طبق این گزارش، استقرار این سامانهها در چارچوب قراردادی است که طبق آن قرار است سامانههای ضد هوایی دیگری نیز در امارات مستقر شوند. باراک یک سامانه پدافند هوایی در برابر انواع تهدیدات از بالگردها و هواپیما گرفته تا پهپاد و موشک کروز به شمار میرود.
این منابع به برکینگ دیفنس گفتند که امارات خواهان سامانههای بیشتری از رژیم صهیونیستی است تا از اماکن حساس خود در برابر حملات «حوثیها» دفاع کند. خبرگزاری رویترز نیز ماه گذشته نوشت که امارات و رژیم تل آویو قراردادی را برای خرید یک سامانه دفاع هوایی امضاء کردهاند.
رونمایی از سامانه باراک
با این حال دقیقا مشخص نیست که کدام نسخه از سامانههای ضد هوایی باراک در امارات مستقر شده است، چرا که صنایع نظامی رژیم صهیونیستی انواع سامانهها را بر اساس سامانه «باراک ۸» میسازد. سامانهای که در ابتدا با همکاری هند تولید شد تا بر روی کشتیهای جنگی تعبیه شود اما نسخههای دیگری از آن نیز برای نیروی زمینی ساخته شد.
در تاریخ ۲۳ سپتامبر (یکم مهر ۱۴۰۱) خبرگزاری رویترز گزارش داد که تل آویو با فروش «سامانه دفاعی پیشرفته» به امارات که اولین معامله نظامی اعلام شده میان دو طرف از زمان عادی سازی روابط در سال ۲۰۲۰ می باشد، موافقت کرده است.
روزنامه وال استریت ژورنال نیز در سوم اکتبر از خرید سامانههای پدافند هوایی از رژیم صهیونیستی توسط امارات و بحرین پس از امضای توافقنامههای سازش خبر داد و نوشت: «پیمانکاران نظامی اسرائیل توافقنامههایی را برای تجهیز امارات و بحرین به سامانههای پیشرفته پدافند هوایی امضا کردند. آنها قراردادی را برای ساخت کارخانه پهپاد در مغرب بستند و در حال بررسی فروش فناوری پیشرفته راداری به سه کشور هستند».
در ماه فوریه سال جاری میلادی نیز صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی اعلام کرد که کشور مغرب را به سامانه «باراک» مجهز خواهد کرد.
نظر شما