  • فطرس IR ۲۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    4 5
    چرا بعضیاتون فقط حرف مفت میزنید... این کار بایستی زودتر انجام میشد.
  • IR ۰۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
    2 4
    خدا خیرشون بده، با اینکار مردم رو از معاملات صوری و ربا نجات میدند، متاسفانه برخی مسئولین بانک ها ضوابط شرعی رو رعایت نمی‌کنند و با مسامحه از آن عبور می‌کنند، با اینکار امیدواریم به موازین شرعی نزدیک بشه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    بیشتر
    ***