سلام نو - سرویس گردشگری: کردستان از جمله استانهایی با جاذبههای طبیعی و گردشگری متنوعی چون دریاچه زریوار است که سبب شده تا مسافران و توریستان، برای بازدید از طبیعت بکر ایران، به شهرهای این استان سفر کنند و به عنوان یک استان توریستی شناخته و معرفی شود.
دریاچه زریوار به عنوان بخشی از زیباییهای طبیعی استان کردستان، در ۳ کیلومتری غرب مریوان قرار دارد که همه ساله مسافران بسیاری را از گوشه کنار ایران، به سمت خود جذب میکند. اما دریاچه زریوار کجاست؟
در ادامه بیشتر در مورد این سوال با شما صحبت میکنیم.
دریاچه زریوار کجاست
قبل از پاسخ به سوال دریاچه زریوار کجاست باید کمی در مورد این دریاچه بگوییم. دریاچه زریوار به عنوان بزرگترین دریاچه آب شیرین جزء زیست بومهای طبیعی است که گونههای جانوری متنوعی را در خود جای داده است. غالبا این مورد بخشی از ویژگیهای جدایی ناپذیر دریاها، دریاچهها، تالابها و مواردی از این دست است.
البته در نظر داشته باشید که شیرین بودن آب این دریاچه، سبب شده تا گونههای جانوری و گیاهی متعددی در آن توانایی رشد و پرورش پیدا کنند.
به همین دلیل اهمیت این محوطه طبیعی به لحاظ زیست محیطی، حتی از محوطههای تاریخی هم بیشتر است. چرا که حیات محیط زیست در حال حاضر زندگی بشر را در حیطه اختیارات خود قرار میدهد. در نتیجه باید از این اکوسیستم به خوبی مراقبت کرد.
ماهیهای موجود در این دریاچه زیبا، صید هر روز رستورانهای ساحلی اطراف این دریاچه میشوند. به همین دلیل از نظر منبع غذایی هم حائز اهمیت است.
پرندگان، خزندگان، پستانداران، ماهیها و نیز گیاهان، در دسته جاندارانی هستند که با انواع مختلف، در این دریاچه زندگی میکنند. به عنوان مثال، سیاه ماهی خالدار، عروس ماهی، سیاه ماهی معمولی، شاکولی، سس ماهی و گامبوزیا نمونه ماهیهای بومی و محلی خود این دریاچه هستند.
دریاچه زریوار به سبب جریانات بادی و آبی که به آن وارد میشود، دارای جزیرههای کوچک و متحرکی است که در بخشهای مختلف آن قابل مشاهده هستند.
در حقیقت این جزیرهها بخشهای جدا شده از قسمت ساحلی دریاچهاند که عامل این جدایی هم جریانات آب و وزش باد به شمار میآید.
وجود این جزیرهها حتی توانسته نمای جالبی را از آبهای این دریاچه به تصویر بکشد. به گونهای که گویا زمین سر خود را بالا آورده و کله خود را به خارج از آب دریاچه رسانده که دائما با جریانات همراه شده و خود را به حرکت در میآورد.
نکته جالب و تعجب برانگیز دیگری که در رابطه با دریاچه زریوار به چشم میخورد، عدم وجود منبع رودی برای این دریاچه است! در حقیقت بسیاری از آبهای موجود در دریاچهها، به واسطه ورود آب رودخانهها پر میشوند؛ اما در مورد دریاچه زریوار، لازم به ذکر است که هیچ رودخانهای تامین کننده این حجم از آب نیست! بلکه حتی از خود این دریاچه انشعابی رودخانه وار، خارج میشود و به زمینهای اطراف میرسد.
در واقع منبع آب این دریاچه، شامل چشمههای جوشان کف آن است. به همین دلیل حتی با عدم ورود آب رودخانه، همچنان در این دریاچه آب وجود دارد. به علاوه بارش باران هم میتواند بخش دیگری از این آب را تامین کند.
جالبترین نکته نامگذاری دریاچه زریوار کجاست؟
حالا که میدانیم دریاچه زریوار کجاست سراغ نام آن میرویم. شاید نام زریوار که حتی با عنوان زریبار هم شناخته میشود، کمی عجیب به نظر برسد. این نام که حاصل ترکیب عبارات زری و وار است، یک واژه کردی بوده که به معنای دریاچه ایفای نقش میکند.
عبارت زری که زریا هم گفته میشود، در معنای دریا به کار میرود و وار یا بار هم به عنوان یک پسوند، سبب کوچکی عبارت پیش از خود میشود.
البته این را هم در نظر بگیرید که نامهای دیگری هم برای این دریاچه مورد استفاده قرار میگیرد و حتی بسیاری از افراد با عنوان دریاچه مریوان از آن یاد میکنند. پس خب به خاطر داشته باشید دریاچه زریوار کجاست و بین زریوار و مریوان تفاتی قائل نشوید.
نکته مهم نحوه شکلگیری دریاچه زریوار کجاست؟
در پس شکل گیری این دریاچه، همانند بسیاری از محوطههای طبیعی، علاوه بر دلایل منطقی و متکی بر علم، داستانها و روایاتی وجود دارد که مورد باور اهالی این منطقه قرار گرفته و به عنوان داستانی برای کودکان تعریف میشود، افسانههایی که پاسخ این سوال ربط دارند که دریاچه زریوار کجاست.
با توجه به اینکه این دریاچه به واسطه چشمههای جوشان کف آن پر میشود، میتوان دریافت که یک عامل گسلی در پیدایش آن نقش داشته است.
بهترین زمان سفر به کردستان و بازدید دریاچه زریوار
حالا که واقعا متوجه شدید دریاچه زریوار کجاست بد نیست زمان مناسب سفر را هم بدانید. قطعا در رابطه با محوطههای طبیعی و دریاها یا دریاچهها، فصول حیات میتوانند جذابیت و زیبایی محوطه را دو چندان کنند. فصل بهار و فصل تابستان، به عنوان قسمتی زنده و سرسبز در میان فصول سال، میتوانند چشم انداز بیمثالی را قاب بگیرند.
به علاوه که آب و هوای زریوار در این فصول، تفاوتی با بهشت ندارد و میتواند برای ساکنان شهرهای گرمسیری و جنوبی، یک تنوع زیبا و دلپذیر باشد.
از سوی دیگر باید گفت که زمستانهای این دریاچه زیبایی محسور کنندهای دارد. به طوری که همه جا به رنگ سفید درآمده و سطح دریاچه هم به شکلی بلورین نمایان خواهد شد. البته یخ زدن سطح دریاچه بستگی به شانس شما خواهد داشت.
در صورت سفر به این منطقه زیبا، میتوانید از تفریحات آبی و پرهیجانی چون قایق سواری در انواع پدالی و موتوری، اسکی روی آب و ماهیگیری و تفریحات زمستانی چون اسکی و اسکیت لذت ببرید.
به علاوه تفریحات دیگری هم برای مسافران وجود دارد تا اوقات خوشی را در این دریاچه سپری کنند.
حالا که همه چیز را فهمیدیم بهتر است پاسخ کوتاهی به دریاچه زریوار کجاست بدهیم. برای سفر به دریاچه زریوار، کافی است به کردستان رفته و در سه کیلومتری غرب شهرستان مریوان، به این محوطه زیبا مراجعه کنید.
نظر شما