دنیای‌اقتصاد : مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران حجم تسهیلات اعطایی این بانک به شرکت‌های دانش‌بنیان را در سال گذشته ۱۵هزار و ۹۰۵ میلیارد ریال اعلام کرد که ۴۶۲ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است. به گزارش روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران دکتر سیدعلی حسینی در مجمع عمومی عادی سالانه این بانک با اشاره به سابقه ۳۰ ساله فعالیت بانک توسعه صادرات ایران افزود: سرمایه فعلی بانک ۵هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که اگر سرمایه بانک را با نرخ ارز ۲۰ هزار تومانی بانک تسعیر کنیم، حدود ۸/ ۱ میلیارد دلار می‌شود و به همین دلیل خواستار افزایش سرمایه بانک هستیم.

رشد ۴۶۲ درصدی پرداخت تسهیلات دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۰

به گزارش سلام نو به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، وی تعداد کارکنان این بانک را یک‌هزار و ۶۹ نفر اعلام کرد و گفت: بانک توسعه صادرات ایران دارای ۳۸ شعبه در سراسر کشور است که پنج شعبه آن در تهران و در هر مرکز استان هم یک شعبه دارد. حسینی جمع درآمدهای این بانک را در سال گذشته ۵۱ هزار و ۳۰۲ میلیارد ریال اعلام و تصریح کرد که این میزان نسبت به سال قبل از آن ۹۰ درصد رشد داشته است. به گفته مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، مانده تسهیلات اعطایی این بانک در پایان سال ۱۴۰۰ برابر با ۶۱۰هزار میلیارد ریال بود که نسبت به سال قبل از آن ۱۹درصد افزایش داشته است. جمع دارایی‌های بانک هم ۹۸۵هزار میلیارد ریال بوده که ۸درصد رشد داشته است. حسینی ادامه داد: ما ۲۸ هزار و ۹۸۱ میلیارد ریال هم به شرکت‌های کوچک و متوسط تسهیلات پرداخت کردیم که این میزان ۷۲ درصد بیشتر از پرداختی سال ۱۳۹۹ است. وی تصریح کرد: نسبت کفایت سرمایه بانک توسعه صادرات در سال گذشته  ۱/ ۱۲ درصد بوده است.

قراردادهای بانک توسعه صادرات با صندوق توسعه ملی

حسینی جمع قراردادهای عاملیت ارزی و سپرده‌گذاری‌ها را در بخش ارزی ۸۵۰ میلیون دلار و در بخش ریالی ۴۶ هزار و  ۶۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد. وی با بیان اینکه قراردادهای عاملیت صندوق توسعه ملی و بانک توسعه صادرات در بخش ارزی ۵۰ میلیون دلار و در بخش ریالی ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است، افزود: در بخش ارزی، ۸۰۰ میلیون دلار از این قراردادها سپرده‌گذاری و ۵۰ میلیون دلار هم قراردادهای عاملیت ارزی است. در بخش ریالی هم ۱۶هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از این رقم قراردادهای عاملیت و ۳هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال هم مربوط به سپرده‌گذاری‌ها است.

 وضعیت پرداخت تسهیلات به بخش‌های اقتصادی

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، کل تسهیلات پرداختی این بانک در سال ۱۴۰۰ را با ۲۳ درصد رشد نسبت به سال قبل از آن ۷۳۸ هزار و ۱۹۹ میلیارد ریال اعلام کرد. وی گفت: ۳۰۳ هزار میلیارد ریال از این رقم تسهیلات اعطایی و مطالبات از بخش دولتی (۵۹ درصد رشد) و ۷۳۸ هزار و ۸۹۶میلیارد ریال (۲۳ درصد رشد) هم تسهیلات اعطایی و مطالبات از بخش غیردولتی است. حسینی جمع کل تسهیلات اعطایی ارزی و ریالی در سال گذشته به بخش‌های اقتصادی را ۱۹۶ هزار و ۸۳ میلیارد ریال عنوان کرد. وی توضیح داد: بانک توسعه صادرات ایران سال گذشته در بخش کشاورزی ۳۶ هزار و ۶۰۵ میلیارد ریال و ۴ میلیون دلار تسهیلات پرداخت کرده که این ارقام رشدی ۱۰۷ درصدی در مقایسه با سال ۱۳۹۹ دارد.

به گفته مدیرعامل بانک توسعه صادرات، تسهیلات پرداختی این بانک به بخش استخراج معدن در سال ۱۴۰۰ با ۱۰۴ درصد رشد نسبت به سال قبل از آن، به ۱۱ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال رسید. همچنین تسهیلات پرداختی به بخش صنعت در این مدت با ۱۰ درصد افزایش معادل ۱۱۱ هزار و ۵۷۱ میلیارد ریال بوده است. حسینی تسهیلات پرداختی بانک توسعه صادرات به بخش خدمات فنی و مهندسی را به سه بخش تامین برق و گاز و آب؛ ساختمان و حمل و نقل و انبارداری و ارتباطات تقسیم کرد و افزود: ما در سال ۱۴۰۰ به بخش تامین برق، آب و گاز در مجموع ۳ هزار و ۶۶۰ میلیارد ریال (۹۳ درصد رشد)، یک هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال (۳۵۱ درصد رشد) و به بخش حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات هم یک هزار و ۳۱۳میلیارد ریال (یک هزار و ۷۸۰درصد رشد) پرداخت کردیم.

وی سپس به بیان شاخص‌های بانک توسعه صادرات در سال گذشته پرداخت و گفت: نسبت خالص تسهیلات اعطایی به کل سپرده‌ها (پس از کسر سپرده قانونی) برابر با ۶/ ۱۶۷درصد؛ نسبت دارایی‌های درآمدزا به کل دارایی‌ها ۶/ ۸۳ درصد؛ نسبت هزینه‌های اداری و پرسنلی به کل درآمدها ۶/ ۱۴ درصد؛ نسبت سود سپرده‌ها به درآمد مشاع ۸/ ۸۶ درصد؛ نسبت کل تسهیلات اعطایی غیردولتی به کل دارایی‌ها ۶/ ۷۴ درصد و رشد مانده تسهیلات اعطایی به بخش غیردولتی هم ۱/ ۱۹ درصد بوده است. مدیرعامل بانک توسعه صادرات طرح‌های عمده در حال اجرا توسط این بانک را هم پنج پروژه در مجتمع پتروشیمی بوشهر؛ خدمات دریایی و بندری آریا بندر ایرانیان؛ پتروشیمی گچساران؛ فولاد آلیاژی ایران و فولاد جهان آرا اروند عنوان کرد.

براین اساس بانک توسعه صادرات تا پایان سال گذشته ۱۸ میلیارد یوآن و ۷۵ میلیون یورو برای احداث یک مجتمع پتروشیمی در مجتمع پتروشیمی بوشهر؛ ۱۷۳ میلیون دلار برای طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار؛ ۶/ ۱۲۸ میلیون یورو برای طرح احداث کارخانه تولید اتیلن در پتروشیمی گچساران؛ ۵۷ میلیون یورو برای طرح احداث یک واحد تولید ۷۰۰ هزار تنی شمش در فولاد آلیاژی ایران و ۱۵۴ میلیون یورو هم برای طرح تولید اسلب عریض فولادی در فولاد جهان‌آرا پرداخت کرده است. به گفته وی، عمده‌ترین طرح‌های در حال اجرای این بانک نیز مربوط به پنج طرح بوده که تا پایان سال گذشته ۷/ ۵۱ میلیون یورو برای احداث واحد تولید پروپیلن پتروشیمی سلمان فارسی؛ ۶۵ میلیون یورو برای پروژه خط سوم انتقال برق ایران به ارمنستان؛ ۲/ ۴۶ میلیون یورو برای طرح ایجاد واحد تولید آهن اسفنجی در مجتمع فولاد اردکان؛ ۷۷۴ میلیارد ریال برای طرح اجرای خطوط انتقال برق به برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان و ۹ میلیون یورو و ۲۵۰ میلیارد ریال برای طرح توسعه تولیدات بلوکات گازی صنایع خاک چینی ایران بوده است. صورت‌های مالی دوره منتهی به پایان سال مالی ۱۴۰۰ بانک توسعه صادرات ایران در مجمع عمومی عادی سالانه این بانک با حضور معاون امور بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد و سایر اعضای مجمع به تصویب رسید.

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***